Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: ASROCK K7S741 oprava

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Mam jednu dosku ASROCK K7S741 so SIS741 cipsetom. Doska je evidentne zla.
    Po zapnuti sa roztoci zdroj, roztoci vetrak na CPU a dalej koniec. Ziadne piskanie, ziadny signal v monitore.
    Skusal som reset CMOS, vyberanie baterky a aj komplet odprasenie /mal som podozrenie na prach/.
    A nic. Tak rozmyslam, ma to zmysel opravovat - skusat vobec recap ?

    Co by mohlo byt najskor pricinou ? Clovek co s tym robil, vraj mu to behom prace vyplo monitor a koniec.
    Skusana bola samozrejme aj ina VGA, nez integrovana, ine CPU. atd.

    Doska je z roku 2004, kondiky su KZG 6.3V 3300uf a KZE 6.3V 1500uF a vyzeraju OK na pohlad.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Mozna napajeci mosfety, ale tezko rict. O recap bych se pokusil, ale spise ze zajimavosti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Keby to boli kondiky, bolo by OK. Skoda, ze nevidno, keby bol nejaky vyduty.
    Tych mofsetov sa trochu bojim, ak by to bolo vadne. Pokusne sa mi nedarilo dat dole ani jeden sikovne, co som skusal na inej doske.

    Rozmysamm, ze skoda aj tych kondikov, ak sa to nevydari.

    Mam len hrubsie SAMWHA 3300uF, YAGEO 2200uF, alebo
    NIC 2200uF, ale tie su 16V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    To ze jsou na vic V, nevadi, pokud se tam vlezou. (Vlastne, proc to pisu zrovna tobe)Ale pokud se ti nedari dat pryc mosfety, tak to muze byt problem. Zalezi jak se rozhodnes, urcite potom napis vysledky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Nejde ani o to, ze su 16V, ale skor o zvlnenie, ktore podla miestnych konikovych guru uz by nemalo ist pre stabilizaciu VCORE. Tie 3300uF mam len 3ks od SAMWHY, asi ich skusim, ale nozicky im neodcviknem.
    Potom by som ich vyletoval spat, ak by to nepomohlo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Nejde ani o to, ze su 16V, ale skor o zvlnenie, ktore podla miestnych konikovych guru uz by nemalo ist pre stabilizaciu VCORE. Tie 3300uF mam len 3ks od SAMWHY, asi ich skusim, ale nozicky im neodcviknem.
    Potom by som ich vyletoval spat, ak by to nepomohlo...
    Na ti muzu odpovedet, zkus napsat SZ Trodasovi, ten ti urcite v kondicich poradi. Btw. jak jsi pokrocil s tim mosfetem? Podarilo se?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Tie mofsety nemam ziadne nahradne a ani sa mi nedarilo ziadny demontovat. Cize u toho by som asi skoncil. Vyskusam tie kondiky, uvidim, ale moc tomu neverim. Uvidim, ako budem na tom s casom, ked bude volna chvilka, vymenim kondiky. Este sa snazim najst podobny BIOS a vymenit cip.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Tie mofsety nemam ziadne nahradne a ani sa mi nedarilo ziadny demontovat. Cize u toho by som asi skoncil. Vyskusam tie kondiky, uvidim, ale moc tomu neverim. Uvidim, ako budem na tom s casom, ked bude volna chvilka, vymenim kondiky. Este sa snazim najst podobny BIOS a vymenit cip.
    Myslim, ze chip BIOSu nebude treba menit. (Mozna jen znovu naflashovat)Uvidis, jak dopadnes po recapu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Skusil som recap, vymenil som 3 najsilnejsie kondiky 6.3V 3300uF za SAMWHA 10V 3300uF. A nic, to iste. Vetraky sa tocia a to je vsetko. Skusil som vymenit aj BIOS z dosky s podobnym cipsetom /len nema integrovanu grafiku, dal som tam PCI/ a nic, to iste. Nepomohlo. Takze doska definitivne konci , pojde na recyklaciu kondikov a suciastok
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    MOSFETy zkus proměřit ohmmetrem, jestli nejsou proražené. Jinak náhradní myslím trodas kupoval od Big Popeho Se ho zeptej, odkud bere, když už se budeš ptát na kondenzátory
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Pokial je prerazeny, neukaze nic ?
    A ak ma byt OK, ake zhruba hodnoty ma ukazovat ?

    S mofsetmi mam problem, ze sa mi ani na pokusnej doske nepodarilo dat ani jeden dole, ci davat ho dole bez poskodenia - takze aj zo starej dosky zrecyklovat mofset by bol problem. Kotuhy, ale drzia
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Proražený bude mít velmi malý odpor, řádově do stovek ohmů, OK může mít až stovky kiloohmů. Proměř si i další tranzistory atp. a budeš v obraze...jak tam bude jedna podezřele menší hodnota, asi bude KO.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Skusal som premerat mofsety a jeden ma podozrivo nizku hodnotu /odpor/ oproti ostatnym.
    Podobnu divnu hodnotu mal aj jeden pri mofsete nedaleko cipsetu, ale ked som k nemu trochu presiel pajkou po kontaktoch, tak uz mal rovnake hodnoty ako ostatne. Jeden vsak dole trochu bokom od USB portov, ma dost nizke hodnoty.

    Hodlam skusit vymenu mofsetu, ale este nikdy sa mi to nejak uspesne nepodarilo Asi bude aj dost trvat, kym zozeniem vhodny mofset
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Asrock Z 77 Extreme 6 - kód 55
    Od AmatérRobert v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-07-2013, 13:14
  2. ASRock ION 330
    Od trodas v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-10-2009, 15:59
  3. ASRock K7NF2-RAID
    Od lavjoy v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 28-06-2009, 11:19
  4. ASRock X58 supercomputer
    Od trodas v sekci Aktuality
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-02-2009, 22:07
  5. Max Fsb? Celeron + Asrock
    Od xstreetfighter v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-05-2008, 14:53