Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: Barbone sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    37

    Nazdar, tak mi pomalu začíná odcházet starý počítač a potřeboval bych koupit nový, loni jsem snil o něčem výkonnějším, z toho nakonec sešlo a teď mi jde jen čistě o koupi něčeho s výhodným poměrem cena/výkon (jinými slovy abych zbytečně neškudlil ale ani neúměrně přeplácel), protože přes školní rok bych ten výkon stejně asi moc nevyužil.

    Protože známí vždycky poradí hotovou sestavu a každý říká něco jiného, chtěl bych vsadit na nějakou sestavu Barbone od Bohemky, je to velký dodavatel a určitě má sestavy složené tak, aby si komponenty spolu dobře rozuměly, nejen aby k sobě pasovaly jejich parametry. Vím, že jednotlivé komponenty mají třeba delší záruku, ale myslím si, že po vypršení všech záruk je pravděpodobnější, že počítač sestavený firmou bude stále šlapat. Tím se tu nechci dotknout žádného zapáleného sestavovače :-)
    Co se týče hardwaru mám jen nutné znalosti (rozeznám RAMku od grafické karty :-D), ale pokukuju po modelech Morfeus, Nemesis a Gold CAD +.
    Počítač používám všestranně, tj. internet, videa, Office, hry, o výkonu nemám představu, stačí mi, že mnohonásobně předčí ten starý, jde mi o poměr cena/výkon. Jediné náročnější aplikace, co spouštím, je Flash CS3 a Matlab (to zvládá i můj starý PC), pak už jde výkon v podstatě jen na hry, které si taky rád zahraju.

    Takže pokud máte někdo čas a chuť omrknout tyhle nebo i jiné sestavy a poradit co a jak, byť třeba jen okomentovat, budu rád. Odkazy vedou na konfigurační menu, kde se můžou měnit komponenty, cenu si představuji do 20 tisíc, dál už asi křivka cena/výkon překračuje mez přímé úměrnosti :-)
    Takže předem děkuju všem, co něčím přispějí!

    EDIT: Ještě bych dodal, že přetaktovávat nic nebudu, ale to je u hotové sestavy asi jasná věc :-) Taky mám stůl mezi dvěma postelemi a u okna, takže když počítač umístím pryč od radiátoru, bude v rohu postel-zeď a bude za ním asi 20 cm místa ode zdi a vedle něj asi 10 cm od postele, bude potřeba nějaké lepší chlazení nebo postačí to zabudované na základovce?
    Naposledy upraveno uživatelem Calluin: 22-06-2008 v 17:30 Důvod: Dodatečné informace
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    sestavam prodavanym ve velkem bych se vyhnul ti nejvetsim obloukem co to jde (pokud se nejedna o HP, DELL...), vetsinou se na nich vyplacavaji skladove zasoby a ceny stejne nic-moc. neni nad to si kazdou komponentu vybrat sam a bud si vyber nechat slozit firmou nebo znamym co to umi.

    napriklad CZC dokonce sestavu posklada zadarmo, nepamatuju si, ze bych na ne slysel ztiznosti... nebude to i s dukladnym cablemanagmentem apod, ale co by clovek zadara nechtel.

    nestane se ti neco takovyho, ze tam bude 3 roky stary model zakladni desky, uplne jiny HW nebo treba pasivne chlazena grafika, ktera ve 2D ve windows haze artefakty! - osobni zkusenosti...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Ty sestavy nejsou nejhorší, ale já bych do nich nešel, jeden zásadní problém vidím v tom, že ti to nabouchaj do levný bedny se zdrojem alá Eurocase a jemu podobné. A jinak ty sestavy, aby aspoň pro mě byli optimální by se museli upravit na každé něco najdu co se mě tam nelíbí nebo nesedí. Takže hotové sestavy bych nebral, znám sestavy od ED Systemu prodáváme je a jak řikám, levné bedny s EC zdrojem a řada dalšího a to je největší velkoobchod s IT.

    Já bych to buď řešil tak, že by sis dal do kupy nějak komponenty buď ti tu poradíme, nebo v nějaké IT firmě to jak budeš chtít a pak si to klidně v té firmě nechal sestavit. Může to bejt i Czechcomputer, prostě kdokoliv ti to sestavěj. Ale do hotovejch sestav bych nešel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    37

    OK, díky moc za rady, nekoupím si to :-) Tata si nemohl vynachválit svou starou sestavu, jenže to mu právě dělal HP. V Bohemce se zřejmě vyplatí kupovat tak akorát komponenty. Pokusím se nasbírat informace a určitě sem ještě postnu o radu, díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Presne tak, jak radili prede mnou. Komponenty si vyber sam, pripadne ti poradime a poskladat si to nech u nejake firmy. Navic neztratis rozsirenou zaruku na nektere komponenty.

    /EDIT Byl jsi rychlejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    217

    Sam si chci take poskladat nejake novejsi a vykonnejsi pc a v posledni dobe me zaujalo tohle:
    [NOPARSE]http://www.extrahardware.cz/extrahardware-pc-4-tichy-ekonomicky[/NOPARSE]

    Zalezi samozrejme na vkusu a castky kolik clovek do noveho pc chce investovat,ceny uvedene jsou uz spise orientacni,nektere komponenty jsou spis levnejsi.
    A mimo jine si take rad necham poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ten komp na EHW je dost specificky, par veci by tam chtelo urcite vymenit a doladit na konkretni pouziti...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    217

    Taky jsem nepsal ze si chci postavit primo tento,ale treba HDD chci Samsung F1,jinou grafiku a asi i jinou case,je to jen inspirace jak takove pc muze vypadat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    chces to stavet hned ted nebo zatim jen pokukujes po tesetch a planujes?

    jak to bude aktualni, urcite se ozvi a neco vymyslime/zhodnotime
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    217

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    chces to stavet hned ted nebo zatim jen pokukujes po tesetch a planujes?

    jak to bude aktualni, urcite se ozvi a neco vymyslime/zhodnotime
    Zatim jen pokukuju,doma uz mam HDD a tuhle case: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49852
    Dam vedet jak to budu stavet,pripadne udelam i nejake fotky :-)
    mech13 taky jsem z Brna
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    chces to stavet hned ted nebo zatim jen pokukujes po tesetch a planujes?

    jak to bude aktualni, urcite se ozvi a neco vymyslime/zhodnotime
    Ať už to bylo na kohokoliv...:-)
    Aktuálně se snažím hledat informace, abych se aspoň v něčem vyznal, no...moc se nedaří :-) Jsem člověk, co je spokojen s tím, že aspoň schématicky ví, jak uvnitř probíhá dělba práce, kam zastrčit správné kábly a umí si zapojit novou mechaniku nebo RAMku...
    Takže spíš otravuju lidi, abych se mohl od něčeho odrazit. Moje idea je základovka od Asusu (myslím, že má dlouhodobě pověst těch kvalitnějších desek) a procesor od Intelu (to abych mohl mít nalepené kolečko Intel Inside...no vlastně taky kvůli pověsti efektivně pracujících procesorů), jenže jak vhodné modely spadají do té mainstreamové kategorie sestavy, kterou bych chtěl, to netuším. A vybrat si aspoň zhruba sestavu, to by bylo "ententýky", takže kdokoliv máte nějaký návrh ať už je to doporučení značek nebo návrh hotové sestavy, klidně sem s ním. Ještě jednou děkuju všem za jejich čas a vstřícný přístup :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    podivej se na jina temata v teto kategorii, je tu toho vic nez dost
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    37

    Tak jsem si tu prošel topicy až do dubna a na stránkách jsem vyštrachal tenhle necelý měsíc starý článek:
    http://www.svethardware.cz/pruvodce-...kveten/23483-6

    Takže jsem sesmolil toto:
    CPU: Intel Core 2 Duo E4600
    Fučák: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
    RAM: Corsair 2x2 GB DDR2 800 MHz
    MB: Asus P5K Pro? Gigabyte EP35-DS3*? Tady fakt nevím, slyšel jsem, že Asus jsou obecně nejkvalitnější, tady na fóru zas názory, že Asus nic moc a zvlášť k Intelu se hodí Gigabyte...
    Grafika: nVidia GeForce 8800 GT ale nevím kterou :-)
    HDD: Samsung HD321KJ 320 GB
    Mechanika: LG GSA-H55L
    Case a zdroj: Netroufám si ani tipnout

    Výše uvedené věci jsou "by oko", protože jsem to vybíral díky svým téměř nulovým znalostem a nulovým zkušenostem podle toho článku a tabulek v něm. Je to ale aspoň něco, od čeho se dá odpíchnout.

    Připomínám kritéria: Mainstreamový počítač s co nejvýhodnějším poměrem cena/výkon, asi do 20 tisíc. Využití všestranné, filmy, hry, internet, práce do školy, ale vzhledem k tomu, že nejnáročnější na výkon kromě her jsou asi velké aplikace typu Flash CS3, Matlab nebo Sibelius, a přitom je zvládá i můj starý počítač, tak není třeba přikládat velkou váhu pracovnímu výkonu :-) (starý počítač je AMD Athlon 1700+, 768 kdovíjaké RAM, základovka Asus A7V266, grafika nVidia GeForce 5200 128 MB, který se právě samovolně restartoval, čímž mě poněkud našňupl) Sestava by měla vydržet ve smyslu ne že musí utáhnout hry, ale spíš aby vydržela praktická použitelnost. Taktovat nic nebudu, chlazení by mělo být dostačující vzhledem k pozici počítače: http://disk.jabbim.cz/calluin@jabber.cz/Pokoj.PNG
    Nový počítač radši umístím pryč od radiátoru, i když my ani v zimě zas tak moc netopíme, protože jsme byli zatepleni :-) Vedle sebe bude mít postel vysokou cca 40 cm, mezeru odhaduju tak na 10 cm, za sebou zeď, mezera 20 cm, kdyžtak ho můžu posunout dál. Pod stůl ho nedám, protože má vzadu desku ve výšce 35 cm, která by nějakou větší věž "dusila".

    Sestavu klidně úplně předělejte (asi to bude potřeba) nebo navrhněte úplně jinou, udejte důvody (abych se poučil), budu moc rád. Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Barbone právě znzeruje hyper, mega super počítače za 4.500 s DPH.

    Od Barbone a LYNXu osvoboď nás ó pane..


    pardon trochu ot, ale během půl hodiny přišli 3 lidé ze sousedství, že to jedou koupiti
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    neni to spatny, ale neni to ono

    cpu - E4x00 je momentalne docela nevyhodny, krome ceny bez vyraznejsiho rozdilu oproti E2xx0... takze bud usetrit s E2180 nebo trochu pridat na E7200

    RAM - jestli nebude corsair predrazeny, proc ne

    MB - asus ma lepsi az ty drazsi kousky, u levnejsich je na tom lip GB

    grafika - jestli nejsi narocny muzes skusit treba HD3850, neni to vubec spatna karta. horka novinka je 4850 se skvelym vykonem a jeste lepsi cenou

    HDD - myslenka dobra, jen jsi netrefil jednoplotnovy model - HD322HJ

    zdroj - treba corsair VX450?
    case - antec three hundred se libi?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení herní sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-02-2014, 18:09
  2. Sestavy, notebooky a PDA: Koupe nove PC sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-11-2012, 19:29
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení nové sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:00
  4. Sestavy, notebooky a PDA: prosím o konzultaci sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-03-2008, 11:44