Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Problém s MB Asus Maximus Formula

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele PeZRuleZV3R
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8

    Ahoj, chtěl bych se zeptat jak odstranit tento problém. Vlastním MB Asus Maximus Formula. Když jsem porpvý desku zapl tak mi nenaběhla obrazovka a ani myš nesvítila, potom jsem vyzkoušel na desce zmáčknout Reset. Ale když vypnu a zase zapnu musím to dělat pokaždé znovu otevřít case a zmáčknout Reset. Sestavoval jsem si PC sám. Moc se v tom nevyznám ale myslím že jsem zapojil všechno v pořádku.
    Díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    chapu to tak ze kdyz zmacknes na desce reset a pak na casu power buton tak ti pc naskoci a nebo to myslis tak ze kdyz na desce zmacknes reset, ze ti deska naskoci?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele PeZRuleZV3R
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8

    Prvně zmáčknu na case power buton (nic nenaskočí) a potom musím zmáčknout na MB reset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Napiš sem tvou kompletní sestavu.
    Jen abychom si to tedy ujasnili, tak bez vyresetování BIOSu se ti prostě počítač nerozjede? Je tak?

    Zkoušel jsi odpojit vše nepotřebné? Zapoj jen desku, cpu, grafiku, zdroj a paměť (stačí jeden modul). Případně to zkus vytáhnout z casu a zapojit to třeba na stole.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele PeZRuleZV3R
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8

    Počítač běží, ale monitor nic nenaběhne. Větráky běžíjou (hodně hučí) po resetu začnou běžet pomaleji (normalně) a všechno naběhne. Na ty větráky jsem zapoměl. Zkusím zapojit teda jenom ty potřebný věci.
    MB: Asus Maximus Formula X38
    CPU: Intel Core 2 Quad Q6600
    VGA: GigaByte GeForce 8800GTX
    Zdroj: Seasonic M12-500 500W
    RAM: A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz
    HDD: Seagate 160 GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Tio vypadá možná na reklamaci desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od PeZRuleZV3R Zobrazit příspěvek
    Počítač běží, ale monitor nic nenaběhne. Větráky běžíjou (hodně hučí) po resetu začnou běžet pomaleji (normalně) a všechno naběhne.
    Takze po resetu se ti zobrazi na monitoru BIOS? Nebo ne? Nejak jsem to s tveho prispevku nepochopil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele jang
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    31

    Zapojil si kabliky z prednej steny(tlacidla na spustenie,reset a konrolky) pocitaca dobre? Ja som mal podobnu chybu a pocitac som spustal podobne, dolezita je aj polarita... skontroluj to....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od jang Zobrazit příspěvek
    Zapojil si kabliky z prednej steny(tlacidla na spustenie,reset a konrolky) pocitaca dobre? Ja som mal podobnu chybu a pocitac som spustal podobne, dolezita je aj polarita... skontroluj to....
    U Power a Reset je polarita nepodstatná - sú to iba tlačítka.
    Kontrolky - ak zapojíš s opačnou polaritou, tak nebudú svietiť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele PeZRuleZV3R
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8

    Omlouvám se že píšu takhle pozdě, ale po dlouhém hledání čím by to mohlo být jsem to vzdal a chystal jsem se na reklamaci. Potom za pár dní jsem si řekl že připojím velký větrák z boční strany skříne (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55980) no a když jsem zapl počítač tak jsem se chystal zase zmáčknout to tlačítko na desce, ale tentokrát nic tak jsem si to řekl že to zkusím znova a jde to. Takže nevím proč, ale bylo to tím že jsem neměl postranní velký větrá připojený ke zdroji. Řekl bych že je to celkem zvláštní. Ale hlavní je že už to jde.
    Jinak všem děkuji za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    2

    Ahoj, mám podobný problém. Jen když zapnu zdroj tak se mi na LCD Posteru objeví CPU INIT, přitom jsem počítač ještě vůbec nepustil. Když tedy zapnu počítač nejprve se objeví DET DRAM a potom TEST CMOS a pak už nic. Monitor se mi vůbec nezapne. Nechal jsem to běžet několik hodin, ale ani po tak dlouhé době se nic nezměnilo.
    Mám sestavu:

    Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz
    Paměti: Kingston 1 GB 1066 MHz - 1 modul
    Grafika: Sapphire ATI HD 2900 GT
    Pevný disk: Western Digital 500 GB
    Zdroj: Fortron Epsilon 80 Plus 700 W ATX12V v2.2

    Předem díky za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tu sestavu jsi teď skládal ? Nebo něco upgradoval ? Protože pokud to CPU je tam nové, nevím jak je to s BIOSy této desky, ale je možné, že nezná CPU a bylo by potřeba updatovat BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    2

    Jo, tuhle sestavu jsem teď stavěl. Prolém je, že nemám vhodný procesor, na kterém bych to rozhejbal abych ten bios mohl updatovat. Navíc tahle deska má čip biosu pevně napájenej, takže jí asi budu muset bohužel poslat zpět k prodejci aby jí nechal updatovat. Akorád mi štve, že budu muset tak dlouho čekat(
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Můžeeš se zkusit poptat v okolí, jestli někdo nemá podobný

    Nebo v nějakém blízkém obchodě, jestli nemají CPU na testování, že by sis to u nich updatoval nebo by to udělali přímo oni za nějakou pajcku
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mel jsem stejny problem - na 100% je to procesorem E8400 (45um) ktery deska zrejme nedokaze rozpoznat. Dikybohu jsem mel v zaloze E6600 (65um) a na nem fleshnul bios 1207
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Asus Maximus V Formula - Bluetooth
    Od OdMajkla v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-01-2013, 10:15
  2. Asus Maximus II Formula (Intel P45, LGA775)
    Od -HoNY- v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-08-2011, 12:29
  3. Socket 775: Intel Core2Duo E8500 vs. Asus Maximus Formula
    Od hitman55 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-12-2008, 21:03
  4. DDR2: jake DDR2 do MB Asus Maximus Formula II ??
    Od MaoCeTung v sekci Operační paměti
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 26-08-2008, 00:08
  5. Asus MAXIMUS FORMULA
    Od vrzy v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-02-2008, 20:24