divné sekání systému win xp sp2
Zdravím, kolega má takový problém. Má rozdělený disk na 3 oddíly. A od určité doby mu při otevírání nějaké složky nebo prohlížení adresářu systém na chvíli "zamrzne". Jinak vše funguje bez problémů na plný výkon.
První, co mě napadlo je to, že jsem systém přeinstaloval (kdyby tam byly třeba viry). Bohuže problém zůstal. Z kolegy nakonec ještě vypadlo, že jsi nedávno přikoupil RAMku. Měl tam 512MB a přikoupil si další dva moduly 1GB. Takže tam má teď 2,5GB. Přemýšlím nad tím, že by to mohla způsobovat ta nová RAMka.. co myslíte?
První, co mě napadlo je to, že jsem systém přeinstaloval (kdyby tam byly třeba viry). Bohuže problém zůstal. Z kolegy nakonec ještě vypadlo, že jsi nedávno přikoupil RAMku. Měl tam 512MB a přikoupil si další dva moduly 1GB. Takže tam má teď 2,5GB. Přemýšlím nad tím, že by to mohla způsobovat ta nová RAMka.. co myslíte?
[QUOTE=Luxik;137005]Zdravím, kolega má takový problém. Má rozdělený disk na 3 oddíly. A od určité doby mu při otevírání nějaké složky nebo prohlížení adresářu systém na chvíli "zamrzne". Jinak vše funguje bez problémů na plný výkon.
První, co mě napadlo je to, že jsem systém přeinstaloval (kdyby tam byly třeba viry). Bohuže problém zůstal. Z kolegy nakonec ještě vypadlo, že jsi nedávno přikoupil RAMku. Měl tam 512MB a přikoupil si další dva moduly 1GB. Takže tam má teď 2,5GB. Přemýšlím nad tím, že by to mohla způsobovat ta nová RAMka.. co myslíte?[/QUOTE]
Tak tím si jist nejsem, ale můžeš to projet memtestem případně tu paměť vyndat a zkusit bez ní a pak uvidíš. Já bych koukl taky na HDD zda není nějaký problém s ním. Případně projel testem...
První, co mě napadlo je to, že jsem systém přeinstaloval (kdyby tam byly třeba viry). Bohuže problém zůstal. Z kolegy nakonec ještě vypadlo, že jsi nedávno přikoupil RAMku. Měl tam 512MB a přikoupil si další dva moduly 1GB. Takže tam má teď 2,5GB. Přemýšlím nad tím, že by to mohla způsobovat ta nová RAMka.. co myslíte?[/QUOTE]
Tak tím si jist nejsem, ale můžeš to projet memtestem případně tu paměť vyndat a zkusit bez ní a pak uvidíš. Já bych koukl taky na HDD zda není nějaký problém s ním. Případně projel testem...
Na 99% bych si vsadil na tu pamet, vyndat ten 512MB modul a nastavit ty zbyle dve do klasickeho dualu urcite pomuze.
mne niečo podobné robilo keď mi odchádzal HDD, ale ten HDD už brutálne "klepal"
ale môže to byť aj nekompatibilitou pamätí
ale môže to byť aj nekompatibilitou pamätí
Viděl bych 2 možné důvody:
- 3ks RAM, nevím co má za desku, ale jestli má třeba něco starého se 3 sloty, tak 3 paměti mohou např. snižovat frekvenci = výkon.
- zkusit defragmentaci nebo také disk odchází, zkusit testnout na vadné sektory. :thumb
- 3ks RAM, nevím co má za desku, ale jestli má třeba něco starého se 3 sloty, tak 3 paměti mohou např. snižovat frekvenci = výkon.
- zkusit defragmentaci nebo také disk odchází, zkusit testnout na vadné sektory. :thumb
[QUOTE=Luxik;137005]Zdravím, kolega má takový problém. Má rozdělený disk na 3 oddíly. A od určité doby mu při otevírání nějaké složky nebo prohlížení adresářu systém na chvíli "zamrzne".[/QUOTE]
Mohla by to způsobovat aplikace, která běží na pozadí (např. antivir). Zkusil bych pomocí msconfig zakázat aplikace a služby spouštěné po startu systému, zda problém neodezní.
[QUOTE=Luxik;137005]První, co mě napadlo je to, že jsem systém přeinstaloval (kdyby tam byly třeba viry). Bohuže problém zůstal.[/QUOTE]
Jednalo se o čistou instalaci, nebo opravnou?
Mohla by to způsobovat aplikace, která běží na pozadí (např. antivir). Zkusil bych pomocí msconfig zakázat aplikace a služby spouštěné po startu systému, zda problém neodezní.
[QUOTE=Luxik;137005]První, co mě napadlo je to, že jsem systém přeinstaloval (kdyby tam byly třeba viry). Bohuže problém zůstal.[/QUOTE]
Jednalo se o čistou instalaci, nebo opravnou?
[QUOTE=Luxik;137005]Z kolegy nakonec ještě vypadlo, že jsi nedávno přikoupil RAMku. Měl tam 512MB a přikoupil si další dva moduly 1GB. Takže tam má teď 2,5GB. Přemýšlím nad tím, že by to mohla způsobovat ta nová RAMka.. co myslíte?[/QUOTE]
a má ten 2Gb kit stejně rychlý jako tu 512MB ram?
a má ten 2Gb kit stejně rychlý jako tu 512MB ram?
[SIZE="1"]Všichni zkusil bych to a toto as že by někdo třeba napsal čím :idea[/SIZE]
disk: napřed mrknout na fragmentaci, bezva nástroj (placený) je OO Defrag, jinak na "podívání" stačí defragmentační nástroj ve Windows; pokud to bude moc červené, je to špatně :)
pak otestovat povrch, na to se hodí HD Tune, nejlepší je ale nástroj od výrobce (Seagate - SeaTools, WD - WDDIAG apod., stáhnout se to dá na stránkách výrobce; hledej verzi na disketu nebo CD, hlavně ne ze systému !)
paměti: GoldMemory, jinak bych zkusil než hned restartovat apod. také Orthos, tak hoďku řekněme...kritická chyba jako nekompatibilita pamětí by se měla projevit hnedka...
disk: napřed mrknout na fragmentaci, bezva nástroj (placený) je OO Defrag, jinak na "podívání" stačí defragmentační nástroj ve Windows; pokud to bude moc červené, je to špatně :)
pak otestovat povrch, na to se hodí HD Tune, nejlepší je ale nástroj od výrobce (Seagate - SeaTools, WD - WDDIAG apod., stáhnout se to dá na stránkách výrobce; hledej verzi na disketu nebo CD, hlavně ne ze systému !)
paměti: GoldMemory, jinak bych zkusil než hned restartovat apod. také Orthos, tak hoďku řekněme...kritická chyba jako nekompatibilita pamětí by se měla projevit hnedka...
Jednalo se o čistou instalaci .. celé C jsem zformátoval. Jen jsem mu nechal data na D a E. Je to docela nový počítač tak 1.5 roku ,taky deska je slušná má klasické 4 sloty. Těmi rychlostmi si nejsem jistý jestli mají ty RAMky stejné, ale určitě je zkusím vytáhnout díky za rady .. taky projedeme testem. S diskem nestrašte je to WD 160GB SATAII. Tak doufám že nebude chyba v něm. Každopádně vše vyzkoušíme a pak dám vědět jak to dopadlo .. Zatím díky za rady