Téma: satelit na TV přijímače
astecJe možné signál satelitu rozbočit na či televizí? pokud anp, tak jak. Našel jsem možnost rpzbočit jeden satelit na televize pomocí LNB Twin. Ještě dodám že by se jednalo o družice Astra1, Astra3 a CS-link.
Čistě teoreticky jak postupovat pro 5,6 či 7 televizí???
WithmanOsobně si myslím, že pro tak velký počet TV bys musel mít pro každou televizi jeden receiver + nějaký rozbočovat kabelu od satelitu do receiveru. :notsure
astecJe mi jasné že u 1 televize musí být 1 digitálí satelitní přijímač
třeba toto
http://www.helkon.cz/detail/satelitni-prijimace/s-dekoderem-cryptoworks/schwaiger-dsr-1004-cw.html
- existuje přijímač s 2 výstupy???
ten rozbočovač utáhne jak dlouhej kabel?, jak daleto od satelitu?
WithmanNo možná i přijímač se 2 výstupy existuje, ale obě televize by museli koukat na stejný kanál.
astec[QUOTE=Withman;137077]No možná i přijímač se 2 výstupy existuje, ale obě televize by museli koukat na stejný kanál.[/QUOTE]
To právě nechcu...
WithmanNo takže to vidím na na přijímače....což znamená asi i dvě odkodovací karty...:notsure
astec[QUOTE=Withman;137079]No takže to vidím na na přijímače....což znamená asi i dvě odkodovací karty...:notsure[/QUOTE]
jj co přijímač, to karta, pokud nejedu na free ASTRA1,3
Withmannebo nepoužíváš Dreambox...ono všechno co má nějaký příjímač není uplně ideální. Když budeš chtít sledovat DVB-T na dvouch televizích, tak potřebuješ 2 přijímače, když chceš sledovat DVB-C na dvouch televizích, tak je to stejné...i jako u analogového satelitu i DVB-S.
astec[QUOTE=Withman;137084]nebo nepoužíváš Dreambox...ono všechno co má nějaký příjímač není uplně ideální. Když budeš chtít sledovat DVB-T na dvouch televizích, tak potřebuješ 2 přijímače, když chceš sledovat DVB-C na dvouch televizích, tak je to stejné...i jako u analogového satelitu i DVB-S.[/QUOTE]
Ach jo to se nedoplatím..... |Kdyby aspoň ty dekodéry mněly dva výstupy s možností samostatného výběru.
WithmanTo asi mít nebudou, páč kdybys měl televize v jiných místostech a měl jen jeden přijímač, tak nevím, jak bys přepínal kanály dálkáčem přes zeď. :D
astec[QUOTE=Withman;137088]To asi mít nebudou, páč kdybys měl televize v jiných místostech a měl jen jeden přijímač, tak nevím, jak bys přepínal kanály dálkáčem přes zeď. :D[/QUOTE]
HA Ivan. To mně nenapadlo. Ty dreamboxy maj možnost nějaké úpravy pro příjem satelitu? teď tady o nich čtu všechny maji DBV-T, nebo DBV-C
WithmanAno, Dreambox má v sobě nějaké distribuci Linuxu, takže se s ním dá dělat téměř cokoliv. Opravdu šikovná krabička. Bohužel jeho nevýhoda je cena...:thumbdown
astec[QUOTE=Withman;137090]Ano, Dreambox má v sobě nějaké distribuci Linuxu, takže se s ním dá dělat téměř cokoliv. Opravdu šikovná krabička. Bohužel jeho nevýhoda je cena...:thumbdown[/QUOTE]
To právě, ale bylo by to řešení, rozvod přes RJ-45 do lcd televizí. A tam by vlastně šlo se přepínat mezi tůznými programy??? 5 televizí 5 různých stanic
WithmanNene, tohle Dreambox neumí (na 99% jsem si jist). Dreambox má jiné přednosti, ale to už patří do jiné sféry. Musel bys mít pro každou televizi jeden Dreambox...pořád, to asi nezměníš...