Acer, Vista problémy
Do firmy mi byly zákeřně nasazeny dva ntb od Aceru(Aspire 5220) a sou na nich Visty Home :angry
to je tak napi*u kombinace...
neustále tomu padá síť (jednou najde PC v sítí, pak zase ne, pak jede síť ale nevidí PC, pak jede vše jak má)
nejde nainstalovat tiskárna HP LJ 2100, která je připojena na jiném PC...a přitom na jednom ntb to nešlo..na druhém bez potíží.
nešla nainstalovat tiskárna Canon MP510 -taktéž připojena jinde...nešla, hlásilo to chybu 0x000007e a za týden sem to zkusil znovu a najednou to šlo(předtím sem to zkoušel několikrát denně):angry prostě napi*u! :angry
Taky nejede internet přes wifi. Nastavil sem bezdrátové připojené, zadal hesla atp...a nic, hlásí to jen omezená síť, či pouze místní síť :runaway
když sem donesl ntb s XPčkama, tak po zadání hesla to IHNED jelo! :angry já ty visty tak nesnáším.
a takhle to blbne celej 24/7 nesnáším ty NTB s těma Vistama..zlatý XPčka...
jejich miliardu pi*ovských tlačítek, záložek a vychytávek, co akorát zpomalujou a znesnadňujou život.
Sem už totálně nasranej, protože není hodina abych na tom ntb něco nedělal! :angry
Prosím poraďte mi kde co a jak nastavit, aby to jelo jak má...sem už z toho fakt zoufalej:cry :angry :angry :angry
--
vím, že to bude moje chyba že to neděláí co má, ale i když sem se na začátku snažil, dal tomu OS šanci...tak ty jejich "fjůčroviny" m neustále dostávali do kolen(třeba ta kktina pod názvem centrum sítí!:angry )
vím, že se jedná o moji neznalost...ale... :angry
Vyřešeno Další věc: zablokoval sem programy po spuštění (přes msconfig) ..a teď pokaždé po startu to vyhodí debilní hlášku, že byly zablokovány programy po spuštění a co chci dělat...tak k čemu sem to ku*va dělal, když teď otravuje?! a v seznamu zablokovanejch NIC není! :angry
to je tak napi*u kombinace...
neustále tomu padá síť (jednou najde PC v sítí, pak zase ne, pak jede síť ale nevidí PC, pak jede vše jak má)
nejde nainstalovat tiskárna HP LJ 2100, která je připojena na jiném PC...a přitom na jednom ntb to nešlo..na druhém bez potíží.
nešla nainstalovat tiskárna Canon MP510 -taktéž připojena jinde...nešla, hlásilo to chybu 0x000007e a za týden sem to zkusil znovu a najednou to šlo(předtím sem to zkoušel několikrát denně):angry prostě napi*u! :angry
Taky nejede internet přes wifi. Nastavil sem bezdrátové připojené, zadal hesla atp...a nic, hlásí to jen omezená síť, či pouze místní síť :runaway
když sem donesl ntb s XPčkama, tak po zadání hesla to IHNED jelo! :angry já ty visty tak nesnáším.
a takhle to blbne celej 24/7 nesnáším ty NTB s těma Vistama..zlatý XPčka...
jejich miliardu pi*ovských tlačítek, záložek a vychytávek, co akorát zpomalujou a znesnadňujou život.
Sem už totálně nasranej, protože není hodina abych na tom ntb něco nedělal! :angry
Prosím poraďte mi kde co a jak nastavit, aby to jelo jak má...sem už z toho fakt zoufalej:cry :angry :angry :angry
--
vím, že to bude moje chyba že to neděláí co má, ale i když sem se na začátku snažil, dal tomu OS šanci...tak ty jejich "fjůčroviny" m neustále dostávali do kolen(třeba ta kktina pod názvem centrum sítí!:angry )
vím, že se jedná o moji neznalost...ale... :angry
Vyřešeno Další věc: zablokoval sem programy po spuštění (přes msconfig) ..a teď pokaždé po startu to vyhodí debilní hlášku, že byly zablokovány programy po spuštění a co chci dělat...tak k čemu sem to ku*va dělal, když teď otravuje?! a v seznamu zablokovanejch NIC není! :angry
[QUOTE=Sieben;140290]Další věc: zablokoval sem programy po spuštění (přes msconfig) ..a teď pokaždé po startu to vyhodí debilní hlášku, že byly zablokovány programy po spuštění a co chci dělat...tak k čemu sem to ku*va dělal, když teď otravuje?! a v seznamu zablokovanejch NIC není! :angry[/QUOTE]
Jenze to ti vista omylem blokuje msconfig kterej ti chce nahlasit ze byly provedeny zmeny atd. Nech si tu hlasku od msconfigu zobrazit, odskrtni na ni ze pri dalsim startu neupozornovat a bude to ok. Celkem legracni bug :)
Jenze to ti vista omylem blokuje msconfig kterej ti chce nahlasit ze byly provedeny zmeny atd. Nech si tu hlasku od msconfigu zobrazit, odskrtni na ni ze pri dalsim startu neupozornovat a bude to ok. Celkem legracni bug :)
K tomu pripojni k wifi pouzivas visty nebo je tam nejake udelatko pres ktere se nastavuje pristup klic atd ?
Vyskakování té hlášky po startu se dá taky zabránit vypnutím UAC neboli Řízení uživatelských účtů....imho je k ničemu, aspoň teda pro mě...
Nainstalovals service pack?
Ještě jeden service pack a pár (set) aktualizací a budou snad Visty i použitelné jako operační systém...
Nainstalovals service pack?
Ještě jeden service pack a pár (set) aktualizací a budou snad Visty i použitelné jako operační systém...
Doporucuju udelat naslledujici:
1. odinstalovat Norton internet security, Systemworks a vse ostatni od Symantecu
2. aktualizovat Visty na SP1 a dalsi aktualizace
3. zkontrolovat a pripadne nainstalovat z webu vyrobce nove verze ovladacu a BIOS
4. nastavit opetovne sit a kdyz se uspesne vse spoji tak to restartovat
1. odinstalovat Norton internet security, Systemworks a vse ostatni od Symantecu
2. aktualizovat Visty na SP1 a dalsi aktualizace
3. zkontrolovat a pripadne nainstalovat z webu vyrobce nove verze ovladacu a BIOS
4. nastavit opetovne sit a kdyz se uspesne vse spoji tak to restartovat
Soucítím s tebou taky mi je tu jeden ntb s vistou zaparkoval.
K té licenci-Home-, vy nemáte doménu nebo jinou adresářovou službu na správu userů?
Vše co je home ap. když přijde k nám vracím, že to nejde připojit :-)
1/
Pomohlo smazat tovární instalaci a udělat svou, ale mám verzi bussines.
2/
A nedávat tam zbytečné předinstalované demo/eval/free marketingové s....
3/
Ruční editace spuštěných služeb, jako když byly XP první rok na světě.
4/
Čím méně sw tam bude tím lépe to pojede :-)))
Ze začátku to omez striktně jen sw s lepítkem certif pro vista.
5/
Ta síťovka bude asi Gb jestli máš switch s mamangementem tak se podívej do switche co ten tomu říká.
Případně to připoj přes nějaký linux router se sw na síťovou diagnostiku.
Nastav ji na obou stranách (síťovku i switch) ručně natvrdo na AUTO100 nebo FD100 nebo HD100
6/
Nemá smysl řešit síťovou tiskárnu, když ti nechodí síťovka.
--- Vem jim ho z kanclu, s tím že jej otestuješ
- jestli nemá nějakou skrytou vadu
- případně jej vyreklamuješ/přeinstaluješ/najdeš na inetu opravy ...
Nemá smysl nechávat na síti něco co nechodí dobře. Akorát se šéfíci naserou ...
A tím posledním bodem začni.
Určitě sami nechtějí pracovat na něčem co neustále zlobí.
To sami pochopí.
K té licenci-Home-, vy nemáte doménu nebo jinou adresářovou službu na správu userů?
Vše co je home ap. když přijde k nám vracím, že to nejde připojit :-)
1/
Pomohlo smazat tovární instalaci a udělat svou, ale mám verzi bussines.
2/
A nedávat tam zbytečné předinstalované demo/eval/free marketingové s....
3/
Ruční editace spuštěných služeb, jako když byly XP první rok na světě.
4/
Čím méně sw tam bude tím lépe to pojede :-)))
Ze začátku to omez striktně jen sw s lepítkem certif pro vista.
5/
Ta síťovka bude asi Gb jestli máš switch s mamangementem tak se podívej do switche co ten tomu říká.
Případně to připoj přes nějaký linux router se sw na síťovou diagnostiku.
Nastav ji na obou stranách (síťovku i switch) ručně natvrdo na AUTO100 nebo FD100 nebo HD100
6/
Nemá smysl řešit síťovou tiskárnu, když ti nechodí síťovka.
--- Vem jim ho z kanclu, s tím že jej otestuješ
- jestli nemá nějakou skrytou vadu
- případně jej vyreklamuješ/přeinstaluješ/najdeš na inetu opravy ...
Nemá smysl nechávat na síti něco co nechodí dobře. Akorát se šéfíci naserou ...
A tím posledním bodem začni.
Určitě sami nechtějí pracovat na něčem co neustále zlobí.
To sami pochopí.
Sotva ke měš došel, smazal sem 60ti denní verzi officů a dal tam OO.
Symantec tam ani není, ale avast a enchal sem ho tam - je zadara.
(na jednom je avast a na druhým NOD32-koupenej)
síťovkou to nebude, je to připojený přes wifi.
když sem to připojil přes síť tak to děallo taky to samý...ale ono se to samo spraví,tak za cca měsíc..a pak se najednou nainstaluje , jsou věci mezi nebem a zemí...
Jinak včera sem si vzal šéfikův acer a najednopu se to samo od sebe připojilo přes wifi na internet!!! To sem absolutně nechápal, protože na tom NTB nikdo nic nedělal! a ono to najednou jelo! já to fakt nechápu! :angry
a holka, co pracuje na tom druhým aceru říká, že ho nesnáší, protoe polovinu pracovní doby se buď morduje s tím křápem, nebo se dívá na mě jak já tam laboruju.
Je to příšerný.
---
zkusím se podívat po novejch ovladačích.
---
vše zbytečně spouštěné po startu sem oddělal -zas to jede o něco rychlejc.
Ale ty tiskárny furt nechápu.
Včera tam taky byla ženská ze seznamu, připojil sme ji na wifi....nainstalil jednu tiskárnu aby mohla tisknout..během 1minuty...na Vistách by se mi to ani nepovedlo:angry je to prostě nahovno systém.
Symantec tam ani není, ale avast a enchal sem ho tam - je zadara.
(na jednom je avast a na druhým NOD32-koupenej)
síťovkou to nebude, je to připojený přes wifi.
když sem to připojil přes síť tak to děallo taky to samý...ale ono se to samo spraví,tak za cca měsíc..a pak se najednou nainstaluje , jsou věci mezi nebem a zemí...
Jinak včera sem si vzal šéfikův acer a najednopu se to samo od sebe připojilo přes wifi na internet!!! To sem absolutně nechápal, protože na tom NTB nikdo nic nedělal! a ono to najednou jelo! já to fakt nechápu! :angry
a holka, co pracuje na tom druhým aceru říká, že ho nesnáší, protoe polovinu pracovní doby se buď morduje s tím křápem, nebo se dívá na mě jak já tam laboruju.
Je to příšerný.
---
zkusím se podívat po novejch ovladačích.
---
vše zbytečně spouštěné po startu sem oddělal -zas to jede o něco rychlejc.
Ale ty tiskárny furt nechápu.
Včera tam taky byla ženská ze seznamu, připojil sme ji na wifi....nainstalil jednu tiskárnu aby mohla tisknout..během 1minuty...na Vistách by se mi to ani nepovedlo:angry je to prostě nahovno systém.
Zkus se ve firmě poptat na možnost downgrade na XP, to by možná bylo nejjednodušší...[SIZE="1"]jinak s tvým náhledem na ten systém souhlasím, také mě to občas dostávalo do kolen :)[/SIZE]
má to Home...takže downgrade by šel jedině přes upgrade na bussines...nebo rovnou koupit XP...a nebo tam dám ubuntu /kubuntu a BASTA! srát na ně, na všechno to stačí a ntb by byl ihned 2-3x rychlejší! cháchá! a mám po problémech:) Visty tam nechám...jen přidám Ubuntu...juch:) :thumb
jaka lama dava do firemnich notebooku Home Premium Visty jezisi sakra!
Do firemnich notebooku aby vse bylo v cajku se davaji minimalne Bussines Vista - potom se neresi hovadiny s tim ze nejde tamto a tam to.
Mame v praci 5x Notebook Toshiba Satellite A300 a Vista Bussines - Nemel jsem zadny problem rozbehat na nej sdilenou tiskarnu a z ostatnich nbooku se na ni napojit a tisknout (je to nejaky Epson stara 4 roky tiskarna inkoustova). Mame v praci bezdrat pokryti po firme a vse ok funguje - clovek zada klic, jmeno heslo a jede mu to. Nekdo vyuzva prihlasovani pod domenou nekdo ne a vse ok. Nevidim problem ve Vistach ale osobe co nevi pro co ten nbook je delanej a proc tam nacpal proboha Home Premium - to se snad ani neni v podminkach licence ne ? ze Home se muzou pouzivat v zamestnani/komercnim sektoru.
Dalsi vec - OO nesrovnat s Office2007 - jeto jako Windows 95 a prave Vista - ale ok nekomu muze vyhovovat - navic kdyz cpete do firmy Home Visty tak proc rovnou nekoupit Office 2007 pro Home and Student user za 1500 krabicova verze s tremi licencemi.
Do firemnich notebooku aby vse bylo v cajku se davaji minimalne Bussines Vista - potom se neresi hovadiny s tim ze nejde tamto a tam to.
Mame v praci 5x Notebook Toshiba Satellite A300 a Vista Bussines - Nemel jsem zadny problem rozbehat na nej sdilenou tiskarnu a z ostatnich nbooku se na ni napojit a tisknout (je to nejaky Epson stara 4 roky tiskarna inkoustova). Mame v praci bezdrat pokryti po firme a vse ok funguje - clovek zada klic, jmeno heslo a jede mu to. Nekdo vyuzva prihlasovani pod domenou nekdo ne a vse ok. Nevidim problem ve Vistach ale osobe co nevi pro co ten nbook je delanej a proc tam nacpal proboha Home Premium - to se snad ani neni v podminkach licence ne ? ze Home se muzou pouzivat v zamestnani/komercnim sektoru.
Dalsi vec - OO nesrovnat s Office2007 - jeto jako Windows 95 a prave Vista - ale ok nekomu muze vyhovovat - navic kdyz cpete do firmy Home Visty tak proc rovnou nekoupit Office 2007 pro Home and Student user za 1500 krabicova verze s tremi licencemi.
[QUOTE=bags;143339]jaka lama dava do firemnich notebooku Home Premium Visty jezisi sakra!
Nevidim problem ve Vistach ale osobe co nevi pro co ten nbook je delanej a proc tam nacpal proboha Home Premium - to se snad ani neni v podminkach licence ne ? ze Home se muzou pouzivat v zamestnani/komercnim sektoru.
[/QUOTE]
U tech vist zadne omezeni na nekomercni uziti Home Premium neni, problem je ze Home se neumi prihlasit do domeny, nemaji IIS a Remote Desktop.
U tech Office to uz problem je, Home and Student je pouze pro nekomercni pouziti.
Nevidim problem ve Vistach ale osobe co nevi pro co ten nbook je delanej a proc tam nacpal proboha Home Premium - to se snad ani neni v podminkach licence ne ? ze Home se muzou pouzivat v zamestnani/komercnim sektoru.
[/QUOTE]
U tech vist zadne omezeni na nekomercni uziti Home Premium neni, problem je ze Home se neumi prihlasit do domeny, nemaji IIS a Remote Desktop.
U tech Office to uz problem je, Home and Student je pouze pro nekomercni pouziti.
i tak je jasne ze nejde proste home verzi osekanou pro bezne domaci uzivani nasazovat do komercneho sektoru. prece pri koupe se da zjistit jake features home verze ma.
[quote=Pavel Boček;141316]Zkus se ve firmě poptat na možnost downgrade na XP, to by možná bylo nejjednodušší...jinak s tvým náhledem na ten systém souhlasím, také mě to občas dostávalo do kolen :)[/quote]
Downgrade na XP lze pouze z verze Busines a Ultimate.....bohuzel. :hmm
Downgrade na XP lze pouze z verze Busines a Ultimate.....bohuzel. :hmm
[QUOTE=pcmaker;143739]Downgrade na XP lze pouze z verze Busines a Ultimate.....bohuzel. :hmm[/QUOTE]
No, myšlen byl mj. i nákup nových licencí. Stejně to asi nepůjde jinak a IMHO je levnější koupit nové licence na XP než Vistu Bussiness, nehledě na to, že laptopy budou mnohem rychlejší. Jedině kdyby šlo s nějakou slevou upgradovat z Home na Bussiness (ale pak bych stejně využil možnosti downgrade na XP :D).
No, myšlen byl mj. i nákup nových licencí. Stejně to asi nepůjde jinak a IMHO je levnější koupit nové licence na XP než Vistu Bussiness, nehledě na to, že laptopy budou mnohem rychlejší. Jedině kdyby šlo s nějakou slevou upgradovat z Home na Bussiness (ale pak bych stejně využil možnosti downgrade na XP :D).
jo taky by mě zajímala osoba, kteár by do firemního ntb dala home...JÁ TO NEBYL! JÁ TY NTB ANI NECHTĚL! Udělal to šéf..a toho zdrbat holt nemůžu :angry
řešilo se, že je potřeba 2 ntb...měl sem udělanou nabídku, chtěl sem mu to dát k odsouhlasení...a druhej den na stole ležel NTB...absolutně sem nic nevěděl...
tak takhle se do firmy dostaly Vista Home...:runaway a pak dělejte svou práci, když vám do ní každej IT ňouma kecá :angry
takže asi tak k rozčilování uživatelů, jak je možný dát do firmy Vista Home.
A OO jsou plně dostačující pro naše firemní účely(sem tam něco napsat a vytvořit tabulku) - k ničemu jinýmu to nevyužijou.
Už sem šéfovi řekl, že tam dám Ubuntu a bude po prdeli
řešilo se, že je potřeba 2 ntb...měl sem udělanou nabídku, chtěl sem mu to dát k odsouhlasení...a druhej den na stole ležel NTB...absolutně sem nic nevěděl...
tak takhle se do firmy dostaly Vista Home...:runaway a pak dělejte svou práci, když vám do ní každej IT ňouma kecá :angry
takže asi tak k rozčilování uživatelů, jak je možný dát do firmy Vista Home.
A OO jsou plně dostačující pro naše firemní účely(sem tam něco napsat a vytvořit tabulku) - k ničemu jinýmu to nevyužijou.
Už sem šéfovi řekl, že tam dám Ubuntu a bude po prdeli
Měls přijít a říct - "dobrý den pane řediteli (vedoucí, šéfe bo tak), víte jak máme ty nové NB, tak je s nima taková velká trable. Někdo na ně narval špatný operační systém a aby to fungovalo dobře, byl by potřeba upgrade." Celé. Upgrade lze vždycky via. WAU, na čeké verze by ses ale musel někde optat
to je sice pěkný, ale holt to mi nedá, je to "rodinná" firma, kde před 4rokama bylo pár PC, dneska je jich tam +-20 ....sice se tam kupujou tiskárny za 5 000 000 a pod...jenže na SW se šetří....a hlavně když je to v super-mega-ultra-dobré(nahovno) nabídce od T-mobile s ještě lepším a levnějším internet....takžer nakonec ten NTB stojí cca 30 000!!! ale hlavně že stál jen 3tis nebo kolik se za něj dalo:angry fakt naprd.
Bude se muset kompletně změnit přístup k IT v té firmě, takhle to nejde:(
a ten někdo je...už se tak koupil ten ntb..
Bude se muset kompletně změnit přístup k IT v té firmě, takhle to nejde:(
a ten někdo je...už se tak koupil ten ntb..