Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Poškozená Windows VISTA Ultimate 32bit ihned po instalaci

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Dobrý den!
    Obracím se sem s problémem, se kterým si už nevím rady. Koupil jsem si Windows VISTA Ultimate SP1 32-bit OEM. (Tato instalace má již integrovaný Service Pack 1). Jak je mým zvykem, průběžně si kontroluji systémové soubory příkazem (funkcí) SFC/verifyonly. Byl jsem docela nemile překvapen, když ihned po nainstalování OS -celkem 3x (nic jiného jsem schválně nedělal) se mi ukázala tato nehezká zpráva: Program Ochrana prostředků systému Windows zjistil narušení integrity. (viz. screen)



    Přitom při instalaci Win VISTA UE 32 i 64 bit bez SP1 , které jsem měl půjčené, vše proběhlo v pohodě a tento program nezjistil žádné narušení integrity a OS i po nainst. všech dostupných aktualizací a mraky programů běhá bez sebemenších problémů. Ale po nainstalování SP1 na tyto půjčené instalace opět zjištěno narušení integrity. Projevuje se to po přepnutí už. účtů zamrzáním náhledů, popisky v bublinách zůstávají jako vytištěné na ploše, nezobrazují se spuštěné programy v sys tray apod.
    Kdyby to někoho zajímalo, tady je ke stažení ten CBS.log s popisem chyb, které SFC našel.http://www.flyshare.cz/17291,CBS.zip

    Díky všem za radu a pomoc.
    __________________________________________________ _______________________________
    P.S. HW (viz podpis) je O.K., BIOS na default, non OC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Nikdo neví? Včera jsem tam praskl WV UE 32bit bez SP1 a zase to jede jako fík. Kua, kde udělali soudruzi od Mokrošrotu chybu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    párkrát se mi stalo u W XP. většinou po rychlém formátu disku, zcela vyjmečně po řádném formátu. Bud došlo k chybě při přenosu dat, nebo máš instalačku nějak poškozenou, Akorát ji můžeš vyzkoušet n jiném PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Nechces nam sem hodit ten log o jake naruseni integrity se jedna?

    Jinak pokud jsem to dobre pochopil tak nainstalovat system a provozovat jej lze bez problemu, jen neni uplne koser?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Čauky!
    Tak tady je ten log. A jak správně píšeš, není problém cokoli nainstalovat a provozovat. Na tom Seagatu I mám teď druhým dnem prasklý Win VISTA Ultimate x86 bez SP1, se všemy updaty, čtyřmi rozjetými účty a asi čtyřiceti programy a všechno naprosto v pohodě. Kontrola SFC-žádné porušení integrity sys. souborů. Chodí to jak fík. To samé WV UE x64 bez SP1 na Seagatu II, (než jsem je zrušil).

    Na ten Seagate II jsem včera znovu zkusil dát ty koupený WV UE x86 s integr. SP1 a opět.....Program Ochrana prostředků systému Windows zjistil narušení integrity ihned po instalaci. (Je jedno, na který HDD to dám, porád stejný).
    To samé se ale přitom stane, když na jakýkoli z uvedených "bezchybných" OS bez SP1 dám manuálně stažený Service Pack 1.

    Jinak díky za zájem a pomoc.
    Připojené soubory Připojené soubory
    • Typ souboru: zip CBS.zip (37.7 KB, 131 zobrazení)
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 25-06-2008 v 09:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    141

    najjednoduchsie mi asi pride vyskusat to instalacne CD na inom kompe. kde bez problemov beha nejaka ina vista s SP1. je to sice moc casovo narocne ale takmer na 100% tym vylucis problem s inst. mediom
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jo. Tak nějak. Dneska po práci nesu to instalační dývko do shopu, kde jsem ty Visty koupil, aby to vyzkoušeli a přijali k tomu nějaké stanovisko. Naštěstí jsou tam velice ochotní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Mnoho povyku pro nic, jen spatna kompilace verzi nekterych knihoven.

    Mozna ze ti to vymeni, mozna ze je to u vsech novych instalacnich medii, vzhledem ke zkusenostem by me to nijak neprekvapilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Mnoho povyku pro nic, jen spatna kompilace verzi nekterych knihoven.
    Mozna ze ti to vymeni, mozna ze je to u vsech novych instalacnich medii, vzhledem ke zkusenostem by me to nijak neprekvapilo.
    No, já bych to ani moc neřešil, kdyby to potom nekravilo.
    ***Zajímavé je, že při používání jednoho uživatelského účtu nepozoruju problémy. Ty však nastanou, přehlásím-li se k jinému už. účtu, nebo se odhlásím a zase přihlásím ke svému. Když provedu restart a pak se přihlásím opět k jednomu libovolnému, tak všechno běhá, jak má. (pouze sfc hlásí narušení integrity).
    Ani to by mi nevadilo, kdyby systém nezačal po další instalaci programů a už. účtů vykazovat chyby. Projevuje se to po přepnutí už. účtů, nebo opětovném přihlášení ke stejnému účtu zamrzáním náhledů, popisky v bublinách zůstávají jako vytištěné na ploše, nezobrazují se spuštěné programy v systémové liště, nezobrazuje se, nebo zůstává nefunkční rozbalovací menu na pravém myšítku, popř. v menu programů, strašně pomalu se otevírají položky v nabídce start, apod.

    Přitom teď jedu na WV UE x86 bez SP1 (druhý HDD), mám všechny updaty, tři pr..ele programů, ladím trochu ragistry a upravuju OS dle obrazu svého a lítá to jak divý.

    Už jsem včera odnesl ty koupený Vista s SP1 do shopu s popisem problémů a uvidím. Jsou naštěstí velice ochotní a přístupní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Tak to uz neposoudim, ale s popisovanymi problemy jsem se setkal u vice vist s SP1, ale jsou taky stroje kde to funguje jak ma.

    Ty uzivatelske ucty a prepinani jsou vecny problem, sice se mi do ruky vetsinou notebooky s max 3 uzivatelskymi ucty, ale kdyz si toho vsimaji i laici jako jejich majitele tak uz je to vazny.

    Divny je ze to dela fakt stroj od stroje a nejspis ani nezalezi na SP1 a ani na stari instalace nebo mnostvi aplikaci a bordelu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Není ale přeci možný, abych si člověk poskládal sestavu, jakkoli vyváženou, maximálně stabilní a "perfektní" a nakonac se bál, že mu na ni budou Vista s SP1 blbnout jen proto, že nemá ten správnej HW.
    Měl jsem na té mojí XP se všemi SP, Linux i Vistu x64 a x86 bez SP1 a nikdy žádný problém. Ale s příchodem Service Packu 1 pro Vistu pomalu začínám chápat lidi, kteří nemůžou Microsoft ani cítit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak se zase trochu vrátím k mému problému a připíšu pár nových věcí, které se udály (pro ty, kterým se toto téma stalo zajímavým).
    Jsem už přes týden v kontaktu s jistým "technikem" od Microsoftu z technické podpory pro ČR. Ten mi uvedl několik možných variant, proč mému PC nevoní SP1. Všechno se ale motalo kolem driverů a už. účtů.
    Po mém vysvětlení, že poškození integrity systémových souborů najde kontrola SFC ihned po instalaci OS, mu moc do zpěvu taky nebylo. Domluvili jsme sde, že vyzkouším všechno možné a pokud nic nepomůže, bude tento problém askalovat do USA programátorům.
    Očesal jsem svůj komp od všeho možného nepotřebného HW a periférií a jal se instalovat.
    Výsledek:
    -VISTA x86 a x32 Ultimate bez SP1-žádný problém.
    Po stažení SP1 (manuálně, nebo přes Win Update)-problém.
    -VISTA x86 a x64 Ultimate s integrovaným SP1-problém ihned po instalaci. (Zkoušel jsem instalovat nabootováním z média i instalaci z běžícího OS na jiném disku).
    -VISTA Business x86 s integrovaným SP1-problém ihned po instalaci.
    -VISTA Home Basic x86 s integrovaným SP1-žádný problém.
    -VISTA Home Premium x86 s integrovaným SP1-žádný problém.
    -Windows Server 2008-žádný problém
    Nechápu to.
    Tuto instalačku zkoušeli i v PC servisu, kde jsem ji koupil na notebooku Asus A7M -po nainstalování VISTA x86 Ultimate s integrovaným SP1 z mého média - SFC ihned po instalaci OS našel "narušení integrity".
    Ne, že by mi až tak vadilo, ale prostě mně se.e, když nevím proč to takhle kraví. Když by šlo jen o tu kontrolu, tak čert to vem, ale že pak blbne OS, to mně klidným nenechává.
    Kdyby tohle četl někdo od MS, tak ať mi to zkusí vysvětlit. Ď.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 11-08-2008 v 03:52
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Jednoduche - x64 Visty jsou proste loterie. Obcas jedou, obcas ne. Nevyresis to, nech to konovi, ten ma vetsi hlavu. Pouzivej co jede...

    pomalu začínám chápat lidi, kteří nemůžou Microsoft ani cítit
    ...a pak se ze Visty k nicemu nejsou! Vida, jak to muze nekterym otevrit oci Vice Vist!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jen na okraj.... nejde tu o 32, nebo 64 bit. Oboje šlape na mým kompu v pohodě. Jde o tu instalačku s integrovaným SP1 a o doinstalování SP1. Proč vždycky s SP1 najde kontrola integrity souborů SFC chyby.
    A další postup ve věci: technik z MS CZ odeslal můj problém "eskalátorovi" do USA. Ti si vyžádali mraky logů a výpisů, aby mohli nasimulovat můj OS.
    Co bych ještě ale potřeboval vyzkoušet je, nainstalovat na mým PC anglickou verzi WV x86 UE bez, nebo s SP1. Jenže nevím, kde ji sehnat. Neporadí někdo? Jde pouze o vyzkoušení-nainstalování bez lic. čísla a aktivace.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows Vista Ultimate SP
    Od mutinek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-08-2009, 10:14
  2. Vista ultimate 32bit upgrade na 64bit
    Od Stoupa07 v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-08-2008, 09:22
  3. Dá se už sehnat Windows Vista Ultimate SP1 CZ?
    Od fanynek v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-05-2008, 16:25
  4. Windows Vista (Ultimate)
    Od Dawe Winter v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-05-2007, 13:02