Téma: Problém s fotoaparátem.
Sikil79Zdravím.
Mám kompaktní fotoaparát značky CANON Powershot A75. Poslední dobou se mi při zapnutí a přepnutí do režimu fotografování někdy "rozteče" a změní barvu obraz na displeji a samozřejmě se to projeví i na fotografii (viz. přiložené foto). Po pár sekundách se to spraví do normálu. Fotoaparát je již po záruce. Pokud někdo víte, napište i jestli to má cenu dávat opravovat.
pozn. Naposledy jsem fotil blesky, ale to mi přijde velice nepravděpodobné.:notsure
ICEBOSSahoj, klasika u ackovych canonu - odesel cip...
Sikil79Má to cenu dávat opravit?
pavel_pZkus se orientačně zeptat na cenu opravy, ale imho ne.
Když se podívám na ceny zde http://www.digimanie.cz/kompletni-prehled-cen-28-tyden-2008/2317 tak se dá dnes i kolem 4000-5000 pořídit relativně rozumný foťák.
Sikil79Poslal jsem mail
i s fotkama
na AWH a prišlo mi toto:
/automaticka odpoved/:notsure
Vazeny zakazniku, podle popisu nelze urcit druh zavady Vaseho pristroje, ani
odhadnoud dobu pro jeji odstaneni.
Prosime, zaslete nebo doructe pouze Vas vadny pristroj na nasi adresu spolu
s popisem zavady...atd.
Přitom jsem specifikaci závady zkopíroval z tohoto vlákna. Co může být ta automatická odpověd?
WithmanNeposílej to nikam, oprava se nevyplatí. Navíc za zjištění závady ti naúčtují min. 700Kč, takže až přestane uplně fungovat, tak kup nový...
KEOSANVraj sa jedna o chybu ID 37383 zapricinenu vyssou teplotou + vlhkostou, kde nastava problem s kontaktami snimaca. Ak je to ono, VRAJ to opravuje Canon zadarmo.
http://sweb.cz/r.rumlena/Canon.jpg
[QUOTE=ICEBOSS;142431]ahoj, klasika u ackovych canonu - odesel cip...[/QUOTE]
Hadam sa to netyka vsetkych Canonov Axxx ? Napr. aj novsich A590IS ?
Sikil79[QUOTE=KEOSAN;143193]Vraj sa jedna o chybu ID 37383 zapricinenu vyssou teplotou + vlhkostou, kde nastava problem s kontaktami snimaca. Ak je to ono, VRAJ to opravuje Canon zadarmo.[/QUOTE]
To by nebylo marné. Asi to risknu. Dík
Jerome82Pak napiš výsledek,jak to dopadlo,ať víme..
Sikil79Tak jsem to minulý týden konečně poslal. V pátek mi přišla SMS o přijetí mého přístroje do opravy a když se dívám na stav zakázky podle ID, tak je uvedeno, že to bylo přijato jako záruční oprava i když jsem jim neposlal doklad o koupi, protože ten vyžadovali pouze u záručních oprav a foťák jsem koupil v lednu 2005. Ještě se pak ozvu jak to dopadlo.
Sikil79Tak vážení. Fotoaparát mám zpátky doma. Byl vyměněn CCD snímač a vše vypadá ok. Vyšlo mě to celkem na 56 Kč, protože jsem si nechal balík pojistit na 2000 Kč. Ještě jednou děkuji KEOSANovi.:thumb Přístě musím hledat pozorněji.:)
KEOSAN[QUOTE=Sikil79;169244]Tak vážení. Fotoaparát mám zpátky doma. Byl vyměněn CCD snímač a vše vypadá ok. Vyšlo mě to celkem na 56 Kč, protože jsem si nechal balík pojistit na 2000 Kč. Ještě jednou děkuji KEOSANovi.:thumb Přístě musím hledat pozorněji.:)[/QUOTE]
Neni zac. Trochu sa divim, ze to zobrali do opravy po zaruke, respektive, ze to stalo tych par korun :)
GydravanPo troch rokoch používania prestal môj fotoaparát Kodak Easy Share DX6440 zaostrovať. Používam ho, ale zaostrujem len pomocou W-T priblíženia-oddialenia obrazu, čo ma dosť obmedzuje. Stretli ste sa s tým niekto?