Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Mega ZpomalenÝ Comp

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    zdar, zdar
    Bohužel jsem byl nucen zformátovat své PC. Co se nestalo, začalo být velice pomalé...bootovací obrazovka je zobrazena 4x déle než předtím. V PC mám dva fyzické disky rozdělené do několika partitions, zformátoval jsem samo jen oddíl se systémem, ale i přesto se v druhém disku objevily vadné sektory tak sem musel zformátovat i ten. První disk má typ souboru NTFS a druhý FAT 32. Hodně sem brouzdal forem a díval se, jestli se řešily podobné problémy, ale raději se konkrétněji obrátím na Vás. Oba disky jsou MAXTOR, jeden má 80GB (22°C) a druhý 20 GB (32°C), oba jsou defragmentované přes tuneup utilities a registry čistím 2x denně. Systém je celý takový zpomalený, s HW sem nic nedělal, jen zformátoval a i vizuelně jde poznat že disk hodně víc "hrabe", sere mě to hlavně při hraní her, protože tyto se pak více sekají. Jak sem procházel forem našel sem pár odpovědí. Díval sem se do správce a zařízení 0 je v modu PIO, zařízení 1 pak v UDMA2. Disky jsou ATA, větší se systémem je na konci kabelu a menší je "uprostřed", ale ani s tímto sem nic nedělal. teploty jsou snad v pohodě a ze speed fanu SMART "analýza" je taky oba na 97%. projel sem disky jeste pomoci HD tach. Výsledky jsou v příloze. vypnul sem antivir apod....
    V biosu jde nastavit PIO a DMA/UDMA ale u každého je několik subhodnot (PIO 0-6) a UDMA má snad 15 podhodnot. Poraďte mi prosím co s tím, v této oblasti zatím nejsem moc zběhlý. Díky
    Komponenty PC viz podpis
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Tá rýchlosť disku je veľmi malá, určite vypni ten PIO mod
    procesor je vyťažený na maximum?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    no procesor bývá vytížený na maximum, ted se to trosku zlepsilo a ta rychlost je opravdu zarážející, jenže já nevím jak se ten PIO mod vypíná, popř co mám nastavit v tom biosu to DMA
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Všechny drivery od MB (čipset, SATA atd.) si nainstaloval? Nehlásí nějaký konflikty ve Správci zařízení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    nainstaloval sem vsechno co slo, vcera pro jistotu nejnovejsi driver pack primo od VIA. Spravce zadny konflikt nehlasi...V everestu jsou vsechny parametry v poradku, nasel south i north bridge, disky, raid, sata, vsechno...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od xstreetfighter Zobrazit příspěvek
    no procesor bývá vytížený na maximum, ted se to trosku zlepsilo a ta rychlost je opravdu zarážející, jenže já nevím jak se ten PIO mod vypíná
    Je logické väčšie zaťaženie cpu pri móde PIO, vtedy preberá úlohu radiča. Pre vypnutie treba kliknúť na kartu ovládač a následne odinštalovať. Potom reštartovať PC. Po reštarte sa IDE radič nainštaluje automaticky a nastaví UDMA mod.

    Prečo sa mechanika prepne do PIO módu:

    snaha o prečítanie poškodeného disku
    problémy s kabelážou a konektormi
    nevhodná kombinácia master a slave

    Všetky uvedené príčiny vedú k produkovaniu vstupno/výstupných chýb. Ako uvádza Microsoft po šiestich chybách OS, Windows automaticky zníži úroveň UDMA (Ultra Direct Memory Access) módu o jeden stupeň. Nakoniec prepne príslušný IDE kanál do PIO (Programmed Input Output) módu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    PIO mód je vlastne skoro na nič, len sa pužíva kôli kompatibilite keď DMA mód zlihá. To je napr. keď sa mechanika hrabe na čítanie CD a odmieta komunikovať s radičom. Normálne sa už dosť dlho nepoužíva, zhruba od vtedy čo nieje radič na ISA zbernici, lebo zaťažuje procesor ta tým pádom je potom dosť vyťažený
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Je logické väčšie zaťaženie cpu pri móde PIO, vtedy preberá úlohu radiča. Pre vypnutie treba kliknúť na kartu ovládač a následne odinštalovať. Potom reštartovať PC. Po reštarte sa IDE radič nainštaluje automaticky a nastaví UDMA mod.
    presne tak sem to udelal a presne tak to taky funguje!!!JUPÍÍÍÍÍÍ!!! Super, díky za radu všem obzvlášť robkymu, body Vás neminou...ještě jednou díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Keby sa ti to náhodou znova preplo do PIO módu, zrejme bude chyba v kvalite prenosu - skontroluj IDE kábel, používaš dúfam 80-žilový.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    no pouzivam takovej šedej co puzivam, vzdycky takze si 80-ti...jak rikam, problemy nastaly az po formatovani...kdyz tak vymenim kabely za nove
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Pokud by jsi chtěl načítání pc ještě malinko zrychlit.Tak je dobrý dát start,spustit,napsat msconfig a dát enter,po spuštění.Tam jsou programy,které se ti zapínají při náběhu win a pc zpomalují.Často nero,power dvd atd,u čeho víš co to je tak to povypínej a nepotřebuješ to tak to povypínej..Pozor,ale,aby jsi nevypnul nějaké win soubory..Jinak je ještě dobrý dát první boot možnost v biosu hdd a pak až cd-rom atd..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    jj, ja pouzivam ten tune up utilities 2008 a ten má tyhle věci docela zmáklý, tady s tímhle pracovat umím, jen sem moc nevěděl co s tím PIO modem...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    No pokud rikas ze jsi mem na disku vadne sektory, tak to je na povazenou. Ty nevzniknou jenom tak z niceho. Uz bych se asi bal, ze zacina odchazet disk, a nesveril mu uz zadna data.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Mega.co.nz stahování
    Od trodas v sekci Internet
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-04-2013, 10:46
  2. Zpomalený NTB, reklamace?
    Od Victus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-02-2011, 18:47
  3. Zpomalený internet
    Od vincik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 20-02-2010, 18:49
  4. MSI MEGA mPC 800K
    Od MaxMan v sekci Skříně
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-05-2007, 23:02
  5. Mega zabezpečená složka
    Od DZer v sekci OS Windows
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 30-01-2007, 21:00