Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 43 z 43

Téma: mini server pro firmu?

  1. #31

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Hotový server nechci. Nemyslím si totiž, že bych za stejný peníz pořídil sestavu s tímto výkonem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    V business prostředí snad nejde jen o výkon ne? Dostupnost serveru, pokročilá správa a diagnostika, servis atd. Moje zkušenost je taková, že stavěné řešení se ve většině případů stejně měnilo za značkové. Minimálně bych si alespoň nechal udělat nabídky na vaše požadavky.

    Citace Původně odesláno od Alf Zobrazit příspěvek
    Hotový server nechci. Nemyslím si totiž, že bych za stejný peníz pořídil sestavu s tímto výkonem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    No, sorry ze tak pozde, ale nebyl cas :-)

    Samozrejme bych se taky dival asi po hotovem reseni (treba neco jako DELL PE T110 QC-X3450/4GB/4x 500GB SATA/3YPrSu apod(viz pozadovana cena a vykon)), ale pokud to chce udelat sam, proc ne.
    Tady muze byt jedinej problem v tom, ze kdyz neco odejde, je jedina sance jak to dat rychle do poradku ta, ze se bud domluvi na okamzite vymene dane komponenty nebo koupi novou za dalsi penize.
    Narazim na dobry servis a zaruku co se davaji k hotovym znackovym resenim, ale ta je samozrejme take zaplacena. Takze pokud je smiren s timto a dokaze si predstavit co to muze obnaset, tak smele do toho.

    Tady jsou ze dve ruzne vykonove/cenove moznosti:

    INTEL Quad-Core Xeon E5520 (8MB, 2.26Hz, 2x QPI 5.86 GT/s) bez cool
    INTEL heatsink+fixed Fan Xeon 5500 Series, STS100A (Active)
    SuperMicro Server X8DTi/ Intel5520-ICH10R/ LGA1366/ VGA/ DDR3 1333MHz
    KINGSTON 6GB DDR3 1333MHz ECC Reg CL9 DIMM (Kit of 3) Single Rank, x4 w/Therm Sen
    WD 2TB Raid Edition 4 WD2003FYYS, SATA/300, 7200ot, 64MB cache
    SuperMicro Server MidiTower CSE-733T-645B 645W 4x HotSwap HDD
    Wiretek Kabel SATA datový 90st konektor 50cm
    LG DVD±R/±RW/RAM, GH22NS, SATA, černá, bulk

    nebo

    INTEL XEON Quad-Core X3430 (8M Cache, 2.40 GHz) LGA 1156
    KINGSTON 4GB 1333MHz DDR3 ECC CL9 DIMM (Kit of 2) with Thermal Sensor
    SuperMicro Server X8SIL-F/ Intel3420/ LGA1156/ DDR3/ RAID/ 2x GLAN/ bulk
    WD 2TB Raid Edition 4 WD2003FYYS, SATA/300, 7200ot, 64MB cache
    SuperMicro Server MidiTower CSE-733T-645B 645W 4x HotSwap HDD
    Wiretek Kabel SATA datový 90st konektor 50cm
    LG DVD±R/±RW/RAM, GH22NS, SATA, černá, bulk

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: server.JPG 
Zobrazení: 88 
Velikost: 79.8 KB 
ID: 18700

    Název: server_bedna.JPG
Zobrazení: 90
Velikost: 10.0 KB

    Servery jdou do budoucna rozsirit o druhe cpu, pamet a hdd, ale nemyslim, ze by bylo potreba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Díky. Ta první varianta se mi celkem zamlouvá. Z jakého je to obchodu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ceny jsou ze 100mega, ale klidne se podivej i jinde (nezkoumal jsem cenove rozdily).
    Jinak nedekuj, pouzij body :-)
    Snad ti udela dobrou sluzbu (neco se nepokazi), vykonu je tam opravdu dostatek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    IMHO je na souborovej server naprostá blbina kupovat xeon a dvouprocesorovou desku - k čemu, procesor nebude fileserver limitovat nikdy. Na daný účely by stačil i Phenom x4, ale když se to postaví i7 930, tak to má rezervu i na příští století. Trochu přehánim, ale servrový čipy je totéž co na desktopu, akorát si člověk připlácí za nálepku xenon.

    Deska to je trochu otázka - rozhodně ne dovuprocesor, zbytečně drahý a k ničemu, úzký hrdlo budou disky, ne procesor. A v případě potřeby jsou tu ještě nehalemy šestijádra a přijdou desetijádra, kupovat desku že možná tam dam druhej procesor je imho blbina.

    Serverová by teroreticky měl bejt kvalitnější, ale za ty peníze imho seženu highend desku, která bude kvalitní taky a navíc bude mít např. tři 16xPCIex porty, kam připojím v případě potřeby raid řadiče, další síťovky apod. Takže tady bych se taky přiklonil k nějaký highend desktopový....

    Stejně tak předražená miditower s neznámým zdrojem - v těch "hotswap" rámeččích se budou disky jen zbytečně topit, koupil bych nějakou fulltower a disky rozmístil po celé výšce, k tomu nějakej seasonic nebo když už investovat enermax 87+ a hafo větráků na profuk a komponentům bude o dost líp.

    Naopak, předpokládám, že ve fileserveru budou data v raidu, takže mi v návrhu schází nějakej RAID řadič, ty na desce bejvaj nic moc (ale na linuxu bych věřil i SW raidu pomocí LVM).
    Při dnešní ceně disků určitě RAID 10.

    Na konkrétní sestavu je moc pozdě, jestli mam rozvést napište a zejtra.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    No, ma to byt souborovy server plus nejake ucetnictvi apod a ma na tom jeste bezet MS SQL.
    Tři 16xPCIex porty jak pises na normalni desce jsou tu naprosto k nicemu.
    I ten nejrychlejsi radic pro treba 8disku das do jednoho PCIex 8x ...
    Deska ma 1 (x16) PCI-E 2.0, 2 (x8) PCI-E 2.0, 1 (x4) PCI-E (in x8 slot) a 2x PCI.
    Navic mu bude plne stacit 2x2TB v zrcadle (to neni na filmy a podobnej bordel co zabira misto).
    System bude win (asi server2k8 bych tipnul) - viz ms-sql.
    Dale pak deska uz ma 2xGbit sitovku a na pripadnou dalsi nepotrebujes PCIex 16x.
    Jinak - ma na to nejakej rozpocet, chce to udelat na tomhle, tak co...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Běžet MS SQL...pro pět lidí.... Víš pro kolik lidí běží na normálnim čtyřjádru mysqlka pro sdílenej webhosting? Čtyři jádra jsou naprosto dostatečný, šestijádrovej phenom by stačil naprosto s přehledem a ještě by mu zůstal prst na šťourání v nose. S ohledem na budoucnost má koupě i7 930 smysl, ale vrážet teď dalších pět tisíc do toho, aby se tam někdy (kdy už dávno budou jiný ceny a koupenej HW bude zastaralej) dal dát druhej CPU je IMHO blbina.

    Míňportový raid řadiče sou levnější než vícportový, takže se hodí mít víc portů, stejně tak třeba bude časem potřeba připojit přes separátní síťovku zálohování a ta taky chce víc než PCI. Jo ta deska za 10 tisíc ty porty má portů víc. Jenže za tu cenu mám výbornou jednoprocesorovou desku a k tomu nádavkem HW raid řadič, kterej je daleko užitečnější než zbytečnej volnej slot na CPU.

    Proto má imho smysl uvažovat jen nad tou levnější deskou. U tý se omlouvám, tam jsem se přehlíd a přehodil PCIe a PCI porty, ale stejně radši koupim pořádně rozšiřitelnou desktopovou desku s 1366 slotem, kterej má oproti 1156 ještě budoucnost a můžu do ní vrazit víc paměti, než desku, která protože na ni někdo nalepil nálepku "serverová" stojí dvojnásobek běžný ceny. Navíc se časem blížej SSD do PCIex16 slotu, a takovej do tý levnější nevrazim (teda vrazim, ale do pomalejšího portu). Ale je pravda, že u tý desky jsem z kritizovanýho nejvíc uvažoval, jestli se vyplatí. Akorát jsem došel k tomu, že ne...

    No, raid 10 ze čtyř 1TB disků vyjde za stejný peníze a bude rychlejší, ale zas jestli má kapacita časem růst, pak máš pravdu, že je lepší koupit radši dva disky do RAID 1 než čtyři disky. Pokud ale se ten server bude používat např. i na zálohy pracovních stanic, tak můžou bejt i 4TB málo - nejen videem živ je harddisk - a pak to chce rozhodně raid 10.
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 16-09-2010 v 10:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Podivej se na jeho prispevky 07-09-2010, 12:42 a 07-09-2010, 20:43 (vcetne obr).
    To co jsem mu navrhl, uz pravdepodobne nebude potrebovat rozsirovat vubec.
    Pitvat to asi moc nenu nema - dalo by se "par" koren usetrit prechodem k "normalni"
    platforme, ale tady to nema cenu. Jestli proste na to ma nejakej rozpocet ....
    A take musis myslet trochu jinak - jak by vypadalo, kdydy jim (obrazne) dal
    hraci pc misto "normalniho" serveru? Atd. ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Nebude potřebovat rozšiřovat vůbec? Tak proč teda dvouprocesorovou desku?

    Pokud na to má rozpočet, tak se dá prostě využít daleko líp. Třeba tím, že se koupí kvalitní RAID karta (10.000,-), kvalitní UPS (nejmíň 5.000,-, nevím, jaký jsou teď ceny), RAID 10, SSD na systém, 8GB RAM, kvalitní zdroj s vysokou účinností atd... To sou věci, na kterejch se dá rozšoupnout a u kterejch se rozdíl pozná. To, že má proceosr a deksu s nápisem "pro servery" mu bude ale úplně na nic.

    Jo, možná je dobrej nápad tam dát desku s ECC a ECC paměťma, pak má Xenon místo klasickýho i7 smysl - i tak ale existujou levnější desky než za deset litrů.... Prostě ano, za ty peníze jde koupit hromadu komponent s nápisem server, která mu samozřejmě posloužej - protože by mu v podstatě posloužila i klasická lowend sestava s čtyřjádrovym phenomem. Když už se ale do toho ty peníze vrážej, tak se daj vrazit i účelně...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Tak, raid karta kvuli dvoum zrcadlenejm diskum .. no, dalo by se do toho uvalit ...
    Do SSD bych u 24x7 serveru asi nesel - tezko rict, co to za delsi cas udela ..

    "Nebude potřebovat rozšiřovat vůbec? Tak proč teda dvouprocesorovou desku? "
    - to, ze nebude muset rozsirovat, to si myslim ja, opet dokola - mel nejakej pozadavek,
    bylo mu jeste rozumne vyhovenoů moznost rozsireni byla pozadavkem, splneno.

    " ... v podstatě posloužila i klasická lowend sestava ..." - ne, neposlouzila. Opet dokola nejake pozadavky
    atd. Chtel takovy server s takovymi pozadavky na takovem zaklade - ma ho.
    Ja mu to seskladal alespon tak, abych splnil vsechny pozadavky, aby to chodilo, atd.

    Neni co rozebirat ve smyslu "herni/obyc" pc apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Raid)
    a) psal, že se počítá s přidáváním disků
    b) RAID karty maj navíc takový užitečný vlastnosti, jako třeba hotswap disků, resynchronizaci pole za běhu, přidávání disků do online pole atd... Nepřej si vědět, jakej je šrumec ve firmě, když nejde server
    c) výkon je samozřejmě oproti ICH někde jinde:
    http://www.overclockersonline.net/reviews/50002891/

    SSD)
    Stavěj se servery ze SSD, např.:
    http://sf-alpha.bjgang.org/serendipi...se-server.html


    Rozšiřitelnost)
    Prostě dát pět tisíc za to, že se tam možná někdy za dva roky dá dát další CPU. To je prostě blbina, protože za dva roky půjde v případě potřeby vyhodit procesor a dát tam tam třikrát výkonější. Kupovat víceprocesor má smysl pouze, pokud TEĎ nestačí výkon jednoho procesoru.
    ---

    On někde psal že chce zbytečně vyhodit peníze? Že potřebuje dvouprocesor? Že potřebuje serverovou desku? Naopak se ptal, jestli to je rozumný nebo ne.
    On psal, že chce rozumnej server. A šetřit asi chce, když nechce hotový řešení (který by mimochodem vzhledem k NBD bylo pro firmu dosti výhodný). Podle mého názoru si prostě nabídl předraženou sestavu, která sice na danej účel stačí, ale
    a) stejnou práci by odvedla i daleko levnější sestava
    b) za daný peníze se dá postavit daleko lepší stroj
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 16-09-2010 v 20:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Uz jen poznamka k prvnimu bodu b) , cast druha - uz jsem to zazil
    a druhemu bodu a) navrhl jsem dve varianty - drazsi/levnejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Fractal Design DEFINE mini nebo ARC mini?
    Od mrdead v sekci Skříně
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-10-2012, 17:16
  2. Koupit HW na firmu? + a - ?
    Od roamn v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-09-2009, 09:39
  3. Vymena AGP portu - poradte firmu?
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 21:31
  4. Doporučte firmu na záchranu dat.?
    Od Withman v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-11-2007, 14:05