Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: GTA San Andreas - problém myš a klávesnice

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Zdravím,
    jako milovník GTA:SA mám vážný problém.

    Pořídil jsem si nový OS (Vista Home Premium x64) a nainstaloval GTA: San Andreas, ale od počátku mám problémy s ovládáním. V menu ani ve hře mi nefunguje myš, hýbe se, ale levé tlačítko prostě nic nedělá, musím najet na položku menu a dát ENTER, občas se vzpamatuje, když jsem v nastavení, a měním hodnoty (a pak je zase dám zpátky). Třeba citlivost myši o stupeň výš a pak zase hned o stupeň zpátky. Když to udělám cca trilionkrát, tak se někdy vzpamatuje - vím tedy, že myš tam může fungovat.

    Pak mám pro změnu naprosto NELOGICKÝ problém s klávesnicí. Vůbec to nechápu, vše ostatní funguje, ale nemůžu vypnout houkačku u policejního auta (a jiných houkacích) krátkým stisnutím H (ani capslock) - normálně auto začne houkat takovou tou rychlejší houkačkou, jako kdybych to H držel dlouze. Musím do něj jak datel ťukat 50×, než se vypne.

    Na starém PC s Windows XP (Pro 32bit) šlo vše abolutně bez problémů. Mám set klávesice a myši (i předtím jsem ho měl) Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 v2 CZ. Žádné nastavení speciálně pro SA jsem v ovladačích nedělal, vše je nastaveno tak, jak normálně vždy fungovávalo (tedy zatím nijak). Jedná se o čistou instalaci GTA:SA, žádné doplňky ani čeština, jen jsem si změnil rozlišení a detaily a nastavil jinak tlačítka pro řízení a chůzi.

    Zbožňuju GTA, poraďte prosím
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Zkus SA narvat naky ten patch popripade jinou mysku s dratikem cca 70 Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Zkus SA narvat naky ten patch popripade jinou mysku s dratikem cca 70 Kč.
    Děkuju za tip, patch mě nenapadl, předtím jsem to taky nedělal (já blb, já taky předtím neměl Vistu x64 atd., že?) - to by mohlo pomoct

    Myš se zázračně sama zlepšila - teď prostě funguje, normálně. Nevím, co to udělá dnes, zítra, ...

    Zkusím i drátovou kdyžtak, samozřejmě doma nemám jen drahé myši za ×000, ale i obyč.
    Jediné, co mi teď teda vadí je to houkání (stejně teď hraju jiné hry, ale na druhou stranu SA je SA )

    Děkuju, zkusím a dám vědět!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Máš nainstalován aktuální ovladač?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Já ho (resp je, na tu klávesnici teda hlavně) klidně přeinstaluju, Sicher ist Sicher, ale těsně před instalací nového OS na nový PC jsem stahoval z oficiálních webů všechny ovladače na všechno. I z MS na set.

    Děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele jonmar
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    39

    Zkoušel si jinou klavesnici? Měl jsem taky bezdrátovej set klavesnice a myši, od Geniusu Wireless Twintouch Optical Office.Nakonec jsem se vrátil k obyčejný drátový klavesnici i myši.Furt jsem musel měnit baterky a věčně to nefungovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Klávesnici jsem ještě měnit nezkoušel, zkusím, hned jak budu moct restartovat PC (teď nelze). Ale na druhou stranu musím říct, že GTA:SA mám moc rád, ale jestli je to klávesnicí, tak letí do koše (softwarového). Můj milovaný set mi všude jindy funguje a vždycky fungoval (a na XP fungovalo i GTA), a rozhodně se ho nevzdám. A baterky měním jednou za půl roku, v MS nekecali

    Jinak: Myš už funguje pořád (nevím vůbec proč - nic se nezměnilo, jen prostě funguje !!!) a klávesnice furt nic, co jsem zatím zkoušel funkce, vše jede, a klávesa H taky funguje (auta houkají, zkoušel jsem i nějaký cheaty s klávesou H), jen když zkouším to houkání třeba ambulance, tak musím minimálně čtyřikrát velejemně ťukťuk zmáčknout (takové to ťuknutí, jak se dá prst vysoko nad klávesu a lehce ťukne - v běžném hraní nemožné), a občas se to prostě zapne/vypne.

    Kdyby aspoň naskakovala chyba, ale takovéto nelogické blbnutí mě fakt dokáže dožrat . Vůbec nevím, čím to je …

    A taky mi mimochodem nefunguje klávesová zkratka CTRL+ALT+C, která dělá znak &. Na XP mi to kdysi blokoval pro sebe Catalyst, tady jsem zkratky vypnul, a furt nejde … To nesouvisí s GTA
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    A taky mi mimochodem nefunguje klávesová zkratka CTRL+ALT+C, která dělá znak &. Na XP mi to kdysi blokoval pro sebe Catalyst, tady jsem zkratky vypnul, a furt nejde … To nesouvisí s GTA
    Stejně ti to Catalyst nejspíš blokuje. Aby ti ta zkratka fungovala, musíš vypnout Catalyst Control Center úplně, tedy v taskmanageru shodit proces CCC.exe. Pak bude zkratka fungovat (alespoň u mě to tak jde). Zkusím se v tom trochu prohrabat, jestli to nejde nějak vypnout.

    Edit: Takže je potřeba otevřít Catalyst Control Center v Advanced módu, nahoře rozbalit menu Hotkeys a vybrat Hotkeys manager. Vyskočí na vás okno ve kterém je potřeba změnit zkratku pro Launch Catalyst Control Center, já třeba vybral Ctrl+Shift+Alt+C, protože to snad nikdo nepoužívá :-D ). Pak je potřeba restartovat počítač a je to..
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-D



    Sorry za OT. Kdyby se do toho někomu chtělo, může to přesunout někam na lepší místo
    Naposledy upraveno uživatelem Encore1106: 19-07-2008 v 22:43 Důvod: Vyřešeno. Edit2: Přiloženy obrázky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Encore1106: Děkuju moc! To mě nenapadlo, že nestačí jen odškrtnout Enabled. Já tohle řešil i kdysi na XP, ale asi před rokem a půl, tak jsem samozřejmě zapomněl . Takže díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    1

    Ahojte, mám hodně podobný problém viz výše, chtěl bych Vás poprosit o radu, koupil jsem nový počítač, čtyřjádrový a nefunguje mi myš při hře, v menu s ni mužu pohybovat všemi směry, ale nic nepotvrdím a ve hře nefunguje vůbec. zkoušeli jsme hru (original) nahrat do jineho pc - tam jde vše ok a naopak jinou myš na tento pc a výsledek stejný - nefunguje..na původním počítači šlapalo vše, takže bude asi problem v tomto pc, něco do něj nahrát? můžete mi někdo prosím poradit? Díky Pavel
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    já bych tedy doplnil, že myš se u mě SAMA od sebe rozhodla fungovat, a od té doby, co jsem psal, funguje bezvadně. U klávesnice přetrvává problém s 'H'. A i když mám GTA:SA moc rád, dospěl jsem k názoru, že nejlepší řešení tohoto problému je nějaká jiná hra .

    ALE! co ten patch (viz příspěvek od Liqid)? Já to tehdy z nějakého důvodu neinstaloval (buď jsem měl jinou verzi hry, nebo jim tehdy spadl server, nevím …). Třeba to opravuje?!? Doporučuju vyzkoušet …
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    1

    Zdravím, mám podobný problém. Při spuštění GTA:SA "New Game" .. nemohu pohybovat kamerou (myší) žádným způsobem. Respektive v celé hře nejde Myš. Nevíte co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele FJ08
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    29

    Na tuhle hru funguje omezení na jedno jádro procesoru.
    Pří hraní, přepnout do správce úloh, u gtasa.exe pravým tlačítkem v nabídce nastavit spřažení - na jedno vlákno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    S omezením na jedno jádro bych brzdil. Mě při hraní GTA SA plně vytěžuje dvě jádra (ze čtyř). Problémy s myší ani klávesnicí jsem nezaznamenal. Ovšem u neopatchovaných verzí je nelze vyloučit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele zatara007
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    18

    ja jsem upravil v total comander ze slozky save soubor vitvoreny po instalaci a ulozil na nake bespecne misto NEMAZAT a funkcni me osobne to delalo kdyz jsem hru ulozil
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Gta San Andreas - SA:MP - problém s obrazovkou
    Od bulhy v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-03-2013, 22:54
  2. Uzavřeno: Andreas Lorenz, obchodní manažer AOC
    Od husky14 v sekci Rozhovory Ptáme se za vás
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 16-05-2010, 19:27
  3. GTA: san andreas
    Od ludekj v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-06-2009, 07:05
  4. GTA San Andreas - jak strilet z auta dopredu
    Od mstejska v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 07-06-2009, 06:38
  5. Uzavřeno: Andreas Lorenz, obchodní manažer AOC
    Od husky14 v sekci Rozhovory Ptáme se za vás
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 10-05-2009, 19:47