Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: memtest a chyby

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    Ahoj. Nedávno jsem posílal na reklamaci 2 moduly pamětí A-Data Vitesta EE(2x2048) kvůli velkému počtu chyb. Na 1. modulu stovky tísíc a na druhém tisíce. Poslali mi nové a asi po 3 týdnech jsem je testnul. Na obou modulech bylo za 10 minut zhruba 130 chyb.
    Během reklamace jsem si jinde koupil jiné A-Data(2048,obyčejně, bez chladiče, horší časovaní) a také podobný počet chyb.

    No a chtěl bych se zeptat, zdali to má v praxi nějaky vliv na chod systému. Zatím jsem nezaznamenal žádne konkrétní chyby, ale četl jsem někde, že by Ramky měly být prostě "čisté".
    Jde o to, že to na mě dělá dojem, jakoby ani bezchybné paměti nebyly nebo pouze pomálu.
    U těch předešlích bylo PC prakticky nepoužitelné, ale tahle čísla už jsou řádově jinde.

    Má smysl reklamace? Uznají ji? Jaké máte zkušenosti vy?

    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Chyb by mělo být 0. Cokoli více je špatně. Otázka je proč. Zkusil bych nový BIOS desky, nastavit časování na default a preventivně nastavit napětí pro paměti na 2,0 V (pro ty Vitesty 2,1 V). V tomhle pořadí. Pak to testni a napiš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zkus je otestovat ještě pomocí GoldMemory. Jak už psal johny__g, cokoli mimo bezchybného průběhu je pro stabilní běh PC neakceptovatelné. Možností, proč tomu tak je, se nabízí řada:
    - nekompatibilita pamětí -> zkus odzkoušet jinou značku (Patriot, Geil, Transcend apod.)
    - chyba desky -> v tom by ti měl napovědět předchozí test
    - chybné nastavení parametrů pamětí v BIOSu (dej sem screenshoty z CPU-Z) -> updatuj BIOS na nejnovější dostupnou verzi
    - chyba pamětí -> vzhledem k řadě odzkoušených modulů se mi to jeví nepravděpodobné
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    Aktualizoval jsem Bios a vrátil napětí na default(nevím kolik je default). Předtím jsem měl +0,2 V, ale časovaní a frekvenci původní.
    Poté jsem všechny 3 moduly testnul 10 minut memtestem a chyba žádná

    Takže pokud taktuji paměti, je větší mžnost výskytu chyb?
    tedy vyšší napětí>více chyb.

    Jinak díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Jimmyjek Zobrazit příspěvek
    Takže pokud taktuji paměti, je větší mžnost výskytu chyb?
    Ano.

    Citace Původně odesláno od Jimmyjek Zobrazit příspěvek
    tedy vyšší napětí>více chyb.
    Takováto úměra není pravidlem. Obvykle je to naopak (přirozeně v rámci určitých mezí).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Jimmyjek Zobrazit příspěvek
    Aktualizoval jsem Bios a vrátil napětí na default(nevím kolik je default). Předtím jsem měl +0,2 V, ale časovaní a frekvenci původní.
    Poté jsem všechny 3 moduly testnul 10 minut memtestem a chyba žádná

    Takže pokud taktuji paměti, je větší mžnost výskytu chyb?
    tedy vyšší napětí>více chyb.

    Jinak díky za pomoc.
    Jo ale urcite to projed poradne pres GoldMemory tak jak radil r34ktor. Sam mam nekolikrat dokazano a zde to potvrdi mnozi dalsi, ze dokaze odhalit daleko vice nez MemTest. Vubec se neboj toho, ze je top shareware. Spustis, das Esc, pockas 2 minuty a uz to jede. Uplne staci zakladni test co je pristupny v teto shareware verzi.

    A to jak pises o tom zvedani napeti, tak predpokladas blbe. Je to takto:
    - Pokud taktujes, tak se zvysuje pravdepodobnost chyby pameti
    - Proti tomuto se bojuje tim, ze zvedas napeti, ale vsechno ma sve limity
    - Pro normalniho "neznaleho" uzivatele je unosne tak +0.3V, to jest 2.1V. Ale to uz poznas na teplote tech pameti, budou vice hrat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Přesně tak, MemTest taky někdy ukáže chyby kde nejsou Proto je lepší testovat i GoldMemory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Jimmyjek Zobrazit příspěvek
    Má smysl reklamace? Uznají ji? Jaké máte zkušenosti vy?
    Díky.
    No hlavně se zaměř na to, aby měly dostatečný napětí, jinak budou chybovat vždycky.

    Desky většinou dávaj defaultních 1,8 V a jestli ty ramky provozuješ na CL4 nebo je máš přetaktovaný, určitě jim musíš dát aspoň těch 2,1 V. Jestli je máš na default 800 MHz, zkus jim přidat třeba jen na 1,9 nebo 2,0 V.... to jim nijak neublíží (výrobce doporučuje 2,0-2,1 V) a zlepšíš jim stabilitu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele hippouss
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    248

    Zacal sem mit ruzne problemy s ruznymi programy, prehazne by se to nechalo charakterizovat jako zatuhavani a vypnuti pres kill proces s vyhozenim chybove hlasky, prevazne se mi to zacalo stavat u BSPlayeru, Nera apod.

    Tak sem dneska spustil Memtest a po chvili vyhodil 3 chybky pri testech 6,7 nechal sem to jet dal a sjel sem si pro jeden nahradni 1GB modul co se vali doma brachovi, abych to mohl prohodit a jeste tam kdyztak pustim Goldmemory...

    Pameti jsou na default nastaveni, zadny OC, 2*1GB Kingstony DDR2 667MHz v notebooku, BIOS nejnovejsi, myslite ze by to mohly byt pameti, jestli mi uznaji reklamaci?

    Prikladam vysledky Memtestu a GoldMemory quicktestu

    Co na to rikate? kde by mohl byt problem?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Test1.jpg 
Zobrazení: 243 
Velikost: 282.7 KB 
ID: 7008   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Test2.jpg 
Zobrazení: 178 
Velikost: 291.4 KB 
ID: 7009   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Test3.jpg 
Zobrazení: 190 
Velikost: 321.6 KB 
ID: 7010   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Test4.jpg 
Zobrazení: 151 
Velikost: 280.2 KB 
ID: 7011  
    Naposledy upraveno uživatelem hippouss: 21-09-2008 v 19:52
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR3: Memtest error pameti
    Od funn3r v sekci Operační paměti
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 03-08-2012, 19:07
  2. memtest
    Od hugostieglitz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-07-2011, 22:10
  3. memtest
    Od THE-END v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-05-2010, 18:57
  4. memtest error, ostani ok
    Od onlavu v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-01-2008, 00:10
  5. Neproběhne MemTest
    Od Petr S. v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 07-09-2007, 12:44