Najednou nejde pripojeni na INET
Na klukove PC najednou (asi po roce) prestalo jit pripojeni na internet. Bylo to nakonfigurovano na nacitani IP z DHCP. Ted se nacte Automaticka privatni adresa (nebo jak se to jmenuje). PC je pripojeno na repeater pres kabel a repeater na AP do ktereho jde CDMA. Zde chyba neni, ted to mam primo z AP do PC kabelem. Proste vubec nema snahu nacist cokoliv z DHCP (neobjevi se vubec pozadavek v logu toho AP). Zkousel jsem i odebrat sitovku, nepomohlo. Ma nekdo nejaky napad?
I kdyz nastavim IP, masku, branu a DNS rucne tak z PC po siti vidim, na PC z NB take ale internet nejde.
I kdyz nastavim IP, masku, branu a DNS rucne tak z PC po siti vidim, na PC z NB take ale internet nejde.
[QUOTE=r34ktor;137844]Zkoušel jsi AP resetovat? Jiná připojená PC fungují (i po jejich restartu)?[/QUOTE]
Resetoval jsem i AP i repeater. Muj NB jde i pres AP i pres repeater, holky PC jde pres AP taky normalne. Problem bude nekde v tom PC. Kdyz dam opravit, tak to ihned vyhodi hlaseni - Pri operaci opravy se nezdarily nasledujici kroky: Probiha obnoveni adresy IP
Resetoval jsem i AP i repeater. Muj NB jde i pres AP i pres repeater, holky PC jde pres AP taky normalne. Problem bude nekde v tom PC. Kdyz dam opravit, tak to ihned vyhodi hlaseni - Pri operaci opravy se nezdarily nasledujici kroky: Probiha obnoveni adresy IP
Zeptam se mozna blbe:A nemohla odejit sitovka? Pises, ze PC vidis, tak ze by mozna odesla castecne? Asi je to blbost, ale napadlo me to ;)
[QUOTE=crasher.km;137870]nemá to zablokované v prohlížeci ? nastavené jiné připojení ?[/QUOTE]
Kdyz to nenacte IP adresy tak to asi v prohlizeci nebude nic nastavene (nema to s prohlizecem nic spolecne).
Kdyz to nenacte IP adresy tak to asi v prohlizeci nebude nic nastavene (nema to s prohlizecem nic spolecne).
Navrhuji zkusit totální reinstal síťovky, protože pokud síťovku pouze odebreš a restartuješ PC, windows po startu okamžitě použije ten samý ovladač co byl instalován posledně (tedy ten odebíraný). Pokud nepmůže ani toto a není čas či nálada na reinstalaci celého systému (což vyřeší 95% všech problémů), pak bych zkusil sehnat jinou kartu (předpokládám že teď je integrovaná) a zkusil to přes ni.
[QUOTE=Vezir;137880]Navrhuji zkusit totální reinstal síťovky, protože pokud síťovku pouze odebreš a restartuješ PC, windows po startu okamžitě použije ten samý ovladač co byl instalován posledně (tedy ten odebíraný). Pokud nepmůže ani toto a není čas či nálada na reinstalaci celého systému (což vyřeší 95% všech problémů), pak bych zkusil sehnat jinou kartu (předpokládám že teď je integrovaná) a zkusil to přes ni.[/QUOTE]
Tak jsem ted prave zkousel dat tam USB sitovku a je to to same. Nenacte to IP z DHCP. A musim priznat, ze reinstall komplet by byl porod. Kazdopadne bych zitra vyzkousel na cisty disk zkusebni instalaci abych poznal, zda je problem ve Win nebo v HW.
Tak jsem ted prave zkousel dat tam USB sitovku a je to to same. Nenacte to IP z DHCP. A musim priznat, ze reinstall komplet by byl porod. Kazdopadne bych zitra vyzkousel na cisty disk zkusebni instalaci abych poznal, zda je problem ve Win nebo v HW.
[QUOTE=hl.hl;137884]Tak jsem ted prave zkousel dat tam USB sitovku a je to to same. Nenacte to IP z DHCP. A musim priznat, ze reinstall komplet by byl porod.[/QUOTE]
Co se zkusit vrátit do doby funkčního stavu pomocí Obnovení systému? Třeba to způsobila nějaká aktualizace.
Co se zkusit vrátit do doby funkčního stavu pomocí Obnovení systému? Třeba to způsobila nějaká aktualizace.
[QUOTE=r34ktor;137893]Co se zkusit vrátit do doby funkčního stavu pomocí Obnovení systému? Třeba to způsobila nějaká aktualizace.[/QUOTE]
No ty body obnovy moc rad nemam. Vzdy jsem s tim mel nejaky dalsi sekundarni problem (pozdeji nainstalovany programy, ....) a navic nevim, jestli je to skutecne ve Win.
Prvne zkusim tu holou instalaci a pak uvidim.
No ty body obnovy moc rad nemam. Vzdy jsem s tim mel nejaky dalsi sekundarni problem (pozdeji nainstalovany programy, ....) a navic nevim, jestli je to skutecne ve Win.
Prvne zkusim tu holou instalaci a pak uvidim.
[QUOTE=hl.hl;137838]Na klukove PC najednou (asi po roce) prestalo jit pripojeni na internet. Bylo to nakonfigurovano na nacitani IP z DHCP. Ted se nacte Automaticka privatni adresa (nebo jak se to jmenuje). PC je pripojeno na repeater pres kabel a repeater na AP do ktereho jde CDMA. Zde chyba neni, ted to mam primo z AP do PC kabelem. Proste vubec nema snahu nacist cokoliv z DHCP (neobjevi se vubec pozadavek v logu toho AP). Zkousel jsem i odebrat sitovku, nepomohlo. Ma nekdo nejaky napad?
I kdyz nastavim IP, masku, branu a DNS rucne tak z PC po siti vidim, na PC z NB take ale internet nejde.[/QUOTE]
Tato hláška je tehdy, když nejede DHCP server, nebo DHCP server je nedostupný.
Co na to přítel ping. kam se dostaneš?
je možné v prohlížeči připojit CDMA modem, případně AP, repeater? Pokud CDMA je dobře nakonfigurovaný? Dtto AP
Ptát se jestli ve správci programů je vidět síťovka a jestli je OK, případně svítí je u Tebe zbytečné.
Stejně tak jestli máš nastavenou dobře bránu.... :D
I kdyz nastavim IP, masku, branu a DNS rucne tak z PC po siti vidim, na PC z NB take ale internet nejde.[/QUOTE]
Tato hláška je tehdy, když nejede DHCP server, nebo DHCP server je nedostupný.
je možné v prohlížeči připojit CDMA modem, případně AP, repeater? Pokud CDMA je dobře nakonfigurovaný? Dtto AP
Ptát se jestli ve správci programů je vidět síťovka a jestli je OK, případně svítí je u Tebe zbytečné.
Stejně tak jestli máš nastavenou dobře bránu.... :D
[QUOTE=astec;137907]Tato hláška je tehdy, když nejede DHCP server, nebo DHCP server je nedostupný.
Stejně tak jestli máš nastavenou dobře bránu.... :D[/QUOTE]
Uz jsem to psal na zacatku. Kdyz necham nacteni z DHCP tak nevidim samozrejme nic kolem, neb me to priradi kravskou privatni adresu. Pokud nastavim parametry sitovky rucne, tak vidim pocitace kolem ok a i ten pocitac je videt, pokud zadam do prohlizece primo ip adresu www stranek tak je taky zobrazim. Vse ostatni (AP, repeater, CDMA je OK, jedu pres to s dalsima 2 PC).
Jinak v eventlogu jsem nasel popis k teto chybe: Doslo k pokusu o operaci s necim, co neni soket
Doufam, ze k teto chybe neco rekne uncle Google
Stejně tak jestli máš nastavenou dobře bránu.... :D[/QUOTE]
Uz jsem to psal na zacatku. Kdyz necham nacteni z DHCP tak nevidim samozrejme nic kolem, neb me to priradi kravskou privatni adresu. Pokud nastavim parametry sitovky rucne, tak vidim pocitace kolem ok a i ten pocitac je videt, pokud zadam do prohlizece primo ip adresu www stranek tak je taky zobrazim. Vse ostatni (AP, repeater, CDMA je OK, jedu pres to s dalsima 2 PC).
Jinak v eventlogu jsem nasel popis k teto chybe: Doslo k pokusu o operaci s necim, co neni soket
Doufam, ze k teto chybe neco rekne uncle Google
[QUOTE=hl.hl;137915]Uz jsem to psal na zacatku. Kdyz necham nacteni z DHCP tak nevidim samozrejme nic kolem, neb me to priradi kravskou privatni adresu. Pokud nastavim parametry sitovky rucne, tak vidim pocitace kolem ok a i ten pocitac je videt, pokud zadam do prohlizece primo ip adresu www stranek tak je taky zobrazim. Vse ostatni (AP, repeater, CDMA je OK, jedu pres to s dalsima 2 PC).
Doufam, ze k teto chybe neco rekne uncle Google[/QUOTE]
Takže DNS... a na jednom stroji... A když nastavíš ručně jinou adresu DNS serveru než tu co máš z cdma třeba 213.226.224.12 dostaneš se třeba pingem někam? Doufám, že ne tam kam jsem poslal před chvílí jednohu tukana z MP.....
Doufam, ze k teto chybe neco rekne uncle Google[/QUOTE]
Takže DNS... a na jednom stroji... A když nastavíš ručně jinou adresu DNS serveru než tu co máš z cdma třeba 213.226.224.12 dostaneš se třeba pingem někam? Doufám, že ne tam kam jsem poslal před chvílí jednohu tukana z MP.....
Podle tveho popisu je reseni trivialni. KABEL. Mozna za tu dobu utrpel nejake razy. Takze zkus vymenit kabel a potom uvidime dale.
[QUOTE=HiLow;137920]Podle tveho popisu je reseni trivialni. KABEL. Mozna za tu dobu utrpel nejake razy. Takze zkus vymenit kabel a potom uvidime dale.[/QUOTE]
a když nastaví Ip ručně, tak se mu kabel spraví
a když nastaví Ip ručně, tak se mu kabel spraví
[quote=astec;137918]Takže DNS... a na jednom stroji... A když nastavíš ručně jinou adresu DNS serveru než tu co máš z cdma třeba 213.226.224.12 dostaneš se třeba pingem někam? Doufám, že ne tam kam jsem poslal před chvílí jednohu tukana z MP.....[/quote]
Ano s pridelovanim DNS maji WIN problemy, pokud vse obsluhuji pres DHCP. Ale tazatel se pripojuje pres AP/Router...
Ano s pridelovanim DNS maji WIN problemy, pokud vse obsluhuji pres DHCP. Ale tazatel se pripojuje pres AP/Router...
[QUOTE=HiLow;137920]Podle tveho popisu je reseni trivialni. KABEL. Mozna za tu dobu utrpel nejake razy. Takze zkus vymenit kabel a potom uvidime dale.[/QUOTE]
Kdyz pisu, ze to po roce prestalo jit pres repeater (to znamena Wifi) a ze jsem to pak pro jistotu zkusil kabelem primo do AP a ze jsem pak jeste vyzkousel WiFi USB sitovku a porad je to stejne, tak kabelem to na 100000000000% neni!!! Opravdu nejsem az takova lama.
Jinak problem je uspesne vyresen, takze dalsi rady jsou ZBYTECNE.
Strycek Google opravdu (jak jinak ze?) opet pomohl. Dal jsem hledat tu hlasku z eventlogu a v prvnim odkazu byla trefa do cerneho http://support.microsoft.com/kb/817571/cs - odebrani WINSOCK a WINSOCK2 z registru a nove nainstalovani TCP/IP a uz to jede.
Kdyz pisu, ze to po roce prestalo jit pres repeater (to znamena Wifi) a ze jsem to pak pro jistotu zkusil kabelem primo do AP a ze jsem pak jeste vyzkousel WiFi USB sitovku a porad je to stejne, tak kabelem to na 100000000000% neni!!! Opravdu nejsem az takova lama.
Strycek Google opravdu (jak jinak ze?) opet pomohl. Dal jsem hledat tu hlasku z eventlogu a v prvnim odkazu byla trefa do cerneho http://support.microsoft.com/kb/817571/cs - odebrani WINSOCK a WINSOCK2 z registru a nove nainstalovani TCP/IP a uz to jede.
[QUOTE=hl.hl;137931]Kdyz pisu, ze to po roce prestalo jit pres repeater (to znamena Wifi) a ze jsem to pak pro jistotu zkusil kabelem primo do AP a ze jsem pak jeste vyzkousel WiFi USB sitovku a porad je to stejne, tak kabelem to na 100000000000% neni!!! Opravdu nejsem az takova lama.
Strycek Google opravdu (jak jinak ze?) opet pomohl. Dal jsem hledat tu hlasku z eventlogu a v prvnim odkazu byla trefa do cerneho http://support.microsoft.com/kb/817571/cs - odebrani WINSOCK a WINSOCK2 z registru a nove nainstalovani TCP/IP a uz to jede.[/QUOTE]
Byl jsi rychlejší, už jsem to také našel... Ale Winsock napadal nějakej vir ne? Ale nepředpokládám, že by byl u Tebe.
Strycek Google opravdu (jak jinak ze?) opet pomohl. Dal jsem hledat tu hlasku z eventlogu a v prvnim odkazu byla trefa do cerneho http://support.microsoft.com/kb/817571/cs - odebrani WINSOCK a WINSOCK2 z registru a nove nainstalovani TCP/IP a uz to jede.[/QUOTE]
Byl jsi rychlejší, už jsem to také našel... Ale Winsock napadal nějakej vir ne? Ale nepředpokládám, že by byl u Tebe.
[quote=astec;137921]a když nastaví Ip ručně, tak se mu kabel spraví[/quote]
Nevim, co jsi tim chtel rict. To ze projde ping jeste nic neznamena. Muze mit ztratu paketu a potom mu DHCP neprideli adresu, jak pise. Zustava jen klasicka APIPA. Coz je vzdy, kdyz je pripojenej na sit, ale pakety se ztraci, respektive nenachazeji odpoved. Vyzkousel vse, tak je podle me nacase vyzkouset i zmenu kabelu.
EDIT// Tak se fakt omlouvam, nestihnul jsem to napsat prede vsema prispevkama. Jinak hl.hl gratuluji k uspesnemu vyreseni problemu.
Nevim, co jsi tim chtel rict. To ze projde ping jeste nic neznamena. Muze mit ztratu paketu a potom mu DHCP neprideli adresu, jak pise. Zustava jen klasicka APIPA. Coz je vzdy, kdyz je pripojenej na sit, ale pakety se ztraci, respektive nenachazeji odpoved. Vyzkousel vse, tak je podle me nacase vyzkouset i zmenu kabelu.
EDIT// Tak se fakt omlouvam, nestihnul jsem to napsat prede vsema prispevkama. Jinak hl.hl gratuluji k uspesnemu vyreseni problemu.
[QUOTE=HiLow;137941]Nevim, co jsi tim chtel rict. To ze projde ping jeste nic neznamena. Muze mit ztratu paketu a potom mu DHCP neprideli adresu, jak pise. Zustava jen klasicka APIPA. Coz je vzdy, kdyz je pripojenej na sit, ale pakety se ztraci, respektive nenachazeji odpoved. Vyzkousel vse, tak je podle me nacase vyzkouset i zmenu kabelu.
EDIT// Tak se fakt omlouvam, nestihnul jsem to napsat prede vsema prispevkama. Jinak hl.hl gratuluji k uspesnemu vyreseni problemu.[/QUOTE]
Nic se nestalo, sam vim jak je obcas tezke takhle na dalku trefit nejakou radu ktera vede k vyreseni. A take se mi mockrat stalo (hlavne pri jidle u pocitace), ze jsem dal odpovedet na nejaky prispevek a nez jsem napsal odpoved tak spolu s tim jidlem uteklo tolik casu, ze uz diskuze poskocila o par dalsich prispevku.
EDIT// Tak se fakt omlouvam, nestihnul jsem to napsat prede vsema prispevkama. Jinak hl.hl gratuluji k uspesnemu vyreseni problemu.[/QUOTE]
Nic se nestalo, sam vim jak je obcas tezke takhle na dalku trefit nejakou radu ktera vede k vyreseni. A take se mi mockrat stalo (hlavne pri jidle u pocitace), ze jsem dal odpovedet na nejaky prispevek a nez jsem napsal odpoved tak spolu s tim jidlem uteklo tolik casu, ze uz diskuze poskocila o par dalsich prispevku.
[quote=hl.hl;137946]Nic se nestalo, sam vim jak je obcas tezke takhle na dalku trefit nejakou radu ktera vede k vyreseni. A take se mi mockrat stalo (hlavne pri jidle u pocitace), ze jsem dal odpovedet na nejaky prispevek a nez jsem napsal odpoved tak spolu s tim jidlem uteklo tolik casu, ze uz diskuze poskocila o par dalsich prispevku.[/quote]
Diky, ze to chapes, jinak by ma odpoved byla ani ne OT, ale uplne mimo.
Diky, ze to chapes, jinak by ma odpoved byla ani ne OT, ale uplne mimo.
moje rada pro příště ? pokud máte doma ntb ,tak nepoužívejte DHCP ,ale když víte ,že jej používáte pořád ,tak podle MAC přidělit IP :)
[QUOTE=crasher.km;138092]moje rada pro příště ? pokud máte doma ntb ,tak nepoužívejte DHCP ,ale když víte ,že jej používáte pořád ,tak podle MAC přidělit IP :)[/QUOTE]
Co to ma spolecne s tim, ze nefungovalo korektne TCP/IP na PC? Navic je to trochu zmatene - pokud mam NB tak prave pouziti nacitani z DHCP je reseni jak mit funkcni pripojeni na nekolika ruznych mistech.
Co to ma spolecne s tim, ze nefungovalo korektne TCP/IP na PC? Navic je to trochu zmatene - pokud mam NB tak prave pouziti nacitani z DHCP je reseni jak mit funkcni pripojeni na nekolika ruznych mistech.
[QUOTE=hl.hl;138140]Co to ma spolecne s tim, ze nefungovalo korektne TCP/IP na PC? Navic je to trochu zmatene - pokud mam NB tak prave pouziti nacitani z DHCP je reseni jak mit funkcni pripojeni na nekolika ruznych mistech.[/QUOTE]
sorry,jiný vlákno ...sem se spletl ...
mno ale když jsme teda u toho .... je lepší mít doma jedinu IP (třeba 192.168.1.10) kvůli sdílení,zástupcům atd.
To se dosáhne konkrétní IP podle MAC ( v pc máš však nastavený DHCP) a AP ti přidělí IP podle té MAC ;) takže doma máš jednu IP a venku DHCP :)
sorry,jiný vlákno ...sem se spletl ...
mno ale když jsme teda u toho .... je lepší mít doma jedinu IP (třeba 192.168.1.10) kvůli sdílení,zástupcům atd.
To se dosáhne konkrétní IP podle MAC ( v pc máš však nastavený DHCP) a AP ti přidělí IP podle té MAC ;) takže doma máš jednu IP a venku DHCP :)