Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 24 z 24

Téma: Vyplatí se mi upgrade oper.pamětí ?

  1. #16
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Ona už je ta sestava celkem dost slabá jako celek. Pokud sestava hry neutáhne kvůli nedostatku paměti a případnému swapování, tak to začni řešit, jinak to nech a pomalu šetři na novou sestavu nebo zůstaň u starších her.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    tak o to tu na těch dvou stránkách jde ...že kompletní upgrade by byl mnohem efektivnější
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    a starou kartu HD3650 si klidně může ponechat...
    A co by s ní jako dělal

    Nicméně souhlasím s tím, že než kupovat Katanu a novou grafickou kartu by bylo lepší se tohoto zbavit a koupit něco levnějšího s Freezerem, kde by nakonec výkon byl o dost vyšší a spotřeba nižší. Rozhodně do takové sestavy se už moc nevyplatí investovat...

    Nicméně když už je nakoupeno, tak co naplat, A-DATA 2048MB kit 1 110 Kč......
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček Avatar uživatele davidmichael1
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    42

    Jen malé upřesnění k mé sestavě k pozastavení toho "kolotoče" navrhovaných dalších výměn komponent.Budget vyprázdněn

    Parametry aktuální konfigurace mého PC:
    r.v.duben/2004

    MEM - 2x 512 MB DDR-DIMM 400MHz (v rámci 1.upgradu v r.2006)
    MB - P4P800S-X FSB 800/533/400 MHz / 4x PCI slot,1x AGP8X slot (v rámci 1.upgradu v r.2006)
    CPU - 3 GHz Pentium4 Prescott (v rámci 1.upgradu v r.2006)
    chlazení CPU - Scythe SCKTN-2000 Katana II (v rámci 2.upgradu - červenec 2008)
    Chipset - Intel 848P MCH/Intel ICH5
    GC - SAPPHIRE HD 3650, 512MB DDR3 (1400MHz), ATI Radeon HD 3650 (725MHz), AGP 8x, 128bit, DVI (v rámci 2.upgradu - červenec 2008)
    HDD 1 - 80 GB S-ATA
    HDD 2 - 160 GB S-ATA 7200 rpm (v rámci 1.upgradu v r.2006)
    TVC - P7131D/FM/DT/P – ATX/A (v rámci 1.upgradu v r.2006)
    OD - 1x CD-ROM, 1x DVD+RW Teac DV-W58 dual layer
    LAN - Realtek RTL8101 10/100 Mbps Fast Ethernet ctrl.
    Monitor - 19´´ LCD DVI-D 1280x1024 pxl,5ms,300cd/m2,1000:1,170°/160° (v rámci 2.upgradu - červenec 2008)
    Case - ATX Miditower ED634 300W P4
    SC - integrovaná
    Zdroj -Fortron FSP400-60GLN 400W (v rámci 2.upgradu - červenec 2008)

    Otázka zněla,zda se výrazně projeví upgrade pamětí z 2x512MB na 2x1G,nyní po nákupu grafiky a spol.,nebo je to v podstatě zbytečné?

    Využití PC: bežné kancelářské aplikace,Internet,úprava videa,fotek,hry > FIFA 2008,NFS Carbon,NFS MW,Formule 1 challenge 2007,Virtua tennis 3,Spaceforce Rogue a uvažuju o nějaké dobré strategii,kterou jsem zatím vůbec nezkoušel.
    Plánovaná životnost do roku 2010.Pak jen jako záložní comp.
    Co se prodeje "starých" komponent týká,nemám s tím zkušenosti přes nějaké inet_PC bazary."Kamenné"bazary nevyužívám,...za těch pár korun co nabízejí si to raději nechávám a točím je v rámci 5 PC co máme v rodině a příbuzenstvu.

    Oops..teď se citím úplně nahej,jak jsem se vyzpovídal.Brrrr

    Teplota mého CPU ad. viz. >>> http://www.svethardware.cz/forum/sho...t=18915&page=2 <<<
    Grafika >>> http://www.svethardware.cz/forum/sho...t=19845&page=3 <<<
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Pokud to chceš až do roku 2010, tak bych ještě do 2 GB šel, cena nových je celkem rozumná...

    A jak jsem doporučuil, nějak vyřízni ty rolety a dej tam dva ty ventilátory na 5 V, myslím, že teploty ti spadnou dost hluboko a budeš moci ještě potaktovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    pokud chceš s PC jak se říká dožít pak si ty 2GB klidně kup,ale jak říkám moc velký rozdíl nečekej..
    plynulost her se zlepší minimálně sca 2-3% ,ovšem loading se značně zkrátí sca 25%,a při střihu videa či větších fotek se práce také o něco zrychlí (10-15%) a hlavně nebude tak intenzivně hrabat HDD
    start systému kratší o 2 až 3 sekundy taky potěší,každopádně budeš muset pův. 2x512Mb vyndat a použít někde jinde nebo prodat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    83

    Co se týče velikosti pamětí tak záleží na OSu a na programu, stačí se podívat do "správce úloh" o využití pamětí, nezbývá - li tak ji zvýšit, jinak spíš bych investoval do rychlosti pamětí než do velikosti a úplně ze všeho bych nahradil "pevný disk" s rotační plotnou za disk opravdu pevný - tj.bez pohyblivých částí ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od The_derava_bota Zobrazit příspěvek
    stačí se podívat do "správce úloh" o využití pamětí,
    tak zrovna ted mam obsazeno 1,3GB ze 4GB ram, znamena to snad ze 2,7GB ram sem koupil zbytecne ?

    Samozrejme takhle pausalizovat je naprosto blbost.

    Citace Původně odesláno od The_derava_bota Zobrazit příspěvek
    spíš bych investoval do rychlosti pamětí než do velikosti
    Imho lol
    Tak tohle maximalne v pripade kdy bych nevedel co s penezma nebo v pripade kdy bych si potreboval zvetsit epenis pomoci skore v 3dmarku. Dnesni zcela prumerne 800mhz cl5 s preheledem staci a radsi si do pc narvu 8GB ddr2 800mhz nez 2GB (a nebo klidne aj 4GB) ddr3 na frekvenci 1333+
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    tak zrovna ted mam obsazeno 1,3GB ze 4GB ram, znamena to snad ze 2,7GB ram sem koupil zbytecne ?

    Samozrejme takhle pausalizovat je naprosto blbost.


    Imho lol
    Tak tohle maximalne v pripade kdy bych nevedel co s penezma nebo v pripade kdy bych si potreboval zvetsit epenis pomoci skore v 3dmarku. Dnesni zcela prumerne 800mhz cl5 s preheledem staci a radsi si do pc narvu 8GB ddr2 800mhz nez 2GB (a nebo klidne aj 4GB) ddr3 na frekvenci 1333+

    Jak sem se zmínil tak velikost paměti záleží na operačním systému, např. u Win 98 tam můžeš mít třeba 10TB a stejně půjde maximum co OS dovolí, tj. pár Mega ...
    Do správce úloh se podívej po složitšjěích úkolech, pak si řekni že 2,7GB je na nic, já mám 8GB a využití ve Vistách 64 sem neměl víc jak 2,3GB, to neznamená paušalizování ale jakousi procentuálně cca 95 % výši ...

    No, u 4jádra procesoru je jasný "zádrhel" pomalost paměti, i toto jde zkusit, jede-li procesor na 100% při "záhulu" vytížení - paměť stíhá, opět cca 95%, těch zbejvajících 5% tam je pro programy či ovládače které OS obcházejí a tvoří si vlastní integritu, těch je ale málo.

    Doby kdy ve WIN 95 po zvýšení paměti z 8MB a 16MB kdekdo spad ze židle na prdel jsou už dávno pryč ...
    Dnes 8GB RAM, tak ať si ty programy uloží data né do RAM ale klidně na pevný disk, 128G SATA II nebude znatelně pomalejší než RAM 800MHz. (mam na mysli paměťovou kartu, né disk s rotačními plotnami, ty jsou pomalé při malých souborech)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. vyplatí se upgrade GK
    Od panxyz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-10-2009, 21:31
  2. Paměti: jak zvětšit oper. paměť
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-10-2009, 01:12
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Vyplatí se vůbec upgrade?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 20:19
  4. Vyplati se upgrade PC ?
    Od Salamander v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-04-2008, 16:39
  5. Vykon karet do AGP. Vyplati se upgrade??
    Od Wlcek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 00:29