Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Výběr grafické karty, Radeon HD 2600 PRO?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele davidmichael1
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    42

    Ahoj.Chtěl bych se optat na 3 otázky.
    1.Je pravda,že DirectX10.0 je podporován jen při nainstalovaném OS WIN Vista ?
    2.Je tato grafická karta vhodná do mé konfigurace ?
    3.Poraďte,prosím,vhodnýzdroj s ohledem na využitelnost a konfiguraci PC (cena/výkon), který bych musel kvůli této kartě také zakoupit.

    ad2)
    Grafická karta MSI RX2600PRO-T2D256Z/D2, 256MB DDR2 (800MHz), ATI Radeon HD 2600 PRO (600MHz), AGP 8x, 128bit, 2xDVI, Pasivní chlazení,cena 1630,-Kč
    odkaz na detaily k této kartě>>>http://www.alza.cz/graficka-karta-ms...-d2-d80748.htm

    konfigurace PC:
    MEM - 2x 512 MB DDR-DIMM 400MHz
    MB - P4P800S-X FSB 800/533/400 MHz / 4x PCI slot,1x AGP8X slot
    CPU - 3 GHz hyperthread.tech. P4 Celeron /supp.Prescott CPU
    Chipset - Intel 848P MCH/Intel ICH5
    GC - ATI Radeon 9200SE 128MB 400MHz (původní)
    HDD - 80 GB S-ATA + 160 GB S-ATA 7200 rpm
    TVC - P7131D/FM/DT/P – ATX/A
    OD - 1x CD-ROM, 1x DVD+RW Teac DV-W58 dual layer
    LAN - Realtek RTL8101 10/100 Mbps Fast Ethernet ctrl.
    Monitor - 19´´ LCD DVI-D 1280x1024 pxl,5ms,300cd/m2,1000:1,170°/160°
    Case - ATX Miditower ED634 300W P4
    SC - integrovaná

    Díky předem všem...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ImgW.jpg 
Zobrazení: 115 
Velikost: 55.9 KB 
ID: 5280   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ImgW2.jpg 
Zobrazení: 99 
Velikost: 70.1 KB 
ID: 5281  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Jo je pravda,že direct 10 běží jen pod Vistou,ale ono neni o co stát..Neni v tom,žádnej výraznej rozdíl..Jinak s touhhel kartou by ti to stejně pod direct 10 moc neběhalo.Zdroj bych dal Fortron FSP350-60GLN 350W
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Imho si raději připlať pár korun a vem si rovnou SAPPHIRE HD 3650 512MB DDR3 AGP 8x.
    Pokud ti nebude vyhovovat hlučnost tak na ni pak šoupni ARCTIC Accelero S2, případně ARCTIC Accelero S1 - oba je uchladí v pohodě pasivně

    Zdroj - souhlas se SamcemP i 350W stačí, ale za podobnou cenu se dá koupit rovnou - FORTRON 400W [FSP400-60GLN], v Alze je ale zbytečně drahý
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 28-06-2008 v 14:34 Důvod: ...ještě jsem si všiml, že SamecP doporučuje 350W, tak jsem to musel vysvětlit ;)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele davidmichael1
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    42

    to kane.shw:no jo."tvuj" typ karty je sice jen o 2 kila dražší ale musel bych tam prikoupit za další 3 kila chladič,jelikož hlučnost compu nemám v lásce,před nedávnem jsem musel i snížit otáčky pro větrák na CPU,jinak bych po x hodinách u compu zešílel.porovnáni parametru karet je v příloze.myslis ze je opravdu o tolik lepší,abych rozpoznal v praxi rozdíl? HD2600PRO už je alespon s pasiv.chlad.
    to SamecP:ale obě karty podporujou directX 10 a na webu jsem viděl porovnání předchozí verze,tedy directX 9 a podle mne je to znatelnej rozdíl.zalezi ale asi na konkretni hre,kterou hrajes atd. http://www.games.tiscali.cz/news/news.asp?id=24694
    v pripade,ze mam zatim "jen" OS WIN XP,directX 9c a i vzhledem ke stavajici konfiguraci PC bude zrejme HD3650 mene vyuzitelna,co se max.vykonu tyka, nez HD 2600PRO,ne ?co,myslíš ?

    ten fortron FORTRON 400W [FSP400-60GLN] je o 2 kila levnejsi treba na >>>http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50536

    ....co se vykonu zdroje tyka, tak teda 350 nebo 400W.Oba rikate jiny
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Vem klidně ten 400W zdroj.350W stačí,ale proč nevzít víc.Grafiku vem tu HD3650.S tim directem 10.Záleží na hře,ale hlavně,aby v tom byl větší rozdíl musíš tu hru hrát v nejvyšších detailech.Je jedno jestli hraješ v directu 9 na střední detaily nebo v directu 10 na střední detaily.A aby jsi mohl hrát na nejvyšší a,aby ten direct 10 byl znát na to nemáš peníze,tyhle karty to neutáhnou,takže je lepší direct 10 vůbec neřešit.Sám se měl Win Vista a GeForce 8800GT 512MB a vím o čem mluvím..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Vždycky říkám (a myslím, že nejen já ), že když už investovat do staršího počítače, v tomto případě grafika s AGP, tak vzít technologicky to nejnovější, pokud je tam cenový rozdíl minimální . Teď je otázka, co je "minimální cenový rozdíl", každý to má samo jinak.
    Osobně bych vzal HD3650 a počkal jak moc by mi ten "hluk" od chladiče vadil. Ono kvalitnější chladič si můžeš koupit vždy, ale novější technologie nejen pro přehrávání (HD) videa, více a modernější VRAM, či novější GPU už ne.
    Hlučnost je samo subjektivní, takže se o tom tady nemá cenu bavit.

    K výkonovému rozdílu těchto dvou karet - věčná otázka, imho těch 200CZK za to stojí - kupuješ novější GPU (55nm), dvojnásobek VRAM - navíc DDR3. Js. HD3650 bude o tolik výkonnější o kolik si za ni připlatíš a ano imho to i poznáš ve výkonu, zvláště po přetaktování, k čemuž bude hd3650 s DDR3 a 55nm GPU jistě přátelštější.

    Zdroj bych koupil rovnou ten 400W Fortron série GLN, na takovou sestavu imho ideální. A ano narážel jsem na to, že je snad všude levnější než právě v Alze.cz

    PS: Jo a s tím stahováním otáček u tvého chladiče CPU bych byl zrovna opatrný a hlídal si teploty... Pokud jsem správně rozluštil ten původní popis tvojí sestavy , tak procíky Pentium 4 na 3.0GHz s jádrem Prescott nepapaly zrovna nejméně, tudíž než kvůli tichu snižovat otáčky, bych se raději poohlížel po novém, kvalitnějším chladiči CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Vem klidně ten 400W zdroj.350W stačí...
    Osobně bych na Prescott bral jen 400 W.

    davidmichael1: jestli jsem něco nepřehlédl, jaký je cenový limit ?

    Jen pro zvážení bych navrhl posečkat a vyměnit komplet základ PC, dneska se dá i za několik tisícikorun pořídit základ, který je výkonnostně někde úplně, ale úplně jinde...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Jen pro zvážení bych navrhl posečkat a vyměnit komplet základ PC, dneska se dá i za několik tisícikorun pořídit základ, který je výkonnostně někde úplně, ale úplně jinde...
    Sam jako studnet vis, ze pro nektery studenty je nekolik tisickorun neresitelny problem pro me jeste do nedavna bylo. byl jsem rad, ze jsem dostal k narozeninam 2000 na 7300GT A o novym zakladu jsem si mohl jen nechat zdat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    anebo můžeš ušetřit a koupit tudle 2600Pro:
    http://karty-graficke.iobchody.cz/HIS+-+Excalibur/HIS+VGA+ATI+HD+2600Pro-+256MB+DDR2-+128b-+2xDL-DVI|H260PRF256DD-R/
    teda jestli ji ještě maj...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele davidmichael1
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    42

    to kane.shw: ja vim,ze mas pravdu,jen jsem chtel trochu lepsi grafiku,kvuli par hram a najednou se mi ten "váš" upgrade rozrostl na drazši kartu,zrejme nakonec i jeji extra pasiv.chlazeni jak se znam,o vymenu zdroje...uz je to v jine cenove relaci nez jsem zamyslel.to nic,finance jsou jiste muj problem a vam vse dik za radu.Vsechno zvazim a neco koupim.
    co se toho CPU a otacek tyce,jak a kde si mam hlidat teploty (jsem laik).Apropos,jaky bys mi poradil chladic na muj procák?
    přetaktovaní CPU je otazka pro nekoho jineho,na to si bez rady ci pomoci netroufnu,zatim jsem to nedelal a nevidel ani jednou,jen vim,že to existuje )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele davidmichael1
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    anebo můžeš ušetřit a koupit tudle 2600Pro:
    http://karty-graficke.iobchody.cz/HIS+-+Excalibur/HIS+VGA+ATI+HD+2600Pro-+256MB+DDR2-+128b-+2xDL-DVI|H260PRF256DD-R/
    teda jestli ji ještě maj...

    jo dík za odkaz,ale ja jsem psal ze mam jen AGP slot a tohle je pro PCI-E. Podruhé zákl.desku,pameti a procesor menit nehodlam.setavu mam od dubna 2004 a "zaklad" (CPU,MB,MEM) jsem menil ve 2006 roce.Chci s timhle "přežít" tak minimálně rok,dva a pak přijde na řadu kompletně novej comp a tohle dostane mladej na hraní )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Chladič na procesor bych dal Arctic Cooling Freezer 7 Pro.Na hlídání teploty je dobrej Core Temp.Bere teplotu z jader,takže je přesný.S tou grafikou uvidíš,jak na tom budeš s penězma.Ani 2600Pro neni špatná..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele davidmichael1
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Chladič na procesor bych dal Arctic Cooling Freezer 7 Pro.Na hlídání teploty je dobrej Core Temp.Bere teplotu z jader,takže je přesný.S tou grafikou uvidíš,jak na tom budeš s penězma.Ani 2600Pro neni špatná..
    A co třeba tahle grafika? Podle webu je srovnatelná s tou Sapphire HD3650 (1820,-).Navíc má pasivní chlazení a je za 1750,- Když k tomu "safíru" připočtu to extra chlazení,co bych tam na 90% dával,tak jsem s touhle v sumáři o 4 kila dole.

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54588
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Naposledy upraveno uživatelem davidmichael1: 29-06-2008 v 18:35 Důvod: odkaz
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Jo proč ne.Je to jen jinej výrobce.Ten pasiv je fajn..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Tak jsem tu kartu přechválil.Teď koukam,že má menší takt pamětí a hlavně má DDR2 paměti.Namísto ten Saphhire má DDR3..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-04-2014, 21:42
  2. Výběr grafické karty
    Od edar v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-07-2011, 13:36
  3. Výběr Grafické karty
    Od T00m68 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 95
    Poslední příspěvek: 20-10-2009, 19:17
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-11-2007, 20:32