Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Možná poškozený zdroj

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Chtel bych se s vami poradit....včera byl pro muj pc sklutečně černy den..behem 3 hodin se mi 3x sam od sebe restartoval . Normalne jsem byl jen ve voknech..a proste restart.
    V prohlížeči událostí me to napsalo chybu 6008...vubec nemužu najit o co jde..ani na googlu.
    Jen neco že by melo jit o chybu v registrech........po třetim restartu jsem pc na hodinu vypnul....a šel do mesta..pak jsem ho zapnul..a avast mi našel Vir....a doporušil restartovat a delal test mimo okna.
    Takže....me bud napada že to delal ten vir, nebo že to dela zdroj, Fortron 500W....což se mi neche veřit. Zdroj je 4 mesice strary a cela sestava...a yvelmi stabilni.


    A zase pokud je nejaka chyba ve voknech....nechce se mi kvuli tomu formatovat a vše znova....
    Ale chtel bych 100% vyloučit že je porouchany zdroj...a to je muj dotaz...jak to co nejlepe zjistim zda je dzroj v haji nebo ne.......když zapnu nejaky zatežovy test třeba orthos...a pojede mi hodiny bez chyby.....bude to znamenat že i zdroj je ok..??....poradte nekdo prosim...dekuji všem za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele fa.Destruct
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    44

    Viry jsou neskutečně rozmanité, je možné, že je to právě jím. Osobně bych to přeinstaloval a v budoucnu si dávej většího majzla na ochranu. Jinak Fortrony nejsou zase tak kvalitní.... to jen tak na okraj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Citace Původně odesláno od fa.Destruct Zobrazit příspěvek
    ...Jinak Fortrony nejsou zase tak kvalitní.... to jen tak na okraj.
    To jsou veci, ale clovek se porad uci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Jen pro jistotu,bych otevřel zdroj a zkouknul jestli nejsou vyteklé kondíky..Njn Fortrony už nejsou to co bývaly,špatné určitě nejsou,ale určitě to je spíš průměr...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    V prohlížeči událostí me to napsalo chybu 6008...
    Chyba 6008 znamená, že předchozí vypnutí systému neproběhlo korektně (aby ne, když se PC restartoval).

    Stabilitu HW ověříš nejlépe těmito nástroji: paměť (GoldMemory), CPU (Prime95, OCCT), HDD (HD Tune, chkdsk, utilita od výrobce), zdroj (S&M, 3DMark).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    85

    Pokud se ti chce zkoumat zdroj, tak je vhodné si říct:

    1/ že pokud je v záruce tak pozor na pečeť !!
    2/ pokud jej budeš zkoumat a různě zatěžovat a pokud je skutečně "načnutý" a "odejde" tak zdroje jsou takové potvůrky, že často sebou vemou nějakou další komponentu, nebo i více...
    3/ pokud nemáš znalosti/praxi z měření a testování elektrických zdrojů, a schéma zapojení s označenými kontrolními body a s udanými hodnotami a kolik tam má být naměřeno, tak většinou stejně nic nepoznáš.

    Doporučuji předat problém odborníkům (dodavateli :-))).
    -------------------------------------

    Pokud přece jenom ti jde o to si zkusit zátěžový test zdroje, se sw pomůckami po domácku, udělej to na starším MBD kterého ti nebude líto:-)).

    Pověs na něho tolik zátěže na kolik je stavěný, starší disky určitě s kamarádama vyštracháte.

    Doporučuji použít externí měřáky napětí, ideální by byl se zapisovačem případně s pamětí max. výchylky, ale to ti asi nikdo jen tak na hraní nepůjčí.
    Zjisti si s jakou odchylkou měřák pracuje, bývá to uvedeno dole na stupnici. U digitálů v manuálu.

    Pro hračičky:
    měřák se záznamem lze udělat ze staršího PC dopněného o převodníky a vhodný sw.
    Pro hloubavé:
    proč nevěřit jen údajům z biosu mbd, kam je dotyčný zdroj zapojen ?

    Stanovte si postup pokusu a jeho záznam.
    Určitě sami přijdete na spoustu zajímavých testů

    Celé měření několikrát zopakujte.

    Pro srovnání použijte i jiný zdroj podobných parametrů.

    Pokud dostáváte pokaždé jiné výsledky tak
    1/ zdroj není v pořádku
    nebo 2/ nedodržujete pokaždé stejný postup
    nebo 3/ zvolený postup/pomůcky nezaručuje stejné výsledky u zdravého HW.

    Pokud nemáte el tech vzdělání (což asi nemáte, jinak by tu ten dotaz nebyl...:-)
    měřte jen mimo zdroj, na konektorech s 5 V (červený proti černému) a 12 V (žlutý proti černému) ! ! !

    Zajímavá hodnota je také žlutý proti červenému okolo 7,5V (s oblibou používám na velké ventilátory)

    Vadné zdroje pokud nejde o nějakou specialitu se v běžných městských servisech typu "Pepa s Vaškem od vedle mají firmu" z výše i níže uvedených důvodů neopravují.

    Pokud zdroje stály 2.000kč a často i více, opravovaly se poměrně často. Taky každá větší firma měla jiné velikosti a i vlastní zapojení do desky, Compaq, Siemes, Dell, AST, DEC, ap.
    A záruka bývala jen 6 měsíců. :-((

    Zdroj do PC jsme přestali opravoval cca před 5-6 lety s masivním snížením ceny a zavedením ATX standardu.

    "Podezřelé zdroje", co jsou po záruce, je lepší raději přesunout na jinou práci. Napájení pro méně citlivá zařízení autodráhu, vláčky, router, AP ap...
    Naposledy upraveno uživatelem pinc: 08-07-2008 v 23:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Jinak předevčírem se stalo kamarádovi, se kterým pravidelně hraju BF2142 to samé. Z ničeho nic se mu začal pravidelně restartovat pc, tak to vyřešil formátem disku a instalací nového OS... tak že by něaký nový zábavný vir ?
    Tj. možná je to jen náhoda, ale projel bych pc něakým tím antivirem, pokud to ještě jde
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zkontroluj teploty procesoru a grafické karty.

    Systém otestuj online scannerem NOD32, zdarma si můžeš nainstalovat AVG 8 či Avast! Home, stejně jako Spybot Search&Destroy a Ad-Aware 2008; zkus i udělat log z HijackThis. Pokud tohle nepomůže, reinstal bude nejrychlejší.

    Možno ještě systém nainstalovat na nějaký starší disk, aby se vyloučil případný SW problém a nereinstaloval se celý systém zbytečně.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s FPS? Možná..
    Od dvae v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-09-2014, 15:59
  2. poškozený hdd
    Od plaskotch v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-09-2013, 14:19
  3. HDD - možná záchrana?
    Od summy v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-03-2010, 23:01
  4. Možná grafická karta?
    Od Torry v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-11-2009, 00:41
  5. Poškozený RAR - 108× !
    Od Zeus(CZ) v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 19:14