Prosba o ohodnocení plánované sestavy (do 25k)
Dobrý den,
před nějakým časem jsem chtěl ohodnotit sestavu, udělal na rady přispěvatelů par obměn a už bych chtěl objednávat. Chtěl bych vás poprosit o radu, jestli jsem vybral správně.
Vybrané komponenty:
Základní deska ASUS P5Q - iP45/ICH10
Procesor INTEL Core 2 Quad Q9300
Grafická karta SAPPHIRE HD 4870
Pevný disk WESTERN DIGITAL Caviar SE16 640GB (zřejmě dva kousky)
Sada zdroj OCZ StealthXStream 500W + paměti OCZ 4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz CL5-5-5-18 Reaper HeatPipe Edition
Case CoolerMaster Elite 330
DVD Vypalovačka ASUS
Děkuji za všechny příspěvky.
před nějakým časem jsem chtěl ohodnotit sestavu, udělal na rady přispěvatelů par obměn a už bych chtěl objednávat. Chtěl bych vás poprosit o radu, jestli jsem vybral správně.
Vybrané komponenty:
Pevný disk WESTERN DIGITAL Caviar SE16 640GB (zřejmě dva kousky)
Sada zdroj OCZ StealthXStream 500W + paměti OCZ 4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz CL5-5-5-18 Reaper HeatPipe Edition
Case CoolerMaster Elite 330
DVD Vypalovačka ASUS
Děkuji za všechny příspěvky.
[QUOTE=Shamus;139600]Case CoolerMaster Elite 330[/QUOTE]
To ne, nedávej takovou pěknou sestavu do CM Elite, ta si zaslouží jako minimum nějakého [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
To ne, nedávej takovou pěknou sestavu do CM Elite, ta si zaslouží jako minimum nějakého [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Mně se líbí tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] :) Asi nebudu týden jíst :))
Ale děkuju za pochvalu. Trochu mám strach, co ta ATI udělá, vždycky jsem měl nvidiu, ale podle testů by to mělo být minimálně hodně v pohodě :)
Ale děkuju za pochvalu. Trochu mám strach, co ta ATI udělá, vždycky jsem měl nvidiu, ale podle testů by to mělo být minimálně hodně v pohodě :)
No, ten zdroj bych vymenil spis za Ennermax MODU82+ 525W :thumb
Pameti by nestacily bez Heat-Pipe ? A-Data, Corsair ? :notsure
//vypalovacku radsi Samsung :)
//vypalovacku radsi Samsung :)
Paměti doporučil v tom setu se zdrojem kamarád, ale díky, podívám na to. S těma A-Data nevím, docela jsem slyšel nechvalné ohlasy v tom smyslu, že třetina pamětí je vadná :( Nějaké zkušenosti?
OK, vypalovačku ještě přehodnotím :)
OK, vypalovačku ještě přehodnotím :)
[QUOTE=Shamus;139605]Mně se líbí tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] :) Asi nebudu týden jíst :))
[/QUOTE]
Tak, to je solidní, bytelná skříň.
HD4870 bych se nebál, ale kdo ví, zatím je na trhu minimum času..:notsure
[/QUOTE]
Tak, to je solidní, bytelná skříň.
HD4870 bych se nebál, ale kdo ví, zatím je na trhu minimum času..:notsure
No a já samo nemůžu jinak :), než doporučit zdroj Corsair Power Supply HX520 520W - vidím, že si všímáš ceny.
To čtyřjádro také využiješ? Nestačil by "klasický" Intel Core 2 Duo E8400 BOX? Paměti ber A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz. Pokud ty disky nezaplníš okamžitě, tak ber jen jeden a až budeš potřebovat, tak si kup druhý. Ušetřené peníze investuj jinam. ATi se neboj - ATi forever! :thumb
To čtyřjádro také využiješ? Nestačil by "klasický" Intel Core 2 Duo E8400 BOX? Paměti ber A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz. Pokud ty disky nezaplníš okamžitě, tak ber jen jeden a až budeš potřebovat, tak si kup druhý. Ušetřené peníze investuj jinam. ATi se neboj - ATi forever! :thumb
[QUOTE=Shamus;139608]Paměti doporučil v tom setu se zdrojem kamarád, ale díky, podívám na to.[/QUOTE]
Aha, já myslel, že na ten setík máš nějakou extra cenu někde. Tak jak píše Salamander (//případně kane.shw).
ASUS vypalovačky se neboj ;) Tím neříkám, že Samsung je špatně.
Aha, já myslel, že na ten setík máš nějakou extra cenu někde. Tak jak píše Salamander (//případně kane.shw).
ASUS vypalovačky se neboj ;) Tím neříkám, že Samsung je špatně.
Děkuji za připomínky, dělám změny, koukám na to.
K tomu quadu - chci mít takovou tu možnost dělat hodně věcí na pozadí. Navíc na ten CPU nechci pár let šahat, chtěl bych to tak nechat.
K tomu quadu - chci mít takovou tu možnost dělat hodně věcí na pozadí. Navíc na ten CPU nechci pár let šahat, chtěl bych to tak nechat.
Takže, nová verze:
Pevný disk WESTERN DIGITAL Caviar SE16 640GB (jeden)
RAM 4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz PC8500 CL5-5-5-15 CORSAIR XMS2 DOMINATOR DHX BOX, EPP
Zdroj CORSAIR HX520, 520W, ATX2.2
DVD Samsung
Case CoolerMaster Mystique 632s
Pevný disk WESTERN DIGITAL Caviar SE16 640GB (jeden)
RAM 4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz PC8500 CL5-5-5-15 CORSAIR XMS2 DOMINATOR DHX BOX, EPP
Zdroj CORSAIR HX520, 520W, ATX2.2
DVD Samsung
Case CoolerMaster Mystique 632s
za predpokladu ze ten disk bude 6400AAKS a nevystrachas odnekud nejaky zahadny viceplotnovy model, tak super sestava
ja osobne bych bral gigabyte desku, ale s tou asuskou chybu neudelas. P5Q vypada schopne
ja osobne bych bral gigabyte desku, ale s tou asuskou chybu neudelas. P5Q vypada schopne
Ještě jedna připomínak,nastačí RAM 800Mhz?Jaký bude chladič na CPU?Chtělo by to něco lepšího než box..
Ta deska podporuje az 1200Mhz, tak jsem si řekl, že by byla škoda toho nevyužít, i když jsem žádné grafy neviděl.
Koukal jsem, že na 45nm architekturu stačí i box, ale praktickou zkušenost nemám... co bych měl brát?
Koukal jsem, že na 45nm architekturu stačí i box, ale praktickou zkušenost nemám... co bych měl brát?
No pokud chcceš mít tiché pc a nebudeš moc taktovat,tak úplně stačí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].Jiank rozdíl v 800Mhz a 1066Mhz je řádově pár procent,takže sepodle mně nevyplatí připlácet více než tak 150Kč..
[QUOTE=SamecP;139643]No pokud chcceš mít tiché pc a nebudeš moc taktovat,tak úplně stačí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].[/QUOTE]No tomu Quadu by už slušelo něco lepšího, aspoň Ninja nebo Noctua ;)
[QUOTE=husky14;139668]No tomu Quadu by už slušelo něco lepšího, aspoň Ninja nebo Noctua ;)[/QUOTE]
U Ninji bych se bál, že mi ta váha utrhne část desky :)
U Ninji bych se bál, že mi ta váha utrhne část desky :)
Ale neutrhne, věř mi....
Tak si kup Noctuu, ta má v balení i backplate ;)
Btw. chladiče jsou to sice těžší, ale největší hmotnost má jeho základna, kterou připevníš k desce. Žebra už tak těžký nejsou, takže ani páka, která na desku působí, není tak velká :)
Tak si kup Noctuu, ta má v balení i backplate ;)
Btw. chladiče jsou to sice těžší, ale největší hmotnost má jeho základna, kterou připevníš k desce. Žebra už tak těžký nejsou, takže ani páka, která na desku působí, není tak velká :)
Neboj,neutrhne..Sám jsem jí mněl a zas taková váha to neni.Socket se jen maličko ohne,ale nic tragického..
Zkušenosti ne,ale počítej,že to bude asi docela drahý.Počítam tak 1000Kč-1500Kč...Nechceš to risknout sám?Jinak v alfa.cz ho ti ho daj dohromady taky a díly tam celkově stojí o něco míň..
[QUOTE=Shamus;139675]Dobrá, mrknu na ten větrák :) máte zkušenosti s necháváním si počítač smontovat v Alza.cz?[/QUOTE]Zkus to sám, třeba podle návodu.... :turtle
[quote=Shamus;139675]Dobrá, mrknu na ten větrák :) máte zkušenosti s necháváním si počítač smontovat v Alza.cz?[/quote]
Myslim, ze kdyz se do toho pustis sam, tak za prve usetris, za druhe ziskas zkusenosti. Dnes uz se neda neco strcit nekam jinam, nez to ma jit. A kdyz si nebudes vedet rady, tak od toho jsme tu my.;)
Myslim, ze kdyz se do toho pustis sam, tak za prve usetris, za druhe ziskas zkusenosti. Dnes uz se neda neco strcit nekam jinam, nez to ma jit. A kdyz si nebudes vedet rady, tak od toho jsme tu my.;)
[QUOTE=SamecP;139677]Zkušenosti ne,ale počítej,že to bude asi docela drahý.Počítam tak 1000Kč-1500Kč...Nechceš to risknout sám?Jinak v alfa.cz ho ti ho daj dohromady taky a díly tam celkově stojí o něco míň..[/QUOTE]
V Alze by to bylo 930, odvíjí se to od ceny pořizovaného počítače, to jsem už zjišťoval.
V Alze by to bylo 930, odvíjí se to od ceny pořizovaného počítače, to jsem už zjišťoval.
[quote=Shamus;139687]Já vím, ale na druhou stranu by to byl docela drahý experiment, kdyby něco nevyšlo :)[/quote]
Nedavno jsme radili Diovy (Zeus) dal na nase rady a je ted velmi spokojeny majitel noveho PC. OPravdu z toho nemej strach.
Nedavno jsme radili Diovy (Zeus) dal na nase rady a je ted velmi spokojeny majitel noveho PC. OPravdu z toho nemej strach.
Pravda :). Váhal jsem, bál jsem se, stresoval jsem se, ale teď už mě to nikdy ani nenapadne. Je to skutečně pohoda, pokud nejsi zbrklý, a radši si všechno dvakrát zkontroluješ, tak se to prostě podaří (teda pokud není vadná komponenta, což se mně naštěstí nestalo).
Tady je celá diskuze plná mých hlubokomyslných, inteligentních dotazů s odpovědí na ně. A ten návod Ti taky pomůže.
Moje doporučení je jasné: Jdi do toho! Akorát jeden tip, já osobně bych to nedělal sám, ve dvou je to podle mě lepší (třeba desku s procesorem a chladičem nasazovat do skříně, vždycky jeden drží a druhej šroubuje, atd. Asi to tady lidi zvládají v pohodě sami, ale já bych to nedal, pozval jsem si spolužáka :)
Tady je celá diskuze plná mých hlubokomyslných, inteligentních dotazů s odpovědí na ně. A ten návod Ti taky pomůže.
Moje doporučení je jasné: Jdi do toho! Akorát jeden tip, já osobně bych to nedělal sám, ve dvou je to podle mě lepší (třeba desku s procesorem a chladičem nasazovat do skříně, vždycky jeden drží a druhej šroubuje, atd. Asi to tady lidi zvládají v pohodě sami, ale já bych to nedal, pozval jsem si spolužáka :)
[QUOTE=Salamander;139606]No, ten zdroj bych vymenil spis za Ennermax MODU82+ 525W :thumb
//vypalovacku radsi Samsung :)[/QUOTE]
paěti s heatpipe? jo tak to už je fakt dost přehnaný ale proč ne. A jinak "//vypalovacku radsi Samsung :" ??? asus určitě (asus-drw-2014l1t ) ber ten je to nejlepší kousek na trhu a samsungy nakope.. do míst kde ani led diody nesvítí... :-)
//vypalovacku radsi Samsung :)[/QUOTE]
paěti s heatpipe? jo tak to už je fakt dost přehnaný ale proč ne. A jinak "//vypalovacku radsi Samsung :" ??? asus určitě (asus-drw-2014l1t ) ber ten je to nejlepší kousek na trhu a samsungy nakope.. do míst kde ani led diody nesvítí... :-)