Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nakupování her

Sikil79 (429)|3.7.2008 17:58
Zdravím

Docela by mě zajímalo jestli si kupujete hry hned po jejich vydání, nebo raději počkáte až k nim vyjdou češtiny, záplaty od vývojářů, nebo třeba až jak jsou cenově přijatelnější?
daemon64 (86)|3.7.2008 18:59
Já moc sice hry nekupuji ani nehraji, ale když už si nějakou koupím, tak je to buď přes steam (např. Shadowgrounds, Shadowgrounds Survivor, GRID, CS Source) nebo v JRC. Rozhodně bych si nekoupil hru s českým dabingem (jen Mafii 2, až (jestli) vyjde, Mafie 1 měla skvělý český dabing). Mám česky dabovaný FarCry, ale ten dabing je proti anglickému originálu nic moc. Jinak jedinou novinku, kterou jsem kdy koupil byl právě GRID, jinak čekám, až to zlevní :-)
ICE_D (2754)|3.7.2008 19:26
Hry nakupuju vetsinou v obchodakach kdyz jsou klesnou na cenu do petikila, pripadne pres kamosku, ktera dela v JRC a ma tam 30% slevu... Naposledy jsem si poridil Trackmanii United za 350,- a to rok po jejim vydani :)
Vezir (120)|3.7.2008 19:31
Tak já mám dobré zkušenosti s nakupováním slevových nebo také výprodejových her, je to vetšinou do 200kč za hru a navíc mám jistotu že mi to na kompu pojede, protože v době kdy ty hry klesnou na tuto cenovou hranici už mám 100% jistotu že to můj hardware utáhne (upgraduji postupně). Jinak občas se vyplatí koupit hru tak říkajíc s časákem, ale je to málo kdy.
ICE_D (2754)|3.7.2008 19:55
[QUOTE=Vezir;138616] Jinak občas se vyplatí koupit hru tak říkajíc s časákem, ale je to málo kdy.[/QUOTE]

JJ to mas recht vloni na podzim jsem koupil SCORE kvuli Street Racing Syndicate - za 199,- kdyz ta hra stala normalka v obchodech 299,- + navic k tomu casak a dalsi 3 plny hry, ktery jsem ale nehral, to se fakt vyplatilo. SRS je super zavodni hra pro lidi postizeny tuningem jako ja :D
noegoncz (319)|4.7.2008 07:36
Podle situace. Třeba dodnes si vzpomínám, když měl vyjít HL2, tak jsem obvolával celé Brno,abych to hned první den mohl koupit :) Stejně tak HL1 . Každopádně poslední dobou,když už, tak nakupuju přes internet(Myšleno STEAM nebo EA downloader). Je to jednodušší,rychlejší a hlavně levnější . (nepočítám tedy následné stahování hry na mé superrychlé lince :D ) Navíc nemá smysl dotovat obchoďáky jako je TESCO atd., kteří to pak prodávají za nekřesťanské peníze. Nicméně co se týče starších her,tak tam se mi líbí nízké ceny. Třeba teď zrovna uvažuji o DIABLOII+datadisk :)
tequilla (1015)|4.7.2008 10:14
Clovek by rad i nejakou hru koupil hned po vydani, ale na pc uz nejakou dobu zadna nestala za to. Vse zacne byt po kratkem case stereotypni (Assasins Creed, War in Conflict, atd.). Ze vsech her koupenych za posledni rok se vracim jen k Portalu (i kdyz ten je take stereotypni, kdyz ho hrajete po x-te. Ovsem porad zabavny.) :)
pas!k (3765)|4.7.2008 13:04
Kupuji jen srdcovky u kterych vim co od nich muzu cekat .. Ted jsem zapadnul Do age of conan tu jsem si predobjednal dale mam predobjendan starcraft2 .. V minulosti serie Half life 1 - 2 pak Guildwars + datadisky krom singlovky Half life jsem u vetsiny zminenych her travil nekolik let a o tu dobu sem nemel ani moc cas ani chut hrat nejake jine hry .. Bombasticke novinky ala assasin creed me moc nelakaji dlouho nevyslo nic co by stalo za zminku .. /(krom bioshocku ten s emi libil ale po druhe uz bych si ho asi nezahral ). BTW az vyjde diablo3 dva roky o jinou hru zase nezavadim :)
wapap (41)|4.7.2008 13:23
Já si radši počkám, až cena klesne, protože některé nové hry za ty peníze opravdu nestojí..takže až klesnou pod 500kč nebo je vydají v časopisu jako přílohu - jdu po nich (:
r34ktor (7477)|4.7.2008 13:33
Hry kupuji přes Steam, nebo v akčních edicích (NXK, Platinum edition, Gold edition, Ubisoft exclusive, Best games apod.). Pokud se vyskytne zajímavý kousek (např. série Deux Ex), tak i s časopisem.

Důvodem jsou: nízká cena, odladěnost hry a ovladačů grafické karty, dostupnost demoverzí (k některým hrám vycházejí se značným zpožděním oproti uvedení na trh), dostatek kvalitních recenzí usnadňujících rozhodnutí o koupi daného titulu a technická podpora distributora.
Ricken (16)|6.7.2008 21:44
Stáhnu přez torrent až pak jak dohraju SP tak si koupím origo kvůli MP.
Jinak taky někdy kupuji přez STEAM, hry jsou tam levnější v porovnání s hry v českých obchodech.
drobek314 (125)|20.7.2008 17:27
Jedinou hru kterou jsem si koupil byla hra Call of Duty 4 - Modern Warfare kuli vlastnímu serveru .
Jinak hry stahuju přes Warezservery
Richmond (8084)|20.7.2008 23:51
mam Doom 3 za 99,- >>> jeste jsem ho nerozbalil a ani to nemam v planu, WH 40.000 >>> to samy, Supreme Commander rozbalen... Pred mnoha lety to byl jeste Space Hulk ale u nej mi chybi disketa :hmm, DOS 5 - 6.22 mam i s puvodnim pytlickem a manualem ala Bible
[OT]btw celkem mi vystrasily original Visty s tim logem "Vyzadujte legalni Microsoft software" - jsem v prvni chvili myslel ze je to nelegal![/OT]
Gulde (92)|28.7.2008 02:25
Já poslední roky kupuju ještě v předprodeji, C&C3 + datadisk, World in Conflict, a brzy přibude i sběratelská edice Warhammer Online ;-).