Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: satelit na TV přijímače

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Je možné signál satelitu rozbočit na či televizí? pokud anp, tak jak. Našel jsem možnost rpzbočit jeden satelit na televize pomocí LNB Twin. Ještě dodám že by se jednalo o družice Astra1, Astra3 a CS-link.

    Čistě teoreticky jak postupovat pro 5,6 či 7 televizí???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Osobně si myslím, že pro tak velký počet TV bys musel mít pro každou televizi jeden receiver + nějaký rozbočovat kabelu od satelitu do receiveru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Je mi jasné že u 1 televize musí být 1 digitálí satelitní přijímač
    třeba toto
    http://www.helkon.cz/detail/satelitn...r-1004-cw.html

    - existuje přijímač s 2 výstupy???

    ten rozbočovač utáhne jak dlouhej kabel?, jak daleto od satelitu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    No možná i přijímač se 2 výstupy existuje, ale obě televize by museli koukat na stejný kanál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    No možná i přijímač se 2 výstupy existuje, ale obě televize by museli koukat na stejný kanál.
    To právě nechcu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    No takže to vidím na na přijímače....což znamená asi i dvě odkodovací karty...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    No takže to vidím na na přijímače....což znamená asi i dvě odkodovací karty...
    jj co přijímač, to karta, pokud nejedu na free ASTRA1,3
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    nebo nepoužíváš Dreambox...ono všechno co má nějaký příjímač není uplně ideální. Když budeš chtít sledovat DVB-T na dvouch televizích, tak potřebuješ 2 přijímače, když chceš sledovat DVB-C na dvouch televizích, tak je to stejné...i jako u analogového satelitu i DVB-S.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    nebo nepoužíváš Dreambox...ono všechno co má nějaký příjímač není uplně ideální. Když budeš chtít sledovat DVB-T na dvouch televizích, tak potřebuješ 2 přijímače, když chceš sledovat DVB-C na dvouch televizích, tak je to stejné...i jako u analogového satelitu i DVB-S.
    Ach jo to se nedoplatím..... |Kdyby aspoň ty dekodéry mněly dva výstupy s možností samostatného výběru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    To asi mít nebudou, páč kdybys měl televize v jiných místostech a měl jen jeden přijímač, tak nevím, jak bys přepínal kanály dálkáčem přes zeď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    To asi mít nebudou, páč kdybys měl televize v jiných místostech a měl jen jeden přijímač, tak nevím, jak bys přepínal kanály dálkáčem přes zeď.
    HA Ivan. To mně nenapadlo. Ty dreamboxy maj možnost nějaké úpravy pro příjem satelitu? teď tady o nich čtu všechny maji DBV-T, nebo DBV-C
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Ano, Dreambox má v sobě nějaké distribuci Linuxu, takže se s ním dá dělat téměř cokoliv. Opravdu šikovná krabička. Bohužel jeho nevýhoda je cena...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Ano, Dreambox má v sobě nějaké distribuci Linuxu, takže se s ním dá dělat téměř cokoliv. Opravdu šikovná krabička. Bohužel jeho nevýhoda je cena...
    To právě, ale bylo by to řešení, rozvod přes RJ-45 do lcd televizí. A tam by vlastně šlo se přepínat mezi tůznými programy??? 5 televizí 5 různých stanic
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Nene, tohle Dreambox neumí (na 99% jsem si jist). Dreambox má jiné přednosti, ale to už patří do jiné sféry. Musel bys mít pro každou televizi jeden Dreambox...pořád, to asi nezměníš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    2
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-12-2012, 01:42
  2. Zdroje: Můžu nechávat satelit přes noc zapnutý?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 05-08-2008, 18:24
  3. satelit pro důchodce na chatu
    Od matyyy v sekci Video a TV
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-07-2008, 22:05
  4. SATELIT nebo SET TO BOX
    Od xSten19 v sekci Video a TV
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-09-2007, 17:32
  5. Satelit + TV tuner
    Od TomikBlack v sekci Video a TV
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-03-2007, 16:23