Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Jak nastavit statickou IP u ROUTRU

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Zdravím všechny, vlastním router D-Linkk Dl-524
    Manual:
    Kód:
    http://leteckaposta.cz/692034326
    Fotky menu:
    Kód:
    http://leteckaposta.cz/896610076
    Používám připojení od UPC> IP:89.176.60.238 (dynamickou IP) potřebuji poradit jak nastavit přes router statickou IP adresu z důvodu sprovoznění programu HAMACHI zde
    Kód:
    http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Dlink/DI-524/Hamachi.htm
    a popis jak to provést, ale já prostě neumím sprovoznit tu statickou IP, mé veškeré pokusy prostě zkrachovali, zesekl se mi router. Několikrát sem ho resetoval do továrenských nastavení. Nenajde se prosím nějaký ochotný člověk který by mi vtom mohl pomoct, prosím, ale polopatě, protože se tomu vůbec nerozumím. Nejlíp by bylo, kdyby mi podle fotek z menu popsal, kde co napsat i s přesnou IP a postupem, co nastavit do routru, co nastavit do PC. Eventulne domluva přes skype. Děkuji moc, sem zoufalý. ICQ: 466-525-636
    Naposledy upraveno uživatelem Solitario: 22-06-2008 v 12:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    zjisti si v PC svou MAC adresu a podle mac adresy si nastav pevnou adresu pro PC ( nesmí být v rozsahu DHCP)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    zjisti si v PC svou MAC adresu a podle mac adresy si nastav pevnou adresu pro PC ( nesmí být v rozsahu DHCP)
    MAC adresu routru, nebo MAC adresu síťové karty v PC, až ji zjistim kam jí mám napsat? DHCP adresi mám v rozsahu 192.168.0.100 - 199
    Děkuju!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Lze postupovat různě. Nejsnazší bude, když si v dotyčném PC vypneš získávání adresy z DHCP serveru (routeru), a nastavíš ji ručně. Čili nám zděl, jaký rozsah má router pro dynamické přidělení IP adresy aktuálně nastaven (najdeš to v Home -> DHCP -> Starting IP Address a Ending IP Address).

    EDIT: Než jsem to dopsal, už je tu odpověď.

    Jakou IP má router? 192.168.0.1 (zjistíš v Home -> LAN)?
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 22-06-2008 v 12:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Lze postupovat různě. Nejsnazší bude, když si v dotyčném PC vypneš získávání adresy z DHCP serveru (routeru), a nastavíš ji ručně. Čili nám zděl, jaký rozsah má router pro dynamické přidělení IP adresy aktuálně nastaven (najdeš to v Home -> DHCP -> Starting IP Address a Ending IP Address).

    EDIT: Než jsem to dopsal, už je tu odpověď.
    Pak by ale bylo složitý připojení ,když by k němu někdo přišel s PC neb NTB .. musel by si nastavovat IP a DNS ..což je zbytečný

    @Solitario: na obrázku číslo 5 to máš snad jasně určený .... nastav si tam určitou IP , dej tam MAC síťovky a hotovo .... Potom v nastavení DMZ dej tu statickou IP a done .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Lze postupovat různě. Nejsnazší bude, když si v dotyčném PC vypneš získávání adresy z DHCP serveru (routeru), a nastavíš ji ručně. Čili nám zděl, jaký rozsah má router pro dynamické přidělení IP adresy aktuálně nastaven (najdeš to v Home -> DHCP -> Starting IP Address a Ending IP Address).

    EDIT: Než jsem to dopsal, už je tu odpověď.

    Jakou IP má router? 192.168.0.1 (zjistíš v Home -> LAN)?
    IP 192.168.0.1
    Subnet mask: 255.255.255.0
    Domain name: "to je prázdný"
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Takto? :
    Kód:
    http://www.obrazok.eu/files/s3fid86f91kz8qzq2k69.jpg
    Kód:
    http://www.obrazok.eu/files/qmprupuzr3p51pjafn55.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    crasher: nebylo. DNS vypne v počítači, nikoli v routeru. NTB by pak normálně router IP přidělil - tomu je jedno, jestli nějakej PC v síti má IP pevnou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Solitario Zobrazit příspěvek
    Takto? :
    Kód:
    http://www.obrazok.eu/files/s3fid86f91kz8qzq2k69.jpg
    Ano.

    Citace Původně odesláno od Solitario Zobrazit příspěvek
    Kód:
    http://www.obrazok.eu/files/qmprupuzr3p51pjafn55.jpg
    DMZ je IMHO zbytečné zapínat. Je to bezpečnostní riziko, a chodit by to mělo i bez něho.

    PS: Obrázky lze vkládat i přímo sem do fóra. Stačí použít při vytváření příspěvku tlačítko Spravovat přílohy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Ano.
    DMZ /na funkčnost(nefunkčnost) to vliv nemělo/ sem vypnul, ale nastal další problém, teď když založím hru přes Hamachi, tak jí dotyčný, který se chce připojit ani nevidí, předtím jí viděl, ale když se chtěl připojit, tak mu to hlásilo chybu. Teď tam prostě nevidí ani založenou hru (myslím v multyplayeru hry). Může být problém způsoben špatným nastavením portů ve Virtual serveru routeru? Mám to nastaveno takto:
    Kód:
    http://www.obrazok.eu/files/9l54tnxhbwgnd31bb9lg.jpg
    Podle toho co uvádí tady, bych to měl mít snad správně.
    Kód:
    http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Dlink/DI-524/Hamachi.htm
    Nejsem si, ale jistý...
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 23-06-2008 v 21:09 Důvod: úprava formátovania...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Solitario Zobrazit příspěvek
    Podle toho co uvádí tady, bych to měl mít snad správně.
    Kód:
    http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Dlink/DI-524/Hamachi.htm
    Nejsem si, ale jistý...
    Vypadá to OK. Ovšem Hamachi nepoužívám, takže těžko říci, kde je zakopán pes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Má tu někdo zkušenosti s nastavením programu Hamachi přez router? Proším?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tak jsem Hamachi nainstaloval. Můžeme to vyzkoušet. Jsem také za routerem.

    Vytvořil jsem testovací síť ttt125 (heslo: test). Zkus se k ní připojit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    U pripojeni od UPC nelze nastavit adresu rucne, vzdycky musi byt pridelovana z DHCP automaticky. (delam pro UPC)

    Ovsem pokud nemenis MAC adresu routeru a nemivas ho vypnuty dele jak 3 dny tak ti bude DHCP pridelovat stale stejnou IP adresu.

    Nemam zkusenosti s HAMACHI, ale kdyz delam jakykoliv server tak si proste na routeru nastavim presmerovani portu, tedy konkretni port na verejne IP na routeru primo smeruju na interni IP adresu a prislusny port kde dany server bezi, u nekterych komunikaci je potreba otevrit takto vice portu a aplikaci je nastavit na pevno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    U pripojeni od UPC nelze nastavit adresu rucne, vzdycky musi byt pridelovana z DHCP automaticky. (delam pro UPC)

    Ovsem pokud nemenis MAC adresu routeru a nemivas ho vypnuty dele jak 3 dny tak ti bude DHCP pridelovat stale stejnou IP adresu.

    Nemam zkusenosti s HAMACHI, ale kdyz delam jakykoliv server tak si proste na routeru nastavim presmerovani portu, tedy konkretni port na verejne IP na routeru primo smeruju na interni IP adresu a prislusny port kde dany server bezi, u nekterych komunikaci je potreba otevrit takto vice portu a aplikaci je nastavit na pevno.
    mno však podle MAC dostane vždycky stejnou IP ... jo ,teď mi to došlo ,takže by si měl nastavit IP statickou ,co má od UPC že ? tímto si fakt nejsem jistej,protože nevím jak je to UPC ,toto sem přemýšlel jako sdílený internet
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. [RECENZE ROUTRU] ASUS WL-330NG
    Od froxic v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-02-2015, 20:39
  2. Nastavení routru
    Od dna407 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-10-2013, 11:40
  3. Nemůžu nastavit naslouchání portů na routru.
    Od hellsniper v sekci Internet
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-04-2012, 21:21
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-09-2009, 14:15
  5. Problém se statickou IP
    Od Dravec v sekci Sítě
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 02-10-2008, 08:51