Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Výměna procesoru

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    Zdravím.Chci si vyměnit procesor a zajímalo by mě jestli je to neco složitějšího nebo ne.Co se týče výměny zdroje,pamětí,mechanik ,grafiky to jsem vše chno dělal ale do tohohle se budu pouštět poprvé.Budu vděčný za každou věcnou radu nebo odkaz.Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele imperator21
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    56

    no záležní z jakého cpu na jaké měníš jasný že nemůžeš vrazit core2duo do desky na staré durony odmontovat chladič, uvolnit pákový mechanismus, vyjmout procesor (za studena ), vrazit tam nový, zajistit, narvat pastu a chladič je to...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    nejlepší by bylo napsat co máš za procesor,desku a poradíme ti na toto ti můžeme napsat odpovědi z křišťálové koule
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    Mám procesor amd x2 2ghz a zákl. desku asus m2n-e.Chci tam vrazit amd x2 6000 na 3ghz.Nejsou třeba i někde nějaké fotky?Nerad bych to zlikvidoval a když mi to někdo udělá tak se to nemám nárok naučit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak procesor je AMD a desku k čemu ? Dyk rámeček je stený od s. 754 až doteď

    Pokud máš BOXovaný chladič, tak tu páku, co tam je uvolni, pak maximálně s přispěním šroubováku uvolníš sponu (trochu zatlačíš dolů a pak do strany, aby se pustila zubu), z druhé strany už to pak půjde sundat jednoduše. Odděláš chladič, uvolníš páčkou procesor, vyjmeš, dáš nový (půjde jen jednou stranou, podívej se zespoda na piny, jsou tam trojúhelníkové a čtvercové výřezy v rozích, zrcalově obráceně jsou v socketu), zamkneš páčkou, naneseš pastu (v tenké vrstvě, jak nanášet jsou tu dvě vlákna, použij hledání; já normálně roztírám dobře omytým prstem ), chladič dáš na něj, na jedné straně sponu nasuneš na zub, na druhé straně zatlačíš (maximálně sponě trochu pomůžeš do strany, aby dobře sklouzla), zajistíš páku a je to.

    K desce bývá v manuálu obrázkový návod, k procesoru většinou také, stačí postupovat napřed obráceně před výměnou a potom podle kroků po výměně

    Pokud máš jiný chladič tak buď bývá zajištěn stejně anebo se šroubuje.

    ADD// nemáš k tomu novému ten lepší chladič ? Pokud ne, doporučuji něco koupit, 3GHz model už přece jen více hřeje a do těch letní pařáků není BOX nejvhodnější. Větráš alespoň dobře skříň ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od mirekd Zobrazit příspěvek
    Mám procesor amd x2 2ghz a zákl. desku asus m2n-e.Chci tam vrazit amd x2 6000 na 3ghz.Nejsou třeba i někde nějaké fotky?Nerad bych to zlikvidoval a když mi to někdo udělá tak se to nemám nárok naučit.
    mno kup procesor a k tomu je dobrej obrázkovej návod na výměnu chladiče je návod u desky tu desku sem měl,takže to vím 100% není se čeho bát není to nic těžkýh ,pokud dodržíš postup
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    Skřín mám větranou dobře a co se týče procáku tak se mi ted teplotapohybuje kolem 40 stupnů cojž si myslím že je v pohodě.Jinak tento procesor se prodává i s chladičem tak snad to bude stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od mirekd Zobrazit příspěvek
    Skřín mám větranou dobře a co se týče procáku tak se mi ted teplotapohybuje kolem 40 stupnů cojž si myslím že je v pohodě.Jinak tento procesor se prodává i s chladičem tak snad to bude stačit.
    40 °C u X2 není žádná hrůza,ale chtělo by to snížit kup si k tomu CPU i novou pastu a kup procesor s přívlastkem CUBOX (edit: tak u 6000 tak označený není,ale má měděnej box )
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    easy:
    vetrak urcite i intuitivne oddelas, me sel BOX oddelat velmni lehce od CPU, stacilo, abych s puvodnim CPu spustil ejste nejakej anrocnejsi benchmark, pak jsem rychle vypl pocitac a zacal se sundavanim BOX chladice, slo to jak po masle. Pak tam uvidis takovou pacicku , dle navodu ji odklopis a procesor je odjistenej (predem bych mozna jeste ocistil chladic i procak od pasty). Procak vyndas a das nekde bokem, frknes tam novej procak, zajistis pacickou ( dej ho zlatym trojuhelnikem ke zlatymu trojuhelniku v patici) a znovu das zpet chladic (pokud mas BOX chladic novej, neresis pastu, je nanesena na chladici, pokud davas jiny chladic ci stary BOX ocisteny, nanes jeste pastu na procak)..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    Zatím díky za radu.Vlítnu na to:-)))))
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele jang
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    31

    ...odporucam pouzit este nieco taketo(obr1)
    budes mat istotu, ze pri manipulacii nic neodpalis statickou elektriniou, uzemnis to na nulovom koliku elektrickej zasuvky(obr2) je to ten co vystupuje von...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cb0931one.jpg 
Zobrazení: 448 
Velikost: 17.5 KB 
ID: 5372  
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Naposledy upraveno uživatelem jang: 02-07-2008 v 20:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zbytečnost
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele haCR
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    149

    To jo zbytecnost stačí když se chytneš něčeho železnýho např topení. Stejně nikdo nešahá na kontakty
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2014
    Příspěvků
    8

    Zdravim,kupil som si novy procesor AMD Athlon 64 X2 4400 chcem ho vymenit za jednojadrovy ktory mam v pc,ale ked ho vymenim tak mi pc nejde a vobec netusim cim by to asi mohlo byt dosku mam MSI K9VGM-V vopred dakujem za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Čo znamená nejde ... nezapne sa?
    Osaď pôvodný procesor a zisti verziu biosu (pri štarte pc na úvodnej obrazovke alebo použi CPU-Z - záložka mainboard)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket 775: Výměna procesoru
    Od ondry123 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-03-2012, 09:49
  2. Výměna procesoru
    Od kurynda v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-10-2011, 18:55
  3. Výměna procesoru
    Od Tabularasa22 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 08-03-2010, 10:24
  4. Výměna procesoru
    Od Rudos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 22-04-2009, 22:01
  5. Výměna procesoru
    Od rtepamilk v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 26-08-2008, 18:22