Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s AHCI na noťasu

Čárls (179)|21.6.2008 23:31
Není můj je kamaráda, celý problém je zde:
http://viry.cz/forum/viewtopic.php?f=4&t=63149&p=491585#p491585

Případně jak upravit soubor Registry fix - ICH9R-AHCI.reg aby to fungovalo
Děkuji všem předem za každou radu.
mech13 (5526)|22.6.2008 10:18
to tema je tak nejak dost zamotany a uz ani poradne nevim co tam kdo chce, ale nepomohlo by tady uplne normalne zaintegrovat AHCI ovladac pomoci nLite?

takto upravena instalace pak sama bez problemu najde disky i kdyz je radic v AHCI modu
polo23 (51)|22.6.2008 12:00
No jasne o tom(nlite) uz jsme cetl. Kde ten ovladac mam ale vzit? Mam original CD(XP) k notasu a to nainstaluju i s AHCI -> ty ovladace tam nekde jsou. Ale nevim kde. Je tam hromada souboru .sys a .inf. Tady je zakopany pes.
Nechci pouzivat system co byl dodan k notasu... mam skolni MSDN a tam naintegrovany nejsou(ovladace).

Jak ale sehnat ten ovladac fakt nevim.
mech13 (5526)|22.6.2008 12:44
muzes mi vysvetlit proc nepouzit dodane CD?

ja sam mam amilo pro v 2040 a nevidim sebemensi duvod proc z toho CD neinstalovat, je tam jen predvyplnene SN, naitegrovany ovladace a ze se ti u vlastnosti systemu ukaze obrazek FSC... neni to zpraseny image disku s predinstalovanema par GB blbosti, shareware a antiviru. jestli chces, muzes vzit originalni CD, natahnout ho do nLite a vyrabovat z toho co neches, nechat jen ovladace. klidne muzes pouzit SN z MSDNAA na CDcko od FSC

ovladac by mel jit pouzit libovolny k ICH-6 M ktery stahnes k libovolnemu NB (snad)
Čárls (179)|22.6.2008 13:14
Nejedná se o mě ale kamoše a je tak trochu z ruky ja sem mu psal použít nLite ale asi to neumí
Jde o to jak tam nacpat v nainstalovaných voknech už nechce znova instalovat
Jde o to že stažený z domovských stranek hlasí

citace autora problému

Jasne vsak ty uz davno mam jedine co i ed chybi je to velkokapacitni zarizeni ktere nemuzu nainstalovat. A proc? No pac kdyz ho instaluju tak mi to napise nekompatibilni HW. A proc? pac instaluju AHCI HW ale ten je vypnuty, proto to nejde. A proc ho teda nezapnu to AHCI. No pac kdyz resetnu PC zapnu AHCI v BIOSu tak mi komp nenajede. Je to zacarovany kruh... Ovladace ze samorozbal. archivu nedostanu pac ten si nejprve ohmata system a jak zjisti ze to neni kopatible tak error.
polo23 (51)|23.6.2008 13:06
To orig CD se chova divne. Pri nacitani systemu se vse na chvili zastavi HDD nejede CPU nejede a po chvili nekolik desitek sec se rozjede. Chci pouzivat ciste medium... NLITE bych umel pouzit navod si najdu. Jde mi o to jak separovat ovladace z Fujitsu CD. Nevim zda pujdou instalit ted za chodu... Mam na kompu jeste linux ten samozrejme nejede je instalovany se zapnutym AHCI. Kdyz ted zapnu AHCI tak mi PC nenajede to bot menu kde bych si ten linux vybral. Kdyz je AHCI vypnute tak bootmenu najede ale spusti se jen XP.
mech13 (5526)|23.6.2008 14:52
napred to skus prohnat tim nlite co s tim provede, pak budeme moudrejsi
polo23 (51)|23.6.2008 15:30
Tak to bych snad musel najit nejdrive ovladace -> to nLITE slouzi k jejich integraci ne? Bez nich nema co integrovat.
mech13 (5526)|24.6.2008 07:03
nevim, treba to pozna co vsechno tam je navic a mozna s tim pujde neco vykomat. je tam tech moznosti a nastaveni vazne moc...
polo23 (51)|24.6.2008 13:21
Hmm ale to uz je takove strileni od boku. Jinak bych chtel dodat - predstavte si koupim si notas se SATA diskem bez systemu. Pak musim vypnout AHCI jinak tam proste XP nenaunstaluju.