Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Laboratoř 07.07.2008: Future Domain MCS-700

Karel Polívka (1485)|8.7.2008 14:37
Jednalo se o SCSI adaptér: Future Domain MCS-700; sběrnice MCA / IBM Micro Channel Architecture

Autorem této hádanky je -HoNY-, držitel zlaté medaile z Laboratoře Světa hardware.

Seznam úspěšných řešitelů, kteří dnes získali ocenění:

odb

Poznámka: tBd byl s odpovědí "future domain SCSI-2 adapter (slot MCA)" blízko, ale neuvedl přesný název.
LSHW_2008_07_07.jpg
odb (505)|8.7.2008 14:57
velmi dobra hadanka. Necakal som, ze budem sam, kto to uhadne. Z obrazku som vydedukoval, ze to je SCSI radic so sbernicou MCA a dalej som hladal a hladal a... az som nasiel jednu stranku, kde su nakresy pridavnych kariet (tato stranka mi uz viackrat pomohla pri identifikovani HW). Tam som nasiel nakres ktory sedel s kartou na obrazku a popis k tej karte mi pomohol najst obrazok a presny nazov karty (Bola to stranka, kde nejaky chlapik rozobral a popisoval stary IBM PC tusim s pentiom 75 MHz , kde bola pouzita tato karta.). Bol som v casovej tiesni. Keby sa mi to nepodarilo najst do 30 minut, tak by som to musel vzdat. Bol som velmi rad, ze som to stihol. :)
johny__g (6387)|8.7.2008 15:34
Sakra, pořád zapomínám že je zase hádanka, včera by zrovna čas byl. A taková hezká vykopávka, to bych se zapotil...
robky (3195)|8.7.2008 16:43
Veľmi ťažká hádanka, len tak ďalej. Tú istú stránku ako odb som pri hádaní použil aj ja. Len som dobabral tú zbernicu - moja odpoveď totiž bola : SCSI adaptér, PCI, Future Domain MCS700/600. Keby som sa trafil s tou zbernicou bola by odpoveď uznaná ako správna?
Už len dopátrať sa k názvu bol predsa dosť ťažký oriešok.
Len tak ďalej -HONY- :thumb

Odkazy na stránky: 1 a 2
odb (505)|8.7.2008 18:01
[QUOTE=robky;140074]Veľmi ťažká hádanka, len tak ďalej. Tú istú stránku ako odb som pri hádaní použil aj ja. Len som dobabral tú zbernicu - moja odpoveď totiž bola : SCSI adaptér, PCI, Future Domain MCS700/600. Keby som sa trafil s tou zbernicou bola by odpoveď uznaná ako správna?
Už len dopátrať sa k názvu bol predsa dosť ťažký oriešok.
Len tak ďalej -HONY- :thumb

Odkazy na stránky: 1 a 2[/QUOTE]

jj presne tieto 2 stranky mi pomohli. Trosku som bol na pochybach lebo na tej karte bol aj doplnklovy napajaci konektor a nevedel som najst presne taku kartu ako bola v hadanke a nemal som viac času na hľadanie. Hadanky zo starsim HW mam najradsej.
kane.shw (1231)|8.7.2008 20:18
Přiznám se, že tato hádanka mě odradila hned při prvním pohledu na ni :D

Ale jinak to byl dobrej vořech, -HoNY- :thumb
-HoNY- (557)|11.7.2008 21:17
[quote=robky;140074]SCSI adaptér, PCI, Future Domain MCS700/600. Keby som sa trafil s tou zbernicou bola by odpoveď uznaná ako správna?[/quote]
Asi bysme ji s KP uznali. Takových hádanek mám po ruce opravdu hodně. :p
robky (3195)|11.7.2008 22:00
[QUOTE=-HoNY-;141203] Takových hádanek mám po ruce opravdu hodně. :p[/QUOTE]

No konečne sa to tu začína podobať na Laboratoř a ja odchádzam na dovču, budem to musieť tie 2 týždne vydržať.
ICE_D (2754)|12.7.2008 00:39
Pomoooc! Bobe vrat se! Uz nikdy nebudu kafrat, ze je to tezky, Hony je sadista :D