Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Bude stačit zdroj?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    87

    Dobrý den mám dotaz bude vylepšovat pc konkrétně lepší grafikou ATI 4850 nebo 70 ale asi 50 pač tak bohatej nejsem
    SESTAVA: procesor: AMD Athlon 5000+EE box
    RAM: 1+1G Kingstom
    !!!ZDROJ!!! : Fotron 400w ??? bude stačit?
    pak 2xHDD,1CD-dvd ...
    grafika :ATI 4850(70)

    Bude stačit teda 400w zdroj?asi ne když jsme se tak dival na forum .
    Nic neni taktovanyho ani nehodlam taktovat akorát vylepšovat.
    díky moc za rady jsme začátečník tak se nezlobte kdybych něco napsal blbě
    Popřípade jakej zroj by jste mně doporučily? max 1700kc

    dík za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Tak zdroj by stačiť mal, Fortron je taký základ medzi zdrojmi, ale pri 4870 by som už kúpil nejaký lepší napr. Corsair XV450 alebo Enermax 82+Pro 425W
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    a nebo můžeš pouvažovat o zdroji Corsair HX520 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41288
    ale je asi o 300 nad tvým limitem... na druhou stranu si myslím že jsou to dobře investované 3 stovky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Len sa nezľakni ak ti tá kalkulačka vyhodí vysoké hodnoty, dosť to nadhodnocuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Len sa nezľakni ak ti tá kalkulačka vyhodí vysoké hodnoty, dosť to nadhodnocuje.
    Presne tak - nadhodnucuje. Ale aspon se Ti nestane, ze to pak ten zdroj neutahne
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Pokud máš 1700CZK, tak si imho ještě 300CZK přidej a kup si vážně rovnou Corsair Power Supply HX520 520W, souhlas s Janeks

    Jinak za sebe ti můžu doporučit na HD4850 ber Corsair Power Supply VX450 450W a na HD4870 už výše zmiňovaný Corsair Power Supply HX520 520W.

    Akorát mám takové menší dilema... Když se podíváte na Enermax PRO82+ 425W, tak ten má pro napájení grafiky dva PCIex konektory (6pin a dokonce 6+2!!!), přitom Corsair Power Supply VX450 450W má jen jeden 6pin PCIex konektor pro napájení grafiky. Ten 425W Enermax dokonce ATi uznává/certifikuje pro napájení dokonce i HD4870. Ale o VX450 se přímo ATi nijak nezmiňuje.
    Z toho mi logicky vyplývá otázka - co si o tom mám myslet
    Buď jsou Enermaxy tak kvalitní, nebo je ATi vědomě/nevědomě podceňuje. Naproti Corsairy jsou pro ATi buď tak nekvalitní, nebo raději doporučuje ty silnější verze (HX520 už v certifikaci samo figuruje). Neříkejte mi, že je takový propastný rozdíl ve výkonu takových zdrojů PRO+425 vs. VX450. Ještě připomenu, že HD4850 má jeden přídavný 6pin a HD4870 má dva 6pin konektory. Možná je to kapku OT, ale možná ani ne, když se sám zadavatel rozhoduje mezi HD4850 a HD4870, potažmo mezi různými zdroji.

    Jinak moje stanovisko zůstává stejné, raději si koupím silnější zdroj a mám pokoj , ono taky se nedá všemu na internetu věřit, že
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    52

    tech 400w bude stacit urcite, ja na 410w chieftec mival amd athlon 32bit na 2250mhz (oc z 1800mhz), 1bg ram, 6600gt, 4xhdd, 2x dvd, tv karta, sata pci karta, satelitni kartu a zvukovku + 2x12 cm fan a vsechno slapalo, zalezi na tobe co s tim pc chcel delat do budoucna aby se ti nestalo ze najednou stacit nebude
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Provozuji 4870 Na seasonic S12 430 a jede to .. ten fortron by to mel zvladat taky ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    400W fortron by to mel zvladnout bez probelmu, otazka je jak je stary... co je to presne za model?

    jestli rok stary GLN tak tam rovnou hod 4850 a neres to, jestli tri roky jety model s horsi ucinosti uvazoval bych o novym...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Nebo pokud je to nedejbože licenčně dělaný EC nebo některá z těch nových, zatím pochybných (neznámých) řad (mechu ? ) Tak se mrkni, co to je vlastně za model...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Naprostý souhlas,záleží na konkrétním modelu..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    52

    skus a uvidis, utahnout by to mel, nechtej videt co utahne 400w (cpu amd ath 2,2+ na 1,8ghz, oc na 2,240ghz, 1gb ram, gf 6600 gt, 4x disk, 2x dvd, 3x pci karta (sata, satelit, zvukovka) a 2 x 12cm fan, na 410w chieftecu)
    Naposledy upraveno uživatelem cejny: 28-07-2008 v 15:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od cejny Zobrazit příspěvek
    skus a uvidis, utahnout by to mel, nechtej videt co utahne 400w (cpu amd ath 2,2+ na 1,8ghz, oc na 2,240ghz, 1gb ram, gf 6600 gt, 4x disk, 2x dvd, 3x pci karta (sata, satelit, zvukovka) a 2 x 12cm fan, na 410w chieftecu)
    jedna vec je rozdychat a druha byt dlouhodobe rockstable provozuschopny a nic nespalit...

    seasonic 400W OEM utahl C2Q a 2x X1950... (mam pocit ze i OC CPU na 3GHz, ale nevim presne. uz je to nejakou dobu. je to tu nekde na foru, withman a jeho test 1950 CF) - to ale neznamena ze by ten zdroj byl nasdseny ze na tom nekdo bude nonstop nekolik mesicu parit crysis
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    jedna vec je rozdychat a druha byt dlouhodobe rockstable provozuschopny a nic nespalit...

    seasonic 400W OEM utahl C2Q a 2x X1950... (mam pocit ze i OC CPU na 3GHz, ale nevim presne. uz je to nejakou dobu. je to tu nekde na foru, withman a jeho test 1950 CF) - to ale neznamena ze by ten zdroj byl nasdseny ze na tom nekdo bude nonstop nekolik mesicu parit crysis

    ja vim ze z toho nemusi byt nadsene, ale prijde me ze ma slusne zdroj a ta jeho sestava snad neni zas tak zrava aby musel kupovat 500W,. je teda pravda ze mam 700w

    PC: cpu E6750/3,8 GHz, chladič SCYTHE SCINF-1000 Mugen, deska Gigabite P35-ds4, ram 2x1 GB Adata 1024 Mhz, Gainward 8800GT 512MB DDR3 GS, 4x HDD, DVD, zdroj Forton EPSILON FX700-GLN, zvukovka SB Creative X-Fi Elite Pro, sat karta skystar HD
    Naposledy upraveno uživatelem cejny: 29-07-2008 v 15:00
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-02-2012, 18:56
  2. GeForce: Bude stačit zdroj?
    Od majcoš v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-11-2010, 21:00
  3. Bude stačit zdroj
    Od john159 v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-10-2009, 11:53
  4. Bude stačit ZDROJ?
    Od gObla v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-08-2009, 20:46
  5. Grafické karty: bude mi stačit 300W zdroj??
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-11-2007, 09:38