Teplota CPU
Zdarec
Je normální, aby byla teplota 1jádra 44 a 2jádra 60 stupňů?????
Ukazuje mi to soft OCCT.
AMD Athlon X2 6400, Noctua.
Je normální, aby byla teplota 1jádra 44 a 2jádra 60 stupňů?????
Ukazuje mi to soft OCCT.
AMD Athlon X2 6400, Noctua.
Je to mozne, protoze jedno jadro ti obsluhuje win a druhe... co ja vim, co mas spustene.
Kristalovou kouli nemam.
Napis v jakem pripade jsi nameril tyto hodnoty. Je to v necinnosti, nebo ve vytizeni?
Kristalovou kouli nemam.
Napis v jakem pripade jsi nameril tyto hodnoty. Je to v necinnosti, nebo ve vytizeni?
U Intelu E8400 se prý stává, že to ukazuje rozdíl i 20°C. Má to být záležitost jednotlivých kusů, způsobená vadnými čidly. U mě naštěstí v poho.
No nevim jak je to u jiných ale mě u mého Wolfíka(E8XXX viz. podpis) mam telpoty +/- 1° stejne, ale to jen tak mimochodem.Vzhledem že mas Noctuu tak bych řek že asi to čidlo pač i kdybis tam tu pastu nedal/dal extremě tragicky tak by to nemělo mit 60°C vubec nebo aspoň ne bez zatěže (nevim jak moc topí ten tvuj Athlon 6400 tak nemužu posoudit) ja mam na svem 41° a při zatěři tak 45°
Jedině vadné čidlo, takový rozdíl není možný. Skákat to může podle vytížení cca o pět stupňů. S rozvodem tepla v čipu nemá nic společného chladič, to se rozvede hned v křemíku. Chladič je až pátá vrstva, po samotných strukturách máte křemík z waferu [SIZE="1"](čip je předpokládám strukturami dolů - jistý si samozřejmě nejsem, ale logicky to tak je, protože když jádro odřete nebo na Athlonech XP zlámete rožky, nic se nestane; navíc je to několikrát jednodušší pak přípájet k pinům :))[/SIZE], pak pastu, IHS, zase pastu a teprve chladič :D