Rada o koupi Sapphire ATI Radeon HD 4870
Zdravým chtěl bych si pořídit novou kartu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale nevým jetli my to utádnou ostatní HW ?? proto posím o radu .
deska MBAS0140 ASUS M2A-VM HDMI/AM2,2K,AMD690G
A-DATA 2x1024MB DDRII 800+ Extreme Edition
Windows XP
zdroj TMEX 500 w
AMD A64 x2 4200+ ale budu měnit za AMD A64 X2 5400+ EE
Tak by mě zajímallo jestli to ostatní HW utáhnou.
Co myslíte.
deska MBAS0140 ASUS M2A-VM HDMI/AM2,2K,AMD690G
A-DATA 2x1024MB DDRII 800+ Extreme Edition
Windows XP
zdroj TMEX 500 w
AMD A64 x2 4200+ ale budu měnit za AMD A64 X2 5400+ EE
Tak by mě zajímallo jestli to ostatní HW utáhnou.
Co myslíte.
Bál bych se hlavně toho zdroje, jinak by to mohlo být v pohodě....
Co k tomu máš za monitor?
Btw. sekci si nezvolil právě nejlíp ;)
Co k tomu máš za monitor?
Btw. sekci si nezvolil právě nejlíp ;)
Taky bych se bal toho zdroje. I kdyz je na nem napsano 500W, je neznackovy a v klidu to muze byt treba i 350W. Radsi bych jej vymenil za nejaky znackovy Corsair, Enermax... O zdrojich je tady spousta temat.
To se omlouvám nevěděl jsem kam to mám dát .
Ale toho zdroje jsem se taky bál. Koupím Fortron Blue Storm II 500W
Monitor mám 19.
A mám na AMD A64 X2 5400+ EE koupit lepší chladič nebo postačí originál .??
Jinak díky za vaše rady , a jestli máte nějaké ikony nebo obrázky tak sem snima budu je propagovat na mým foru.
Ale toho zdroje jsem se taky bál. Koupím Fortron Blue Storm II 500W
Monitor mám 19.
A mám na AMD A64 X2 5400+ EE koupit lepší chladič nebo postačí originál .??
Jinak díky za vaše rady , a jestli máte nějaké ikony nebo obrázky tak sem snima budu je propagovat na mým foru.
Na 19" monitor ti bude stačit i 4850 a na něj dej Accelero S1. Zdroj vem Corsair VX450, Blue Storm není tak tichý. Jinak Blue Storm = Fortron GLN v modré krabičce.
Chladič na CPU stačí BOX, ale jestli ti jde o ticho nebo chceš taktovat, měl by pořídit jiný.
Chladič na CPU stačí BOX, ale jestli ti jde o ticho nebo chceš taktovat, měl by pořídit jiný.
Box chladič tú 5400+EE uchladí v pohode, ak by ti neskôr vadil hluk dokúpiš niečo kvalitnejšie. Ale nie je to bezpodmienečne nutné.
Pred kúpou cpu si však aktualizuj BIOS na najnovšiu verziu (5400+ EE podporuje až verzia 1705 a vyššia) ak si to však už neurobil.
Pred kúpou cpu si však aktualizuj BIOS na najnovšiu verziu (5400+ EE podporuje až verzia 1705 a vyššia) ak si to však už neurobil.
[QUOTE=johny__g;138720]...Zdroj vem Corsair VX450...[/QUOTE]
Zdroj určitě nový a silnější/kvalitnější!
Určitě minimálně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], jde o to, že HD4870 už papá ze dvou PCIex 6pinů a VX450 má jen jeden :(, což bych raději neriskoval.
Lepší chladič na CPU záleží na to bě. BOX bude samo stačit, ale pokud bys ses rozhodl někdy taktovat, nebo vyžadoval tišší chod, ber alespoň [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Zdroj určitě nový a silnější/kvalitnější!
Určitě minimálně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], jde o to, že HD4870 už papá ze dvou PCIex 6pinů a VX450 má jen jeden :(, což bych raději neriskoval.
Lepší chladič na CPU záleží na to bě. BOX bude samo stačit, ale pokud bys ses rozhodl někdy taktovat, nebo vyžadoval tišší chod, ber alespoň [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Ten zdroj je moc hrahej. Myslím si nejakej maximalne do 1400 kč bude stačit.
a Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM už mám na AMD A64 x2 4200
Ale taktovat v umislu nemám.
Ale nevym jaky přesně ten ovladač na bios.
a Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM už mám na AMD A64 x2 4200
Ale taktovat v umislu nemám.
Ale nevym jaky přesně ten ovladač na bios.
No když myslíš, myslím to dobře. Není nad to, koupit si Ferrari a pak ho obouvat do Barumek :rolleyes:
Když nevěříš mně, tak si přečti alespoň oficiální doporučení ATi o systémových požadavcích pro kartu HD4870:
System Requirements
–PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard
–[size="4"]500 Watt or greater[/size] power supply with [size="4"]two 75W 6-pin PCI Express®[/size] power connectors recommended (600 Watt and four 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)
–Certified power supplies are recommended. Refer to http://ati.amd.com/certifiedPSUfor a list of Certified products
–1GB of system memory
–Installation software requires CD-ROM drive
–DVD playback requires DVD drive
–Blu-ray™ / HD DVD playback requires Blu-ray / HD DVD drive
–For a complete ATI CrossFireX™ system, a second ATI Radeon™ HD 4870 graphics card, an ATI CrossFireX Ready motherboard and one ATI CrossFireX Bridge Interconnect cable per board (included) are required
Sice nejsem idealista a vím, že občas je potřeba brát taková doporučení s rezervou, ale zrovna tady bych tomu věřil! Takže si nezahrávej, zdroj je alfa-omega každé sestavy a podceňovat ho se sakra nevyplácí! Šetřit pár stovek na komponentě, na které závisí jíné za několik tisíc je imho maxi hloupost :mistake
Raději počkej s koupí toho rychlejšího CPU, případně lepšího chladiče na grafiku. To všechno počká, ZDROJ NE!
PS: Už jen to, že jsou na grafice DVA 6PIN PCIex KONEKTORY vypovídá něco o její nenasytnosti! Tak ber rozum do hrsti ;)
Když nevěříš mně, tak si přečti alespoň oficiální doporučení ATi o systémových požadavcích pro kartu HD4870:
System Requirements
–PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard
–[size="4"]500 Watt or greater[/size] power supply with [size="4"]two 75W 6-pin PCI Express®[/size] power connectors recommended (600 Watt and four 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)
–Certified power supplies are recommended. Refer to http://ati.amd.com/certifiedPSUfor a list of Certified products
–1GB of system memory
–Installation software requires CD-ROM drive
–DVD playback requires DVD drive
–Blu-ray™ / HD DVD playback requires Blu-ray / HD DVD drive
–For a complete ATI CrossFireX™ system, a second ATI Radeon™ HD 4870 graphics card, an ATI CrossFireX Ready motherboard and one ATI CrossFireX Bridge Interconnect cable per board (included) are required
Sice nejsem idealista a vím, že občas je potřeba brát taková doporučení s rezervou, ale zrovna tady bych tomu věřil! Takže si nezahrávej, zdroj je alfa-omega každé sestavy a podceňovat ho se sakra nevyplácí! Šetřit pár stovek na komponentě, na které závisí jíné za několik tisíc je imho maxi hloupost :mistake
Raději počkej s koupí toho rychlejšího CPU, případně lepšího chladiče na grafiku. To všechno počká, ZDROJ NE!
PS: Už jen to, že jsou na grafice DVA 6PIN PCIex KONEKTORY vypovídá něco o její nenasytnosti! Tak ber rozum do hrsti ;)
Samozřejmě jsou to tvé peníze a tvé rozhodnutí, můžu/můžeme ti tady jen radit.
Konečné rozhodnutí je na tobě, věřím však, že se rozhodneš správně :thumb
Když už jsi dal do kupy takové tisíce na HD4870, tak už pár stovek navíc na komponentu, která s tím přímo souvisí, snad nebude problém.
Konečné rozhodnutí je na tobě, věřím však, že se rozhodneš správně :thumb
Když už jsi dal do kupy takové tisíce na HD4870, tak už pár stovek navíc na komponentu, která s tím přímo souvisí, snad nebude problém.
Udělej to, jak ti psal johny__q (proto sem se tě ptal na monitor)..... vezmi HD 4850, na to rozlišení stačí úplně v pohodě a do 1400 Kč se ti vejde ten Corsair VX450 ;)
http://ati.amd.com/products/certified/powersupplies.html#pstop Tady jsou certifikovane zdroje pro GK. Ber to jako navod kolik Wattu poterbujes, ale jak uz tady bylo receno 500W neni jako 500W.
Enermax ti muze stacit i 400W. kdyz se podivas do tabulky
Enermax ti muze stacit i 400W. kdyz se podivas do tabulky
[QUOTE=johny__g;138720]Na 19" monitor ti bude stačit i 4850 a na něj dej Accelero S1. Zdroj vem Corsair VX450, Blue Storm není tak tichý. Jinak Blue Storm = Fortron GLN v modré krabičce...[/QUOTE]
Strááášně moc velká omluva johnymu__g ;), furt se tu mluvilo o HD4870 a on sem najednou hodil 4850, čehož jsem si nevšimnul :( Přisuzuju to pokročilé hodině včerejší. Děkuji za pochopení :thumb
Jinak ale samo všechna ostatní doporučení platí, tedy:
HD 4850 - Corsair VX450 (450W)
HD 4870 - Corsair HX520 (520W)
S tím monitorem je to samo pravda, jen je zase potřeba si rozmyslet, jestli nebude třeba časem zas kupovat něco většího, třeba až 24" :notsure, co já vím. Případně jak moc jde po grafickém výkonu.
Strááášně moc velká omluva johnymu__g ;), furt se tu mluvilo o HD4870 a on sem najednou hodil 4850, čehož jsem si nevšimnul :( Přisuzuju to pokročilé hodině včerejší. Děkuji za pochopení :thumb
S tím monitorem je to samo pravda, jen je zase potřeba si rozmyslet, jestli nebude třeba časem zas kupovat něco většího, třeba až 24" :notsure, co já vím. Případně jak moc jde po grafickém výkonu.
[quote=drobek314;138733]
Ale nevym jaky přesně ten ovladač na bios.[/quote]
Nie ovládač na bios, ale bios. Update pomocou EZFlash, ktorý nájdeš priamo v biose (vlastne jeho setupe) je triviálna záležitosť. Preštuduj manuál. Ale najprv zisti verziu, ktorú máš teraz, update možno nebude potrebný.
Ale nevym jaky přesně ten ovladač na bios.[/quote]
Nie ovládač na bios, ale bios. Update pomocou EZFlash, ktorý nájdeš priamo v biose (vlastne jeho setupe) je triviálna záležitosť. Preštuduj manuál. Ale najprv zisti verziu, ktorú máš teraz, update možno nebude potrebný.
Jde my hlavně o Vysoký výkon takže HD 4870 se my zná na tu cenu super s porovnání s Nvidii Geforce 9600 xt co mam tet.
Monitor samozdřejmě budu kupovat časem větší.
Jimak díky za vaš čas. Uvidíte mě tu často (°_°)
Monitor samozdřejmě budu kupovat časem větší.
Jimak díky za vaš čas. Uvidíte mě tu často (°_°)
Bohužel my to nejak nevyšlo s pěnezma takže asi zatím CPU ponechám AMD A64 x2 4200+ .
Bude to stašit na tu grafiku nebo ne ..
Bude to stašit na tu grafiku nebo ne ..
[quote=kane.shw;138774]Strááášně moc velká omluva johnymu__g ;), furt se tu mluvilo o HD4870 a on sem najednou hodil 4850, čehož jsem si nevšimnul :( Přisuzuju to pokročilé hodině včerejší. Děkuji za pochopení :thumb
S tím monitorem je to samo pravda, jen je zase potřeba si rozmyslet, jestli nebude třeba časem zas kupovat něco většího, třeba až 24" :notsure, co já vím. Případně jak moc jde po grafickém výkonu.[/quote]
Zbytecne ho nestraste v poho na 4870 staci seasonic 430 s12
S tím monitorem je to samo pravda, jen je zase potřeba si rozmyslet, jestli nebude třeba časem zas kupovat něco většího, třeba až 24" :notsure, co já vím. Případně jak moc jde po grafickém výkonu.[/quote]
Zbytecne ho nestraste v poho na 4870 staci seasonic 430 s12
[QUOTE=pas!k;140672]Zbytecne ho nestraste v poho na 4870 staci seasonic 430 s12[/QUOTE]
Já si taky myslím protože na jednom nejmenovaným foru my říkali at beru Fortron Blue Storm II 500W a budu mýt i rezervu.
Já si taky myslím protože na jednom nejmenovaným foru my říkali at beru Fortron Blue Storm II 500W a budu mýt i rezervu.