Co se všech her vypsaných v prvním příspěvku týče, zde jsou mé zkušenosti s nimi:
Fallout 1 jsem pokud vím dohrál, ale nepamatuji si to přesně, protože jej zcela zastínil Fallout 2, který jsem dohrál minimálně dvakrát, opravdu vynikající hra, obrovská míra volnosti, spousta černého humoru...prostě vynikající hra.
Planescape Torment jsem hrál, ale jen docela krátkou chvíli, nějak jsem se do toho prostě nemohl dostat, navíc jsem byl uchvácen Baldurs Gatem 2, jež jsem viděl u kamaráda. Ačkoliv mne BG2 bavil, nikdy jsem jej nedohrál, skončil jsem u toho Sanatoria na nějakém tom ostrově, ale hra to byla vynikající. Icewind Dale 1 a 2 jsou z těchto vyjmenovaných asi moje nejoblíbenější, zejména pak dvojka. Povedený příběh a hra samotná byla jakousi kombinací Baldur's Gate 2 a Diabla 2, což se mi prostě líbilo.
Pýcha zřejmě předchází pád...velká část těch průlomových a veleúspěšných firem si užila svých pět minut slávy a pak zapadla do propadliště dějin, ať už se jedná o 3DO, Black Isle(vlastně i Interplay, jež se v současnosti snaží o comeback), Westwood, Blizzard North, nebo pak mezi hardwarem například 3dFx, a mnoho dalších.