Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Sháním někoho, kdo mi přetaktuje CPU

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    15

    Ahoj, sháním nějakého Pražáka, který by byl ochotný mi přijet přetaktovat CPU.
    Jedná se o Pentium 4, socket 478, FSB 533(asi?), frekvence 2,4. Přetaktoval jsem ho na 2, 65, více už se mi nepodařilo. Chladič mám Titan, který to na nejnižší otáčky uchladí na 37 stupňů. Potřeboval bych to zvýšit tak na 3 GHz, ideálně o něco víc.
    Chci pouze někoho, kdo to opravdu umí, nechci, aby mi rozsekal komp. Odměna: dejme tomu 500 Kč.
    http://www.svethardware.cz/forum/att...3&d=1158342014
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od s.komarek
    Ahoj, sháním nějakého Pražáka, který by byl ochotný mi přijet přetaktovat CPU.
    Jedná se o Pentium 4, socket 478, FSB 533(asi?), frekvence 2,4. Přetaktoval jsem ho na 2, 65, více už se mi nepodařilo. Chladič mám Titan, který to na nejnižší otáčky uchladí na 37 stupňů. Potřeboval bych to zvýšit tak na 3 GHz, ideálně o něco víc.
    Chci pouze někoho, kdo to opravdu umí, nechci, aby mi rozsekal komp. Odměna: dejme tomu 500 Kč.
    http://www.svethardware.cz/forum/att...3&d=1158342014
    Proc???Mas problem s FPS ve hrach??? Me to spis pripada,ne jen na techto forech,ze vsichni pretaktovavaji jen z nutnosti,protoze to vsichni delaji.
    Jestli ti vse bezproblemu funguje neni duvod cokoliv pretaktovavat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    15

    Mám problémy ve hrách... třeba v Oblivionu, nebo Ghost Reconu)
    Spíš bych se chtěl připravit na Visty...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od s.komarek
    Mám problémy ve hrách... třeba v Oblivionu, nebo Ghost Reconu)
    Spíš bych se chtěl připravit na Visty...
    Oblivion a Ghost Recon neni narocnej jen na procak, ale dava zabrat i graficke karte...jakou vlastne grafiku mas a zkousel jsi ji pretaktovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Konnor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    284

    Spíš taktni grafiku, já mám AthlonXP 2500+ a problémy ve hrách celkem nemám. Jo a na oblibionu zaplaka aji kámošův kompl P4 2.8Ghz 1GBRAM GF6600GT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Konnor
    Spíš taktni grafiku, já mám AthlonXP 2500+ a problémy ve hrách celkem nemám. Jo a na oblibionu zaplaka aji kámošův kompl P4 2.8Ghz 1GBRAM GF6600GT.
    Takže Ty se divíš, že Oblivion nejede nic moc na P4 2.8GHz, 1GB RAM s GF6600GT?! Na tuhle hru člověk už potřebuje mnohem lepší grafiku a o CPU ani nemluvě...

    EDIT: Jinak co se týče toho taktování obecně - nikdy jsem to neměl potřebu dělat a dokud člověk nemá hodně slušné a spolehlivé komponenty, které už na to "jsou stavěné" (viz. např. Core 2 Duo, Deluxe desky atd.), tak je to jednak většinou zbytečné (nárůst výkonu nebývá moc znatelný) a za další pouze snižuješ životnost komponent. Nehledě na to, že je musíš daleko lépe chladit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Konnor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    284

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Takže Ty se divíš, že Oblivion nejede nic moc na P4 2.8GHz, 1GB RAM s GF6600GT?! Na tuhle hru člověk už potřebuje mnohem lepší grafiku a o CPU ani nemluvě...

    EDIT: Jinak co se týče toho taktování obecně - nikdy jsem to neměl potřebu dělat a dokud člověk nemá hodně slušné a spolehlivé komponenty, které už na to "jsou stavěné" (viz. např. Core 2 Duo, Deluxe desky atd.), tak je to jednak většinou zbytečné (nárůst výkonu nebývá moc znatelný) a za další pouze snižuješ životnost komponent. Nehledě na to, že je musíš daleko lépe chladit.

    No a votom mluvim, sice jsem to neřekl přesně jako ty, ale tak nějak přibližně jsem to myslel.

    ikdyž občas se to vyplatí, teď mluvím jen ze své zkušenosti:
    můj athlonXP 2200+ @ 2800+ změna frekvence o 350Mhz a sběrnice ze 133 na 175Mhz a přetaktování GF6600GT docela pomohlo, neříkám, že je to bůhví jak silnej stroj, ale za poslední 4 roky co ho mám jsem jen vyměnil radeona 9500 za tuhle GF a jsem s tím spokojen. Ale jak říkáš, taktování se vyplatí jen u pořádnýho HW, u lowendových komponent je to jen taková křeč

    (PS taktuju pro zábavu, nečekám od toho zázraky)
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Sháním notebook
    Od wojmirek v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 13-02-2010, 11:27
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 10:35
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-06-2007, 22:11
  4. Prosím někoho o vysvětlení
    Od Smeli v sekci Volná témata
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-12-2006, 14:27