Strana 8 z 11 PrvníPrvní ... 678910 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 106 až 120 z 151

Téma: Radeon X1950Pro (RV570)

  1. #106
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    37

    ehm... tak jsem konecne nasel tu teplotu, kdyz se o ni mluvilo..... u CPU mne to pise cca 60°.Vubec nedokazu rict, malo nebo hodne nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #107
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    No vzheledem k tomu, že je to téměř určitě IDLE (= bez zátěže), tak hodně .

    OK, vem si teda nějaký zátěžový program (např. Orthos - http://www.techpowerup.com/downloads/385/) a pusť ho. Sleduj teplotu a stáhni si ještě jeden velmi užitečný prográmek (RMClock CPU Utility - http://cpu.rightmark.org/download/rm...0_bin_upd1.exe). Nainstaluj ho, nelekni se, je to docela komplexní software pro procesory. V záložce monitoring -> první graf. Sleduj jestli ti bude skákat fialová směrem dolů. Červená je takt procesoru a ta by měla být stejná jako fialová, jestliže se oddělují (tzn. každá je jinak), tak napiš.

    EDIT: všechen ten software je normálně spyware free, žádný viry a pokud se nebudeš hrabat v RMClocku, tak s ním nemůžeš ani nic zničit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #108
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    37

    fajn, takze fialova skace jak Alpy. cervena se drzi na stejne urovni 3400. ta fialova skoce dejme tomu v rozmezi 2500-3400. Teplota vyrostla na cca 68-70° (dle Everestu teplota CPU)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #109
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    A jsme tam .

    Je to throttling. Je to funkce Inteláckých Netburst CPU (Penrium 4, Pentium D a Celeron), která tímto způsobem "ochlazuje" procesor. Tedy vlastně snižuje jeho výkonnost (ty to v grafu vidíš jako frekvenci), problém je, že se procesor ve skutečnosti neochlazuje a zároveň dochází k nepříjemnému snížení výkonu, což se projeví především seknáním ve hrách (v office, ripování apod. si toho nevšimneš).

    Takže za a, snížit teplotu ve skříni:
    Nejdříve:
    - zkontrolovat jestli sedí chladič na CPU (netřese se, nedá se s nim hýbat, sedí na procesoru)
    - dostat prach pryč z chladiče

    Určitě udělat:
    - přidat větráky

    Popřípadě taky:
    - vyměnit chladič na CPU
    - vyměnit teplovodivou pastu
    - zkontrolovat jestli je chladič ze spoda rovný
    - vyměnit zdroj -> pokles teplot
    - vyměnit case -> pokles teplot

    za b,
    - vypnout throttling, což udělej hned. RMClock CPU utility -> Advanced CPU settings -> nahoře v tej tabulce přepni na Platform -> úplně dole je oddělení throttlingu -> všechno povypínat -> apply. Teď pusť znova Orthos a kontroluj teplotu, nesmí lézt moc vysoko (řekněme do těch 80°C, ale už i to je dost). Taky se koukej zpátky v monitoringu jestli už ta fialová sedí . Jestli půjdou teploty moc vysoko, tak ten throttling hoď zpátky jak byl a udělej bod A. Ten ale udělej v každým případě, moc ti to topí a málo větrá , nemluvě o přidání X1950 GT a zdroji na pokraji sil....

    EDIT: a napiš jak si dopad, ať tady nerefreshuju stránku do jedný
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #110
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    37

    tady je neco spatne. v Advance CPU setting nemuzu nikam prepinat. mam tam jen na odtrhnuti "Enable thermal monitor", "Enable enhanced intel SpeedStep" a "Enable enhanced halt state". Nic jineho nemam - co mne napada, jestli to neni neregistrovanou verzi nebo ja nevim co. Program jsem tahal z linku co se tu asi pred hodinou objevil.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.PNG 
Zobrazení: 104 
Velikost: 140.0 KB 
ID: 1602  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #111
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    Ee, program je v pohodě, ale on se přizpůsobuje podle počítače majitele, proto to mám já jiný (mám Inteláckej noťas). Zkus něco s názvem throttling pohledat. Já se du mrknout na moje PC s Pentiem 4 jestli něco nenajdu .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #112
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    37

    no bud je to pozdni hodinou, nebo tam nic vhodneho nevidim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #113
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    ee fakt to tam neni. Vypni v té záložce TM1 a zkus to.
    EDIT: vypnut Enable Thermal Monitor 1 (TM1)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #114
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    37

    jo je to ono. obe lajny uz jsou shodne neustale na 3400. a teplota vylezla k cca 75-81°. jenze s otevrenou bednou. se zavrenou to snad radeji ani zkouset nechci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #115
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    Dobře, tak vyzkoušej 3DMark06 kolik to hodí a kup si větráky, ideálně lepší skříň, protože skříně Eurocase je fakt tragédie
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #116
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    37

    tak jsme to zkusil i se zavrenou bednou a nebylo to tak strasny obvykle se teplota pohybovala kolem cca 75-78°obcas na par vtrein vyskocila na 81-82°.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #117
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    No ono otevření bedny je pro airflow (= jo airflow je průtok vzduchu) horší než zavřená bedna, ale musíš tam nějakej airflow mít . Ale to už jsme zase někde jinde... Nějakej ho vytvoř pro příště, btw. máš tam vůbec nějakej ventilátor (nemyslim na CPU nebo ve zdroji).

    Co ten 3DMark?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #118
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    37

    3D mark mne shodil pocitac nejdriv se vetraky roztocily div nepraskly a najednou se stroj vypnul . nekde v polovine 1. testu CPU. takze nevim. Jinak vetrak mam jeden pod zdrojem. ono uz ani neni kam jinam ho dat. Jedine mne jeste napadlo nehnat vsechen vzduch jen ven, ale nejakej i dovnitr :/, jestli to treba nebude ten duvod.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #119
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    jestli mas nejaky kancelarsky (stolni, takovy ty otocny) vetrak, tak ho natoc zboku do otevrene skrine a dokud se ta situace nevyresi, tak na kompu bez toho ventilatoru nehraj hry ani nekomprimuj video apod...

    to ze se kop resetoval taky mohlo zapricinit vypnuti throtlingu a tim pretizeni zdroje... dost mozna je ten zdroj tezce na hrane a tim ze ho takto pokousis tak by ti i mohl neco odpalit takze ten komp dost setri... minimalne bych teda radsi nepoustel nic 3D co by zatizilo garfiku

    ted sem muzes treba hodit fotku tvoji skrine zevnitr, zatim neco vymyslime... v nejhorsim te to vyjde tak na 2000,- (zdroj + nejaky ten vetrak, teplovodiva pasta a mozna chladic CPU)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #120
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    Ne to ani ne, ale máš prostě narvanou bedna vařícíma komponentama a málo vzduchu. Mrkni na chladič jestli neni ponořen v prachu.

    Vhánění vzduchu donitř case je pěkný, ale mnohem důležitější je ho dostat ven. Dovnitř se vzduch vždycky nějak dostane, ven je to horší .

    Kolik stupňů má vůbec grafika v zátěži?
    Jestli to neumíš tak sežeň program ATITool. Nainstaluj a dej Scan for artifacts nebo tak nějak (artifact scanner nebo tak) a vedle jezdce s frekvencí jádra jsou takový malý čtverečky s teplotama, otáčkama a tak (můžeš si bejt jistej, že budou stoupat ). Když přes ně přejedeš tak myslim ti to ukáže co, kterej čtvereček znamená.

    Ještě by jsi mohl zvýšit otáčky ventilátoru na procesoru, to by taky mohlo pomoct, ale aby ti nepraskly bubínky . To uděláš v BIOSu nebo speciálně přes SpeedFan, ale to je složitější.

    Vidíš, dyť já tu mám taky článek: http://www.svethardware.cz/jak-snizi...bookpc/15603-3 Ale to je spíš pro zajímavost, kdybys to chtěl zkusit. Je to primárně pro noťas.

    EDIT: a jak píše Mech, to že se ti to resetovalo neni sranda. Může ti taky něco chcípnout a pak to bude stát více než jen blbá skříň se zdrojem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 8 z 11 PrvníPrvní ... 678910 ... PosledníPoslední