Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Gigabyte GA-M55plus-S3G - problém s mikrofonem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3

    Mám tento nový MB, nová instalace WXP Pro SP2, aktualizace. Audio výstupy fungují správně, ale nejede mikrofonní vstup. Zvuk je integrovaný Realtek ALC883. Ať si spustím klasický windowsovský mixpult nebo ten od Realteku tak pro stup zvuku nejsou posuvníky mikrofonu a line-in aktivní. Mikrofon přitom detekován je, po zasunutí jacku, hned nabídne typ zařízení. Mám poslední ovladače od Realteku. Problém stejný už u druhého tohoto MB. Na nějakém polském foru někdo nadhodil úplně stejný problém, ale nikdo mu neporadil ........... Díky za nápady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Co vím tak v softu k téhle zvukovce si můžeš přiřadit výstup k čemu chceš, tzn když dáš např mikrofon do zelené zdířky v softu si nastavíš, že je tam mikrofon. Máš tak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3

    Tak proč mi "nejede" mikrofon už jsem zjistil. Nejede levný Philips SBC MD100, aktivní Philips SBC ME570 s vlastním napájením tužkovou baterií funguje normálně. Měřil jsem napětí na mikrofonní zdířce a není tam nic, takže pasivní mikrofon nejede, nemá napájení. U starších zvukovek jel ale i ten MD100, takže je to trochu podraz.

    Připojení mikrofonu do jiné zdířky taky nejde nastavit. Po připojení se ihned objeví okno pro výběr připojeného zařízení. Po volbě mikrofon se objeví zpráva - toto zařízení není podporováno. Opačně to ale jde, do mikrofonní zdířky repro připojit mohu a funguje to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od moravan
    Tak proč mi "nejede" mikrofon už jsem zjistil. Nejede levný Philips SBC MD100, aktivní Philips SBC ME570 s vlastním napájením tužkovou baterií funguje normálně. Měřil jsem napětí na mikrofonní zdířce a není tam nic, takže pasivní mikrofon nejede, nemá napájení. U starších zvukovek jel ale i ten MD100, takže je to trochu podraz.

    Připojení mikrofonu do jiné zdířky taky nejde nastavit. Po připojení se ihned objeví okno pro výběr připojeného zařízení. Po volbě mikrofon se objeví zpráva - toto zařízení není podporováno. Opačně to ale jde, do mikrofonní zdířky repro připojit mohu a funguje to.
    Určitě tam je u ovladačů funkce "Mic Boost", což je právě onen předzesilovač, který postrádáš. V normálním Windows - Mixeru je potřeba zapnout "Upřesnit nastavení" a pak u vstupů najít mikrofon, stisknout "upřesnit" a zapnout "Mic Boost". Mělo by To Tvůj problém vyřešit, pak poběží každý pasivní mikrofon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3

    Já se vůbec nedostanu v menu na "Upřesnit nastavení", je šedé. Stejně tak šedé jsou v mixpultu táhla Mic, CD, Vnější zdroj. Aktivní je jen táhlo "Ovládání záznamu". Takže asi vlastnost desky? Zkusím se ještě zeptat u Gigabytu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od moravan
    Já se vůbec nedostanu v menu na "Upřesnit nastavení", je šedé. Stejně tak šedé jsou v mixpultu táhla Mic, CD, Vnější zdroj. Aktivní je jen táhlo "Ovládání záznamu". Takže asi vlastnost desky? Zkusím se ještě zeptat u Gigabytu.
    No, zkus se zeptat, ale je to při nejmenším podivné. Těžko takhle na dálku radit, musel bych u Tvého PC sedět a mrknout se na něj... Je mi líto, ale fakt mě nenapadá jak jinak Ti poradit, mikrofon používám dost často a nikdy jsem neměl problémy a to už jsem vystřídal hodně desek (zvukovek).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    1

    Ahoj. Vyřešil jsi nějak ten problém? Já mám ten stejný problém tak ybych potřeboval poradit
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od amos.zamba
    Ahoj. Vyřešil jsi nějak ten problém? Já mám ten stejný problém tak ybych potřeboval poradit
    ja mam tenhle problem s notasem (
    anikdo mi nedokazal poradit... uz jste na to nekdo prisel??
    byla bych rada za info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1

    ahoj...mam uplne ten stejny problem...pouzivam skype a potrebuji nastavit hlasitost mikrofonu...v mixpultu windows take v samotnem realteku alc 883 savle pro ovladani vstupu sede...ve windows vstupu upresnit nastaveni sede...desku mam gigabyte m61p-s3 a operacni system windows xp professional 2002...prosim poradte
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    129

    Mám taky desku gigabyte a se zvukem je to IMHO to samý.. je to asi vlastnost gigabytu že má mikrofon zašedly a ani v ovladačích od zvukovky nejde s ním nijak hýbat.. asi se to bude řešit dokoupení PCI zvukové karty
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Je to relativne casty problem. Casto se mi tuto vec podarilo vyresit napr. odskrtnutim jineho preferovaneho vstupu. Muze se stat, ze pri zaskrtlem line-in nejde aktivovat (zaskrtnout) mikrofon, proto bych povypinal ostatni vstupy, je-li to mozne, a pak se pokusil v mixeru aktivovat mikrofon. Pokud to pujde, pak pravdepodobne zaskrtnout v menu "upresnit" kolonku Mic Boost, aby mikrofon sel se slusnou hlasitosti, byt vymenou za ponekud vyssi hladinu sumu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s mikrofonem
    Od LukynII v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-10-2013, 15:41
  2. problem s mikrofonem
    Od aslex v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-01-2011, 23:58
  3. Rozhraní USB, BT...: Problém s mikrofonem
    Od mysakmysak v sekci Periferie
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 31-05-2009, 04:23
  4. Athlon 64 X2 + Gigabyte GA-M55plus-S3G a příkon 65W???
    Od skeerko v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-01-2008, 21:55
  5. deska Gigabyte GA-M55plus-S3G - ví někdo prosím radu?...
    Od stani_shw v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-02-2007, 12:09