Teplota C2D E6550
Zdravím pánové. Asi po 1-2 měsících jsem zapnul everest abych zkontroloval teplotu disků po přidání předního ventilátoru. Teploty byly v rozmezí 37-40°C ( chtěl bych ještě kousek níž ) ale to neřešim. Zarazila mě tam hodnota 63°C a když jsem se na to podival, tak to byl procesor bez zátěže. Při 50% zatížení obou jader mi ukázal 100°C. Větrák se mi točil plnými otáčkami a žebrování chladiče bylo studené. Na základnu jsem nedosáhl, mám tam blbý přístup, to bych potřebova nějaky bezkontaktní teploměr. Takže bud je to skutečná teplota ( chladič drží dobře, tak leda pasta ), nebo je vadné čídlo. Pokud je vadné čidlo teploty je to na reklamaci??? Teplota v BIOSu po restartu PC odpovídá tomu co mi ukázal EVEREST. Chladič mám AC freezer 7 PRO.
Na měření teplot a zatížení procesoru používej Intel TAT. Byl CPU taktován? Pokud ano, tak o kolik bylo zvýšeno napětí?
Ano byl taktován,ale jak jsem ho vypnul, tak druhý den běžel na defoaltních taktech, takže jsem se na to vykašlal a běžím normálně na 2,33GHz. Na ten Inte TAT se podívám
a čo keď má chladič vadné headpipe, skús ho vybrať a na chvíľu položiť do teplej vody či sa zohreje.
Zkusim to, ale to by se projevilo hned ne? Nebo že by se po čase dodrbaly? Ze začátku co jsem měl tento chadič nainstalovaný, tak v everestu i v biosu jsem měl teploty okolo 30°C. Ted je mam taky stejné, ale dvojnásobné...
kterou verzi everestu pouzivas?
co na teploty TAT nebo coretemp(nejnovsi verze samozdrejme)?
ad ten test s vodou - ponoris jen zakladnu, teplo by se pres heatpipe melo dostat na zebra...
imho to vypada na pohly chladic, 60-100 stupnu je jak kdyby bylo CPU nahaty a cladilo se jen throtlovanim...
co na teploty TAT nebo coretemp(nejnovsi verze samozdrejme)?
ad ten test s vodou - ponoris jen zakladnu, teplo by se pres heatpipe melo dostat na zebra...
imho to vypada na pohly chladic, 60-100 stupnu je jak kdyby bylo CPU nahaty a cladilo se jen throtlovanim...
Everest mám 4.20 ultimate
tat a coretemp nepoužívám
hned mi bylo jasné že neponořím celý chladič do vody, jelikož by to nemělo význam.
chladič je již pul roku nasazený pořád stejně, občas mi sice vypadnou dvě packy, ale dycky je tam nasadim a jemně vyzkouším, zda skutečně drží a vždy držel jak měl.
tat a coretemp nepoužívám
hned mi bylo jasné že neponořím celý chladič do vody, jelikož by to nemělo význam.
chladič je již pul roku nasazený pořád stejně, občas mi sice vypadnou dvě packy, ale dycky je tam nasadim a jemně vyzkouším, zda skutečně drží a vždy držel jak měl.
jsem nainstaloval Intel TAT a ten mi ukazuje teplotu 85°C a 82°C. Everest mi hlásí 2x 97°C což je rozdíl cca 15°C. Core temp se mi v teplotách shoduje s Everestem, což znamená, že jádra mají 73°C bez zátěže a v zátěži 2x 98°C V Biosu je nastevena hranice 70°C jako kritická. Pokud by byla možnost zatížit CPU při otevřeném BIOSu tak si myslím, že teplota by byla podobná, ale mate mě, že se nerestartuje PC a vesele jede dál
V podobnom vlákne sa rieši podobná teplota odlišného(značkou) procesora. Z jedného screenu vyplynulo vysoké Vcore - nemáš náhodou podobný problém?
Zkus se podívat na to napětí jak píše robky.Kdyby to nepomohlo tak bych sundak celý chladič,napatlal novou vrstvu pasty(tu starou pořádně očistit) a znova přidělal..Možná tím jak ti vypadávali ty dvě packy tak jsi při nasazování tu pastu nějak setřel,nebo tak..
Samče včera večer jsem si s tou pastou hrál, sundal jsem jak z chladiče, tak z CPU, otřel benzínem, nanesl novou vrstvu, použil vlastní způsob aby chladič již nevypadával a teploty se vrátili do normálu. pokud se mi povede, tak sem dám fotky jak sjem ho uchytil, jelikož to intelácký uchycení je na dvě věci. Vcore je v pohodě. Všem moc děkuju za snahu pomoci.