Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 9 z 9 PrvníPrvní ... 789
Zobrazené výsledky: 121 až 134 z 134

Téma: Sestavit sám nebo nechat v obchodě?

  1. #121
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Teploty jsou celkem v pohodě, navíc určitě nemáš (nepoužíváš) aplikace, který ti naráz vytíží všechny jádra na 100%.

    Co se týče fanů, když si použil redukci, tak už to teď nezvýšíš. Pokud bys chtěl regulovat podle zatížení, musel bys je zapojit přímo do desky a regulovat je pak můžeš třeba pomocí BIOSu desky nebo Speedfanu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #122
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    To mě děsí ...

    Jinak mě ještě napadlo, mám tam na Geminovi dvě Noctuy NF-P12-1300 zredukovaný přes (myslím) U.L.N.A na 900 otáček. Jde to nějak softwarově zvýšit, i když to mám teď 'drátem' na těch 900? Jestli by třeba ta teplota neklesla zkusit ... ???

    A jednoduchá otázka. Za předpokladu, že ty teploty zůstaniou takovýhle: Je to v pohodě? Nebo je to hodně vysoké? Nebo průměr ??? Díky, Z.
    To ze jadro spadne neni mysleno doslovne, nemusis se bat ze bys ho nekde dole sbiral , jen proste provede chybu vypoctu.

    Kazdopadne, resit tenhle problem zvysenim otacek je blbost, pac chlazeni uz mas extremne naddimenzovane a rozhodne bych radsi nasel pravou podstatu problemu, nez to resit takhle. Takze, proste zkus to dlouhodobeji zatizit, treba prime95 a pokud ti to nehodi error, tak to neres.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #123
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    To ze jadro spadne neni mysleno doslovne, nemusis se bat ze bys ho nekde dole sbiral , jen proste provede chybu vypoctu.
    Doufám, že to byl vtip, protože jinak bych to bral jako urážku své inteligence , já se děsil pádu sytému ... (spouští se sice tenhle novej chviličku ,ale pády nechci) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #124
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Musíš počkat, dokud nepřestanou teploty stoupat....
    Ustálení lze pěkně sledovat pomocí SpeedFanu na záložce Grafy.

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Btw. to jádro #2 je stejně nějaký divný, asi holt horší čidlo (nebo křivý IHS). Nech to teda běžet aspoň dvě hoďky a jestli to nespadne, bude to fakt vadný čidlo....
    Vadné čidlo to IMHO nebude. Problém je spíše v IHS, či lokálním přihřívání daném konkrétním kusem.

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    JJde to nějak softwarově zvýšit, i když to mám teď 'drátem' na těch 900? Jestli by třeba ta teplota neklesla zkusit ... ???
    Jde. Nepoužiješ U.L.N.A..

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    A jednoduchá otázka. Za předpokladu, že ty teploty zůstaniou takovýhle: Je to v pohodě?
    Do 60°C na jádře je to OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #125
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    hmm, to je blbý, já mám do 70° (to jedno), ostatní v klidu do těch 60°...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #126
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    hmm, to je blbý, já mám do 70° (to jedno), ostatní v klidu do těch 60°...
    Pokud PC poběží stabilně, tak se s tím budeš muset holt smířit. Jinak 2 hodiny testování jsou na garanci stabilního chodu málo. Ideální je 8 a více hodin.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #127
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    ja rikal ze staci chvilku pockat... stranky AC:

    AC S1 rev. 2
    Application: ATI: Radeon HD 4850/4870
    ---------------------------------------------
    GeForce 8800GT / 8800GTS (G92) installation tips (same as HD 3850):
    The card doesn't need voltage regulator heat sinks to operate. We tested that the card just ran flawlessly without voltage regulator heat sinks.

    //4850 jeste do installation tips nedodaly

    gigabyte nechladi regulatory ani na 3870


    ale 4850 zere jeste o 10W vic nez 3870 (o 20W vic nez 3850) takze by to asi chladit chtelo

    neco takovyho: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31659 bohate postaci
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #128
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Pokud PC poběží stabilně, tak se s tím budeš muset holt smířit. Jinak 2 hodiny testování jsou na garanci stabilního chodu málo. Ideální je 8 a více hodin.
    Já jsem s tím zcela smířen , mně to nevadí, já jen, jestli to nevadí tomu procesoru ...

    A osm hodin je komplikované, ale budiž, zkusím to nějak udělat... Jinak, ty grafy ve SpeedFan jsou 'ustálené', čáry jsou teda zubaté, ale jen v rozmezí 1/2°C více i méně. To jde, ne?

    Speed fan:
    Core 0: 46°C
    Core 1: 52°C
    Core 2: 64°C
    Core 3: 54°C

    Core Temp:
    Core 0: 50°C
    Core 1: 57°C
    Core 2: 68°C
    Core 3: 59°C


    spuštěn 2× Stress Prime v Orthos

    => 52 min - Completed 1643000 iterations without errors (20126.75 GFLOP)
    => 1 hod 8 min - Completed 2109000 iterations without errors (25835.25 GFLOP)


    EDIT - 20:37:

    Jeden program jsem omylem sekl, protože jsem vymatlanec (ale stejně to teda pustím zejtra na delší dobu), tak jsem vypnul i druhý teplota okamžitě poklesla na (podle SpeedFan): 44, 44, 56, 39 °C.

    zítra zkusím víc ...
    Naposledy upraveno uživatelem Zeus(CZ): 01-07-2008 v 21:40 Důvod: edit po delší době testu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #129
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    gigabyte nechladi regulatory ani na 3870
    Jenze gb pouziva jiny pcb a je klidne mozny ze napajeci cast je k tomu navrhnuta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #130
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ja rikal ze staci chvilku pockat...
    Jsi mohl říct, takových fotografií mám několik, můžu je klidně nahrát i teď, ale jak říká cool.user, většinou mají přepracované napájení, některé jsou i podtaktované. Jinak chladit se to samozřejmě nemusí jako u 2900 XT, ale s chlazením by se měl minimálně zlepšit OC. Paměti totéž.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #131
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Teploty jsou celkem v pohode az na to jedno jadro. Je tu kvuli tomu i jeden thread. Podle me to nebude nicim jinym. nez jen spatnym cidlem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #132
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Tak už testuju 6 hodin, 8 minut ... a je to NUDA , pořád stejné teploty (SF: 48/52/64/55) (CT: 53/58/69/60), nic nespadlo ... (teda spíš díky bohu za nudu, hlavně aby to nepadalo, že? )

    PC je normálně použitelný a stále neuvěřitelně rychlý, ale nevím, jak ho můžu pokoušet??? Můžu si třeba zahrát Crysis demo? (vím, jsem moc náročnej, měl bych jít okopávat zahrádku a nechat počítač v klidu, ale neudělám to )
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #133
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    No můžeš k tomu ještě spustit 3DMark a 32MB SuperPI....

    Ale těch 8 hod. je celkem dostatečných, teď už začni kompa normálně používat a kdyby ti náhodou někdy "spadnul", pak to můžeš řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #134
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    7 hodin, ne 8, ale je to podle mě jedno, protože celých těch sedm hodin se nic nestalo :-), trošinku možná stoupla teplota o pár stupňů ale jinak nic.

    Hlavně už chci nainstalovat a zkusit demo CoD4:MW a Conflict Denied Ops, což bych asi při zátěžovým testu CPU neměl (možná ).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 9 z 9 PrvníPrvní ... 789

Podobná témata

  1. nový PC - nechat sestavit u prodejce nebo doma?
    Od plaskotch v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 11-01-2013, 01:48
  2. SSD ?nebo nechat 250AAKS?
    Od lavjoy v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-04-2010, 10:42
  3. Nonstop zapnute PC + provoz v obchode
    Od xslide v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-02-2010, 23:20
  4. PC do 25 000kč sestavit
    Od kacercz v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 00:07
  5. Kde si nechat sestavit PC
    Od Patozzi v sekci PC - archiv
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-11-2007, 16:46