Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: novej PC nenabíhá

  1. #1
    AirForce25228

    mam ani né měsíc novej PC (sám sem ho stavěl) a najednou z ničeho nic když sem si pouštěl nějaký písničky se to seklo a když sem to restartoval tak už to nenaběhlo - prostě jen černej monitor
    moje sestava je kdyžtak takováhle:
    procesor - INTEL Core 2 Quad Q6600
    paměti - Patriot (set 2x2GB) PC6400 CL4-4-4-12 (2,2V)
    grafika - Leadtek WinFast PX8800GTS
    deska - ASUS P5N32-E SLI - nForce680i
    disk - 2x SEAGATE Barracuda ST3250410AS (RAID 0)
    zdroj - TAGAN TG600-U88 BZ, 600W
    case - Thermaltake M9
    a na procesoru mam chladič ARCTIC Freezer 7 PRO

    LED na základní desce svítí a jediná věc kterou sem naposledy v biosu nastavoval (dneska) bylo časování pamětí z auto (5-5-5-12) na 4-4-4-12 napětí 2,2V tak jak je napsáno na obalu pamětí
    jinak všechny nastavení v biosu sem měl v základu tak nevim jestli to neni tim nastavenim pamětí ale běželo to skoro 10hodin bez problému
    zkoušel sem i nastavení biosu do původního nastavení přes jumper ale pořád stejný - nejde
    jo a ještě abych nezapoměl tak se mi několikrát stalo že mi problikla modrá obrazovka a počátač se restartoval naposledy právě dneska když sem spouštěl nějakou hru ale stávalo se to i dřív ale jen párkrát
    Naposledy upraveno uživatelem AirForce25228: 23-06-2008 v 05:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Udělej si memtest na paměti, pokud PC nejdu vubec, tak je zkus v jinem PC. Překotroluj ještě jestli máš všechny komponenty dobře zasunuty a jestli drží chladič CPU pořádně
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ten test pameti udelej ale pouzij k tomu misto memtestu goldmemory .. tim bych zacal ..
    Odpoj vse nepotrebne .. pokud tech pameti je vic modulu zkus tam nechat jen jeden ..
    Pak zkontroluj zda mas zapnuty speaker pokud ne zapoj ho jestli to bude hazet nejaky alarmy ... A pro sichr bych taky cuhnul ke zdroji zda nesmrdi .. pokud se to vubec nerozbehne a mas moznost zkusit jiny zdroj udelej to ...
    V dobe ky to jeste bezelo meril si nekdy teploty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    124

    Taky bych zkusil reset biosu. Pokud nepomuze tak zkouseni komponent v jinem pc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Otázkou je, zda nenabíhá PC, či OS. Bylo by dobré, kdyby to tazatel upřesnil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    AirForce25228

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Otázkou je, zda nenabíhá PC, či OS. Bylo by dobré, kdyby to tazatel upřesnil.
    naběhne to jen tak že všechno se rozsvítí běžej větráky ale na monitoru černo a nic se neděje
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Odpoj vše, a zkus to rozběhnout jen s CPU, jedním modulem RAM a GK. Před tímto pokusem vymaž CMOS jumperem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    AirForce25228

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Odpoj vše, a zkus to rozběhnout jen s CPU, jedním modulem RAM a GK. Před tímto pokusem vymaž CMOS jumperem.
    tak sem vše odpojil a zkusil sem postupně oba moduly pamětí i v jinym slotu a pořád stejný výsledek jen se točej větráky a nic
    spřipojil sem i speaker a ten nedělá nic jenom když sem odendal obě paměti tak začal pískat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    AirForce25228

    Citace Původně odesláno od JonnyC Zobrazit příspěvek
    Taky bych zkusil reset biosu. Pokud nepomuze tak zkouseni komponent v jinem pc.
    clear CMOS jumperem už sem taky zkoušel ale bezvísledně
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pokud máš možnost, tak zkus ještě vyměnit zdroj.
    Jiné paměti, GK a CPU by na otestování nebyly?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Zameril bych se na zdroj a grafiku .. nejakou starou grafickou kartu na vyzkouseni nemas? Mas do grafiky zapojedne pridavne napajeni ? Stejne tak veskerou kabelaz ze zdroje sparvne zapojenou do desky .. vim je to prkotina ale obcas se zadari ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    AirForce25228

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Zameril bych se na zdroj a grafiku .. nejakou starou grafickou kartu na vyzkouseni nemas? Mas do grafiky zapojedne pridavne napajeni ? Stejne tak veskerou kabelaz ze zdroje sparvne zapojenou do desky .. vim je to prkotina ale obcas se zadari ..
    no... celýho kompa sem rozebral a mam to všechno venku a několikrát sem to kontroloval 6pin na grafice je správně a kdyby nebyl tak grafika hned piští jako blázen napájení na desce mam taky správně zapojený jak 24pin tak ATX12V + vedle ATX12V je ještě další 4 pin to už nevim k čemu je ale zapojený o mam taky ale zkoušel sem to i odpojit a pořád nic

    EDIT: zdroj sem zkoušel na staršim kompu a funguje normálně
    Naposledy upraveno uživatelem AirForce25228: 23-06-2008 v 16:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pokud nemáš jiné komponenty na odzkoušení, nebo nemůžeš svoje otestovat jinde, tak ti zbývá jen reklamace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Pokud nemáš jiné komponenty na odzkoušení, nebo nemůžeš svoje otestovat jinde, tak ti zbývá jen reklamace.
    Vytýhni desku, ta bývá v 90% příčinou všech problémů. Tak reklamuj ji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jakej novej kondenzátor?
    Od magg0t v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-04-2013, 10:35
  2. novej radek u facebooku
    Od Nettle v sekci Volná témata
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-03-2010, 08:31
  3. novej komplík :-)
    Od Janyk1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 19:37
  4. Dojmy z novej zostavy
    Od milan.b v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 21-01-2009, 08:59
  5. DDR1: kupa novej ramky
    Od killers1 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 16-07-2008, 00:38