Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 50

Téma: nově Vista - detaily, které trošku vadí ...

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Dobrý den,
    od předvčerejška mám Vistu Home Premium 64bit (CZ, OEM) a v podstatě si nemůžu stěžovat, jsem naopak nadšen.

    Je tu ale pár drobností, které mi vadí, a které v systémové nápovědě prostě normálně nenajdu.

    1) Vypnul už jsme neustálé potvrzování 'Nainstalovat/Potvrdit/...', ale stále mne to otravuje u spustitelných souborů .exe. Chcete tento soubor opravdu spustit (nebo tak něco). Dá se to nějak rozumně vypnout?

    2) designová blbost, ale ...: U některých souborů (u zástupců, myslím) je taková ta malá šipečka v ikoně. Teda malá ... U Vist je velká jako něco (nemám chuť vymýšlet přirovnání). - za prvé nevím, k čemu tam je, za druhé - dá se odstranit? Nepotřebuju ji, to vím jistě ...

    3) dá se nějak nastavit, aby tlačítko vypnout v nabídce START skutečně vypínalo PC, a nechodilo do Režimu spánku? (NEBO je režim spánku skutečně dobrý, a mám ho používat - články o tom mám, jen Váš názor stačí :-)??)

    4) nejde jen o Visty: Dá se nějak změnit adresář, kam jsem nainstaloval software? Je jedno, že přijdu o zástupce a budu muset 'najít' ikonu, ale něco prostě nejde jednoduše překopírovat/...

    5) Dá se nějak BEZPEČNĚ změnit defaultní cesta instalace souboru (C:\Program Files\...) na něco jiného, např. 'D:\'

    6) Mohu změnit umístění systémových složek jako jsou 'Data aplikací' (snad se to tak jmenuje i tady) 'Dokumenty', 'Hudba', atd.? Doporučovali byste to (myslím, jestli to není nebezpečné případně jestli to nevyvolává problémy při instalaci třeba).

    To je asi zatím vše, jinak Vistu hodnotím zcela kladně, nemám problémy. Kdyby zase něco, napíšu sem, abych Vás neochudil o své problémy (jinak byste měli určitě špatné spaní).

    Děkuju (zase) moc,

    Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    1) vypni UAC, přes uživatelské účty
    2) ne
    3) pravým, přizpůsobit, spořič displeje, nastavení napájení (bo tak nějak), vlevo je nastavení tlačítka napájení
    4) nechápu
    5) jen ručně přepsat, tohle je tuším záležitost instalátoru
    6) Data aplikací bych nechal, hudba, video, dokumenty a bla bla lze kliknout pravým, změnit cíl nebo tak cosi a vybrat složku, kterou má odkazovat. Minimálně dokumenty se doporučují nenechávat na systémovém disku
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Děkuju za řešení!!! To byla zase vydatná pomoc, hned si potřebné přenastavím ...

    A pokud jde o bod čtyři, šlo o to, že jsem nainstaloval třeba hru do adresáře třeba C:\hra a chci ji mít v D:\blabla\hra a nechce se mi ji přeinstalovávat. - lze to normálně vyjmout/vložit někdy - pak v pohodě, ne? ALE někdy je to chráněné - co pak? reinstal?

    Díky moc, Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Tak, z pohledu bezproblémového chude je samozřejmě lepší ji přeinstalovat (někdy si hry dávají krámy do registrů s přesnou adresou, kde by měli být na disku). Některé běží ale i tak bez problémů. Jednoduše - zkus a uvidíš
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    1) Vypnul už jsme neustálé potvrzování 'Nainstalovat/Potvrdit/...', ale stále mne to otravuje u spustitelných souborů .exe. Chcete tento soubor opravdu spustit (nebo tak něco). Dá se to nějak rozumně vypnout?

    2) designová blbost, ale ...: U některých souborů (u zástupců, myslím) je taková ta malá šipečka v ikoně. Teda malá ... U Vist je velká jako něco (nemám chuť vymýšlet přirovnání). - za prvé nevím, k čemu tam je, za druhé - dá se odstranit? Nepotřebuju ji, to vím jistě ...

    3) dá se nějak nastavit, aby tlačítko vypnout v nabídce START skutečně vypínalo PC, a nechodilo do Režimu spánku? (NEBO je režim spánku skutečně dobrý, a mám ho používat - články o tom mám, jen Váš názor stačí :-)??)

    4) nejde jen o Visty: Dá se nějak změnit adresář, kam jsem nainstaloval software? Je jedno, že přijdu o zástupce a budu muset 'najít' ikonu, ale něco prostě nejde jednoduše překopírovat/...

    5) Dá se nějak BEZPEČNĚ změnit defaultní cesta instalace souboru (C:\Program Files\...) na něco jiného, např. 'D:\'

    6) Mohu změnit umístění systémových složek jako jsou 'Data aplikací' (snad se to tak jmenuje i tady) 'Dokumenty', 'Hudba', atd.? Doporučovali byste to (myslím, jestli to není nebezpečné případně jestli to nevyvolává problémy při instalaci třeba)..
    1) nez vypinat uac, mi prijde lepsi ho nakonfigurovat ke svym pozadavkum pomoci secpol.msc (ja treba jen vypinam rezim chranene obrazovky). Navic, uac se neaktivuje pri spusteni exe souboru, ale jen v pripade kdy dany program bude potrebovat admin prava.
    2) nevim
    3) rezim spanku@vista mi osobne vyhovuje mnohem vic nez standartni vypnuti. Hlavne boot je mnohem rychlejsi (pokud nechavas pc v siti)
    4) v HKEY_CURRENT_USER\Software\ byva casto zaznam, urcujici instalacni cestu daneho softu, tu staci upravit a (obcas) to funguje .
    5) spust regedit, vyhledej si klic HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\W indows\CurrentVersion\ProgramFilesDir a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\W indows\CurrentVersion\ProgramFilesDir (x86) a zmen cilovou adresu.
    6) jde, ale nemam ted cas uz na to psat odpoved, takze vecir.
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 30-06-2008 v 19:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele b337
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    144

    pokud se orientujes v registrech a tusis co konkretni program pouziva za keye tak to neni problem v regeditu manualne poupravit, pokud netusis tak bych volil reinstal, vetsine programu tohle soupani nedela dobre nefungujou jak by meli nebo pak nejdou korektne odinstalovat a vznika ti pak v registrech zbytecnej bordel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    1) UAC stopro vypni, i když bys vydržel to otravné potvrzování (které se ale začátečníkům může hodit), tak je tu další problém. Některé aplikace podle mých zkušenost nejdou se zapnutou ochranou účtů korektně nainstalovat! Hodně dlouho jsem tohle řešil (a už na dvou počítačích), než jsem zjistil, kde je zakopaný pes.

    2) Spusť Editor registru a přejdi pod klíč HKEY_CLASSES_ROOT\Inkfile. Klepni pravým tlačítkem myši na textovou hodnotu IsShortcut a odstraň ji. Potom proveď to samé v HKEY_CLASSES_ROOT\piffile. Tenhle postup zase není přímo pro Visty, takže nezaručuji úspěšnost. Každopádně doporučuji před jakýmkoliv zásahem do registru zálohovat jeho obsah!

    3) Na notebooku režim spánku (tedy ten, kdy je napájena pouze operační paměť RAM a jinak se celý systém jeví jako vypnutý používám) - spuštění systému je rychlé a není zároveň tolik energeticky náročné jako normálně. U desktopu, kde není třeba tolik šetřit energií to ale záleží jen na tvých preferencích :-)

    4) Pokud jsem to správně pochopil, tak jednoduše přesunout jakýkoliv instalovaný program odněkud někam možné není (pokud se nejedná o tzv. Portable čili přenosné aplikace). Systém má v sobě tyto cesty uložené na mnoha místech a počítá s nimi.

    Navzdory tomu, ale musím říct, že některým programům jejich přesun na jiné místo na disku nevadí (stačí jim třeba přítomnost některých klíčů v registru) a tak doporučuji zkoušet, zkoušet a zkoušet :-)

    5) Pokud vím, tak tohle bylo možné zadat jen při instalaci systému pomocí skriptu pro obslužnou instalaci. Více zde. To platí teda pro Windows XP, u Vist to možná půjde i jinak, ale moc jsem s nimi zatím do styku nepřišel, vždy jen tak letmo, takže nevím.

    6) Hudba, Video, Dokumenty jednoznačně doporučuji přesunout. Stačí přesunout dokumenty, ostatní zmíněné se svezou s nimi. Je to lepší s ohledem na bezpečnost dat. Data aplikací ale asi přesunout nejdou, nebo jsem na to alespoň nepřišel - možná to půjde nějakou fintou v registru nebo také skriptem. Nevíte někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Petr S. Zobrazit příspěvek
    6) Hudba, Video, Dokumenty jednoznačně doporučuji přesunout. Stačí přesunout dokumenty, ostatní zmíněné se svezou s nimi. Je to lepší s ohledem na bezpečnost dat.

    Nesvezou, u XP to bylo Dokumenty/Hudba, Video, u Vist je to User/Dokumenty, Hudba, Video (prakticky odzkoušené, že se nesvezou)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Děkuju za Vaše rady, pardon, že jsem tu nebyl ... Vše vyzkouším, zatím bych jen řekl, že na první pokud jsem nenašel

    Petr.S.:
    2) Spusť Editor registru a přejdi pod klíč HKEY_CLASSES_ROOT\Inkfile. Klepni pravým tlačítkem myši na textovou hodnotu IsShortcut a odstraň ji. Potom proveď to samé v HKEY_CLASSES_ROOT\piffile. Tenhle postup zase není přímo pro Visty, takže nezaručuji úspěšnost. Každopádně doporučuji před jakýmkoliv zásahem do registru zálohovat jeho obsah!

    Nemám to tam (myslím), JEŠTĚ MUSÍM ZKONTROLOVAT, takže tohle nemusíte řešit, já dám vědět

    A Hudbu, Dokumenty a Obrázky (!!) s radostí předělém .. Děkuju moc" Z.

    A ty programy teda přeinstaluju, jde jen o pár kousků
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Nesvezou, u XP to bylo Dokumenty/Hudba, Video, u Vist je to User/Dokumenty, Hudba, Video (prakticky odzkoušené, že se nesvezou)
    Pravda, u Vist je to vážně kapku jinak, teď mi to došlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    5) spust regedit, vyhledej si klic HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\W indows\CurrentVersion\ProgramFilesDir a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\W indows\CurrentVersion\ProgramFilesDir (x86) a zmen cilovou adresu.
    Dobré ráno, bohužel to nevyšlo, změnil jsem adresu, a pořád mi to instalátor nabízí do C:\Program Files ... To je jedno, já si to prostě budu měnit ...


    Citace Původně odesláno od Petr S. Zobrazit příspěvek
    2) Spusť Editor registru a přejdi pod klíč HKEY_CLASSES_ROOT\Inkfile. Klepni pravým tlačítkem myši na textovou hodnotu IsShortcut a odstraň ji. Potom proveď to samé v HKEY_CLASSES_ROOT\piffile. Tenhle postup zase není přímo pro Visty, takže nezaručuji úspěšnost.
    Bohužel, nefunguje, takovou cestu tam vůbec nemám, zkoušel jsem vyhledat 'IsShortcut' a našlo to v "PC\HKEY_CLASSES_ROT\Access.Shortcut.DataAccesPage .1", ale smazání nemělo žádný výsledek (tak jsem to zase obnovil).


    Ale i tak Vám děkuju, ostatní věci se povedly, a moje práce s Vistou je opět příjemnější ...
    Děkuju, Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    Dobré ráno, bohužel to nevyšlo, změnil jsem adresu, a pořád mi to instalátor nabízí do C:\Program Files ... To je jedno, já si to prostě budu měnit ...
    Cool.user sice poradil dobře, ale ne úplně Ono je to v registru totiž vícekrát. Dej si tedy vyhledat (F3) ProgramFilesDir a přepiš prostě všechno, co to najde. Takhle je to určitě v XP (tam to dělám vždy), ve Vistách zdá se také. Možností ještě je, že je nějak chráněná proti takovým změnám registru, ale to snad ne, je to jen nástavba XP jak říkám Bohužel dál nemůžu sloužit, zase tak moc jsem se v tom ještě nevrtal
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Ach, já se tu ve Vistě nějak nevyznám ... Dá se prosím nějak nastavit, abych nemusel zadávat heslo a PC po spuštění automaticky přihlásilo můj účet?

    Mám tam dva, jeden normální a jeden pro síť. Chtěl bych, aby (ideálně) po spuštění PC automaticky naběhl (bez zadávání hesla) můj jeden hlavní profil.

    Pokud to nejde, tak aspoň, aby se profil síťový nezobrazoval na uvítací obrazovce ...

    Děkuju, Z.


    EDIT: A ještě jedna věc: Mám na ploše zástupce odkazující na Dokumenty, Obrázky, atd. (jsou na jiném disku než plocha). Po přetáhnutí souboru na tohoto zástupce dojde pouze ke zkopírování, já bych to rád přesunul, ale přesouvat do konce života vše přetažením pravým tlačítkem a 'Přesunout' se mi nechce. Nevíte prosím, jak nastavit, aby i mezi disky docházelo pouze k přesouvíní?

    Díky, Z.
    Naposledy upraveno uživatelem Zeus(CZ): 02-07-2008 v 19:06 Důvod: dotaz č.2
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    1) nehledal sem ještě
    2) netuším, ale bude to někde k nastavení (možnosti složky?), doufám


    Teďka já - na přehrávání filmů a hudby používám výhradně JetAudio. Naneštěstí, pokaždé, když zapnu film, tak se mi normálně spustí spořič obrazovky. V jiných funguje korektně, jen tady ne. Program si tohle sám nemá kde nastavit. Takže se ptám, lze to někde nastavit?

    Pokud ne vyhlašuju soutěž - o 7 reputačních bodů - kdo dokáže vytvořit miniaplikaci do vista panelu tak, aby uměla v pár kliknutích přenastavit timeout pro spořič
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Teďka já - na přehrávání filmů a hudby používám výhradně JetAudio. Naneštěstí, pokaždé, když zapnu film, tak se mi normálně spustí spořič obrazovky. V jiných funguje korektně, jen tady ne. Program si tohle sám nemá kde nastavit. Takže se ptám, lze to někde nastavit?
    teď řeknu možná blbost,ale mohlo by to vyjít skus změnit přehrávací mod na overlayer pak by to snad nemělo dělat Jinak u tebe bych zrovna čekal VLC
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. grafické detaily nvidia nebo amd
    Od primax v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-03-2014, 20:07
  2. Sestava trošku jinak
    Od Newstory v sekci Volná témata
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 14-09-2013, 15:26
  3. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-01-2010, 23:58
  4. Windows Vista: Ztratil jsem instalacni cd vista, kde stahnout nove?
    Od Yopi v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-12-2008, 21:21
  5. vista - outlook - zobrazení nové pošty
    Od haniccka v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-09-2008, 16:22