Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Dynamic Energy Saver je vypnutý ...

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Zdravím,
    mám problémek, tentokrát s (Gigabyte) Dynamic Energy Saver. Rozhodl jsem se, že to teda budu používat (asi se to vyplatí, nevím, zkusím otestovat PC s i bez ..), ale problém je, že po každém zapnutí PC je tato funkce vypnutá, a já musím jako trotl kliknout na ikonku, a nahoře dát zapnout. Po restartu zůstává zapnutá, po čerstvém zapnutí PC ne ...

    Nevíte, jak to buď natrvalo zapnout, nebo vypnout? (A mimochodem, používáte to? Tady na fóru to podle příspěvků někdo používá, někdo ne, takže z toho fakt nevím ...)

    Mám desku Gigabyte GA-EP35C-DS3R rev. 2.1, OS Win Vista Home Premium 64bit CZ
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    JJ, taky se mi občas nezapnul a občas se mu resetlo i nastavení. Nezkoumal jsem ale při jakých situacích to blbne. Docela mě to sralo. Po mírném OC se mi to vyplo úplně a hlásilo to, že nesmím mít přetočený procesor. Tak jsem to odinstaloval, těch pár ušetřených watů mi za ten opruz nestojí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    NHKG: Začínám si říkat, že je to asi nejlepší řešení ... Ale ještě počkám na první účet za elektřinu . Ať vidím, kolik nový PC žere, příští měsíc zase zkusím bez ES (pokud do té doby nevybuchnu vzteky a nesmažu to). Tak schválně, jestli to za ty nepříjemnosti bude stát ...

    Děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    DES není primárně určen k tomu, aby ti ušetřil nějaké závratné peníze. Je to spíš taková "zelená" pí*ovinka. Úspora v rámci jednoho uživatele je zanedbatelná, ale když DES (případně jinou spořící technologii) budou používat statisíce nebo milióny lidí, snad se tím nějaký ten vagón uhlí ušetří. Jde o to, že sedíš doma, nic neděláš a přitom se chováš ekologicky, nebo si aspoň užíváš ten pocit.
    Zkus kliknout pravým na ikonku DES vpravo dole. První řádek "Always run on next reboot". Mě to občas taky nenaběhne, i když to mám zatržený, ale jen málokdy.
    Jinak drobný OC by měl být možný i s DES. Myslím, že je potřeba mít EasyTune 6, ale ruku bych za to do ohně nedal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    145

    Už jsem to tu řešil s jinými a jinde. DES mi několikrát sestřelilo počítač, poslední pokus odnesl disk a hodně sem se zapotil než se mi povedlo škody napravit a počítač vůbec rozjet. A to mám taky WV Home 64.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od HonzaSi Zobrazit příspěvek
    Už jsem to tu řešil s jinými a jinde. DES mi několikrát sestřelilo počítač, poslední pokus odnesl disk a hodně sem se zapotil než se mi povedlo škody napravit a počítač vůbec rozjet. A to mám taky WV Home 64.
    To mě zajímá. Kdes' to řešil a s kým? Jakým způsobem může DES sestřelit počítač? Nebyla chyba někde jinde?
    EDIT: Napiš konfiguraci. Myslíš, že na to má vliv OS? Já mám XP SP3.
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 21-07-2008 v 21:19 Důvod: edit
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Mi připadá celý ten koncept DES a odobných systémů úplně ulítlý, vzhledem k tomu že mají dopad na výkon. Pro šetření v nečinnosti tu už roky máme EIST, C1E a spol. Když se bude omezovat výkon v zátěži, tak daná operace zase zabere víc času, takže to energeticky vyjde nastejno, akorát si dýl počkáte...Si undervoltujte CPU na základní frekvenci a ušetříte bez útrap s nějakým programem.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 21-07-2008 v 23:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    124

    No zkousel jsem DES (taky na Vista 64b) a koukal jsem na aktualni spotrebu pres software UPS (uznavam, zadna velka presnost to neni, ale aspon neco) a zadny pozorovatelny rozdil mezi spotrebou s DES zaplym nebo vyplym jsem nepozoroval, tak jsem to zrusil.
    Je fakt ze DES sam udaval usporu priblizne 5W (u nepretoceneho Q9300), coz by se ztratilo v ramci nepresnosti merici metody - a takovou rozdil na uctu za elektrinu opravdu neuvidis.

    Spis bych v tomhle ohledu veril dobre nastavenemu RMclocku, jen je u nej problem s tim podepisovanim ovladacu ve Vista 64 a povolovat nepodepsane se mi pri kazdem restartu nechce
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    Ale ještě počkám na první účet za elektřinu
    Na měření spotřeby si kup adekvátní přístroj. Tyhle wattové úspory z účtu vyčteš těžko.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Já myslel spíš, jestli tam nebudou desetitisícové rozdíly. Teď s novým PC takříkajíc nemám představu. Doufám, že srovnání spotřeb s tím starým nebude moc katastrofální (i když do toho musím započítat prázdniny, kdy PC může běžet i během dne (a běží )…). Sestavil jsem ho 28.6., tedy před měsícem, tedy tak, že účet za elektřinu (myslím, že posílají výpisy, ne?) by mohl být aspoň trochu porovnatelný. Červen × červenec. Moc jsem na spotřebu při nákupu nehleděl (s výjimkou připlacení si stokoruny za desku E...), spíš mě zajímal výkon/cena/..., tak snad teď nežeru terawatty za sekundu …
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    145

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    To mě zajímá. Kdes' to řešil a s kým? Jakým způsobem může DES sestřelit počítač? Nebyla chyba někde jinde?
    EDIT: Napiš konfiguraci. Myslíš, že na to má vliv OS? Já mám XP SP3.
    tady: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=17201

    EP35-DS4, C2D E8400, A-Data 2GB 800MHz, Gigabyte GF8800GT

    No na dva pokusy se načítání win zastavilo při spuštění této utilitky (ovšem deska blikala a písty v aplikaci se pohybovaly moc hezky) a musel jsem ji odinstalovat v nouzovém režimu. Třetí pokus se po restartu zasekl na POSTu s hláškou chyba disku nebo tak něco. Tak jsem ho vyndal, přeformátoval v externím boxu, nově naistaloval Win a CD odložil hluboko do šuplíku. Je sice pravda, že jsem zároveň nainstaloval i Easy Tune, to se ale nenačítalo hned po startu. Na další pokusy zatím nemám odvahu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    Já myslel spíš, jestli tam nebudou desetitisícové rozdíly. Teď s novým PC takříkajíc nemám představu. Doufám, že srovnání spotřeb s tím starým nebude moc katastrofální (i když do toho musím započítat prázdniny, kdy PC může běžet i během dne (a běží )…). Sestavil jsem ho 28.6., tedy před měsícem, tedy tak, že účet za elektřinu (myslím, že posílají výpisy, ne?) by mohl být aspoň trochu porovnatelný. Červen × červenec. Moc jsem na spotřebu při nákupu nehleděl (s výjimkou připlacení si stokoruny za desku E...), spíš mě zajímal výkon/cena/..., tak snad teď nežeru terawatty za sekundu …
    viz můj post č.4
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Desetitisícové rozdíly? Kde by se tam vzaly? Jestli je cena kWh nějaké 4 Kč (střílím od boku, podrobně jsem to nezkoumal), tak PC o stálém příkonu 250W při nepřetržitém provozu bude za rok stát 0,25x4x24x365 = 8760 Kč. Pokud nějakou fíčurou srazíš příkon o dvacetinu a neprovozuješ PC 24/7, tak si za rok ušetříš cca na dvě krabičky cigaret.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    elpsycho: to byla HYPERBOLA, což je záměrné zveličení za účelem zdůraznění důležitosti dané skutečnosti, popřípadě dosažení vtipného výsledku.

    Uvedu příklad:
    Rozbil se mi software a když jsem volal na technickou podporu, tak jsem musel čekat přibližně 14 let a poslouchat přitom stupidní třicet let starou písničku, která byla už tehdy před třiceti lety blbá.

    => to byla hyperbola, ve skutečnosti je doba čekání jen 12 let.

    Rozumíme si?


    A abych aspoň něco kloudného napsal - DES jsem vypnul, a odškrtnul start po bootování, takže mě už neotravuje s potřebou potvrdit zapnutí, atd. Sbohem DES!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. SHW38 - Dash-POWER(CZ): Lighting storm energy
    Od Dash-POWER(CZ) v sekci Rozpracované wallpapery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-10-2011, 17:04
  2. Dynamic Energy Saver 2
    Od Keeperxcz v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-06-2011, 20:23
  3. SHW30 - lukas8178: Energy
    Od lukas8178 v sekci Rozpracované wallpapery
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-11-2010, 10:34
  4. Problém Dynamic Energy Saver
    Od katr77 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-06-2010, 09:29