Notebook do 35k , 15,4" ; GF8600; Santa Rosa
Ahoj co mi doporučíte za NB do 35k?
Hlavní požadavky:
- display 15,4" 1440x900
- Dual Core 2 T8xxx
- 250GB HDD
- GF 8600 512MB a výše...(i ATI)
Výdrž kolem 2h, šaši nemusí být ze slitiny, ale něco odolnějšího by bodlo. Multimédia + sem tam hry. Náhrada stolního PC. Bluetooth, WiFi, čtečka karet, webová kamera. Předem děkuji za reakce.
Hlavní požadavky:
- display 15,4" 1440x900
- Dual Core 2 T8xxx
- 250GB HDD
- GF 8600 512MB a výše...(i ATI)
Výdrž kolem 2h, šaši nemusí být ze slitiny, ale něco odolnějšího by bodlo. Multimédia + sem tam hry. Náhrada stolního PC. Bluetooth, WiFi, čtečka karet, webová kamera. Předem děkuji za reakce.
Zdravím.Mám laptop VBI postavený na chasi Compal FL 90,a za 28.000,- kč,je to myslím dost slušná mašinka.Píšeš že chceš trochu hrát-no já hraju docela dost,většinou nové hry jako CoD4,Madal of Honor,Crysis a podobně a šlape to myslím slušně.Jen si musíš zvyknout na větší teplo pod levou rukou,ale vada to není.Tak se klidně jukni na http://www.vbi.cz a vybírej,mají další novinku s ještě větším rozlišením,ale to je asi v dnešní době každé tři měsíce.Tak ať se výběr povede.
Ahoj, sám sem kupoval nb od VBI postavený na FL90 minulý týden.
Šasi: Compal FL90 v2 + GPU 8600M GT 512MB
Procesor: C2D T9300
RAM: 2x 4GB Kingston
HDD: 200GB @7200 ot/min
+ Bluetooth, WiFi
Cena byla těsně pod 26 000,-
Mám ho celkem krátce, ale výkon je perfektní. Jediná slabina je špatné chlazení GPU v zátěži, kde se po delší době hraní vyšplhá teplota na cca 95C. Taky baterie vzhledem k výkonu nevydrží dlouho. Jestli nahrazuje stolní PC a nebude se tedy tolik přenášet doporučil bych koupit i chladící podložku.
Jestli kupuješ i OS, tak OEM windows asi 3000,- a linux ubuntu/mandriva 1,- (jen nezapomeň k 4GB RAM koupit 64bit OS:))
Šasi: Compal FL90 v2 + GPU 8600M GT 512MB
Procesor: C2D T9300
RAM: 2x 4GB Kingston
HDD: 200GB @7200 ot/min
+ Bluetooth, WiFi
Cena byla těsně pod 26 000,-
Mám ho celkem krátce, ale výkon je perfektní. Jediná slabina je špatné chlazení GPU v zátěži, kde se po delší době hraní vyšplhá teplota na cca 95C. Taky baterie vzhledem k výkonu nevydrží dlouho. Jestli nahrazuje stolní PC a nebude se tedy tolik přenášet doporučil bych koupit i chladící podložku.
Jestli kupuješ i OS, tak OEM windows asi 3000,- a linux ubuntu/mandriva 1,- (jen nezapomeň k 4GB RAM koupit 64bit OS:))
Jeden od MSI: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Nevýhodou slabší rozlišení.
Nějaký ten ASUS: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Tenhle je z Atinou HD 3470 s 256 MB.
Asi by se našlo ještě něco dalšího ale tyhle nevypadaj špatně....
Nějaký ten ASUS: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Tenhle je z Atinou HD 3470 s 256 MB.
Asi by se našlo ještě něco dalšího ale tyhle nevypadaj špatně....
Když já nemám s VBI, žádné zkušenosti. Kdyby to bylo pro mě , tak to zkusím.
Líbí se mi tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Jak je výkoná ta grafika? Nemohu najít žádnou recenzi :(
Líbí se mi tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Jak je výkoná ta grafika? Nemohu najít žádnou recenzi :(
Takže mám dva kandidáty ASUS V1SN-AJ027E [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a ASUS M50SA-AK004C [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Která grafika je lepší? Nějaká alternativa?Předem děkuji za odpovědi.
a ASUS M50SA-AK004C [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Která grafika je lepší? Nějaká alternativa?Předem děkuji za odpovědi.
Řešení na fóru (ati 3650 vs geforce 9500m):
http://www.neoseeker.com/forums/8/t1149799-geforce-9500m-gs-vs-mobility-radeon-hd-3650/
ENG
ve zkratce:
Obě karty dosahují zhruba stejného (vysokého) výkonu, někde je lepší ati, jinde zase geforce. Já osobně bych dal přednost geforce, ale je to jen můj názor;)
http://www.neoseeker.com/forums/8/t1149799-geforce-9500m-gs-vs-mobility-radeon-hd-3650/
ENG
ve zkratce:
Obě karty dosahují zhruba stejného (vysokého) výkonu, někde je lepší ati, jinde zase geforce. Já osobně bych dal přednost geforce, ale je to jen můj názor;)
Bude pravděpodobně stačit na všechno co potřebujete. Rozhodně v současnosti výrazně lépe vybavený nb neseženete. T9300 je teď nejvýkonnější C2D. Jedinou (malou) slabinou je pomalejší disk. Do tak "nadupaného" nb by se víc hodil s 7200 ot/min místo 5400 ot.
Asi mě tady všichni ukamenují, ale dneska jsem měl v ruce Acer Aspire 6920G ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) a osobně mě velmi nadchnul. Po designové stránce naprosto nádherný NTB, z konstrukce jsem měl velmí dobrý a robustní pocit...panty ve mě vzbuzovali velkou důvěru! :thumb A navíc byl velmi tichý...
Takže bych možná zkusil tento model Acer Aspire 6920G ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]), ten má vyšší rozlišení displeje (FullHD), Core 2 Duo T8300, Blu-Ray vypalovačka (myslím :notsure)...no prostě božské paramety, super desing, velmi dobrá cena...ale je to ACER...nevím, já bych jej zkusil...:thumb
Takže bych možná zkusil tento model Acer Aspire 6920G ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]), ten má vyšší rozlišení displeje (FullHD), Core 2 Duo T8300, Blu-Ray vypalovačka (myslím :notsure)...no prostě božské paramety, super desing, velmi dobrá cena...ale je to ACER...nevím, já bych jej zkusil...:thumb
jedine DELL XPS 1530 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vyborna nahrada pc multimedialnim NTB a navic kvalitni zpracovani a NBD zaruka
o nicem jinym bych neuvazoval!!!
vyborna nahrada pc multimedialnim NTB a navic kvalitni zpracovani a NBD zaruka
o nicem jinym bych neuvazoval!!!
[QUOTE=Figa;137521]Jenže furt nevím, jestli bude takový rozdíl v kvalitě. Přijdu o hardisk, pamět, CPU.[/QUOTE]
dell vs asus ? ( acer nepočítám ani jako konkurenta) určitě Dell, nejen že ten asus má sice 4gb ram,ale x86 OS,takže jsou ti "k ničemu" o 9500 grafice sem ještě neslyšel ,ale s tou 8600 si taky hodně zahraješ...
Osobně mám sice Asus a sem s ním nadmíru spokojenej ,ale bral bych DELL. Už jenom kvůli servisu, leší baterce kvalitě spracování
dell vs asus ? ( acer nepočítám ani jako konkurenta) určitě Dell, nejen že ten asus má sice 4gb ram,ale x86 OS,takže jsou ti "k ničemu" o 9500 grafice sem ještě neslyšel ,ale s tou 8600 si taky hodně zahraješ...
Osobně mám sice Asus a sem s ním nadmíru spokojenej ,ale bral bych DELL. Už jenom kvůli servisu, leší baterce kvalitě spracování
Asus i Acer jsou téměř low-end výrobci, to DELL je naproti tomu špička. Kvůli servisu a záruce DELL, kvůli pěknému designu a opravdu zvláštnímu NTB bych šel do Aceru...:notsure
No dobře navrhnu to zákazníkovi, ale když mě přijde Asus velmi dobře zpracovaný. Acer je Acer není to špička, lae jednou se mu nepovedla jedna série, kterou mnoho lidí nakoupilo a teď ho nikdo nemá rád. Dříve dělal parádní NB.
[QUOTE=Figa;137595]No dobře navrhnu to zákazníkovi, ale když mě přijde Asus velmi dobře zpracovaný. Acer je Acer není to špička, lae jednou se mu nepovedla jedna série, kterou mnoho lidí nakoupilo a teď ho nikdo nemá rád. Dříve dělal parádní NB.[/QUOTE]
ale ta podpora a kvalita stojí za prd u celého sormtinetu :)
Asus není LOW ... to rozhodně ne, jen nemá na špici ...
top je
DELL,Lenovo,Sony a MAc
middle
Asus ,HP,Toshiba,Fujitsu-Siemens
low je
Acer, Benq,MSI
(co se týče NTB)
ale ta podpora a kvalita stojí za prd u celého sormtinetu :)
Asus není LOW ... to rozhodně ne, jen nemá na špici ...
top je
DELL,Lenovo,Sony a MAc
middle
Asus ,HP,Toshiba,Fujitsu-Siemens
low je
Acer, Benq,MSI
(co se týče NTB)
nikdy nic co zacina na "A" a je to na ctyri, proste rozdil mezi dellem a asusem ve zpracovani je takovej asi kdyz koupis novou fabku oproti stare skodovce
ten asus nekde asi usetrit musel, kdyz "ma" udajne vetsi vykon.. prosim, jestli na tom potrebujes varit tak si kup asus, ale daj se koupit i levnejsi sporaky
ten asus nekde asi usetrit musel, kdyz "ma" udajne vetsi vykon.. prosim, jestli na tom potrebujes varit tak si kup asus, ale daj se koupit i levnejsi sporaky