-
11-07-2008, 18:36
Šéfredaktor SHW / Admin
Je před námi konec týdne, proto Vás tímto zveme na naši víkendovou diskuzi s tématem:
Víkendová diskuze: Jste workoholik?
Má na Vás dnešní uspěchaná doba takový vliv, že jste pohlcován svou prací a ani Vám to nepřipadá divné? Pokud se jí hodně věnujete, myslíte si, že stále v bezpečných mezích, nebo už jste nenapravitelný workoholik? A pokud ano, je to nutnost nebo Vás práce natolik baví? Ať už je Váš případ jakýkoli - vyjádřete se, zapojte se s ostatními do diskuze!
Do diskuze se mohou zapojit i neregistrovaní uživatelé. Pro napsání příspěvku stačí stisknout tlačítko "Odpověď", které se nachází u levého okraje této stránky (nad a pod výpisem jednotlivých příspěvků).
-
11-07-2008, 18:51
no jelikož je pátek večer, skoro sedm a (dobrovolně) sedím v práci s výhledem dalších dvou-tří hodin .. ano
-
11-07-2008, 18:58
Starousedlík SHW
Moja práca ma baví, je slušne zaplatená, ale aby som na jej úkor zanedbával rodinu, priateľov a svoje koníčky - tak to nie. Jedným slovom - nie som workoholik a dúfam, že to tak aj ostane.
-
11-07-2008, 19:07
Já dnes mám svých deset hodin odmakáno. Zítra a v neděli budu v práci po jedenácti hodinách. Jsem workoholik?
-
11-07-2008, 19:34
Jsem na tom stejne, nepovinne (prumerne 11tihodinovky), zatim nemam rodinu, jen tu pritulku zanedbavam. Takze priznavam, jsem workac - moc to k smichu neni. Ale az ve firme nebude tolik co delat, az na tom bude lip a bude moct moji praci udelat nekdo jinej a nebudu na to sam, tak budu dobrovolne chodit driv.
-
11-07-2008, 19:45
Zatial nastastie nie som workoholik - odmakam si svojich 8-9 hodin a padla, vikendy volne. Sem tam nieco robim aj doma, ale to uz len z vlastnej lubovole a vlastne preto, ze moja praca je mojim konickom.
-
11-07-2008, 19:49
Když přijdu z práce a dám se občas ještě do psaní recenze nebo testování, ačkoliv je venku krásně, spíš si říkám, že jsem blázen... ;-)
-
11-07-2008, 20:15
Upřímně...nemám moc v lásce workoholiky a kariéristi...nevím, ale podle mého je člověk, který kůli práci zanedbává rodinu...přítelkyni..manželku...trošku "nemocný" člověk. Je pravda..čověk, který živý rodinu musí vydělávat peníze...ale jak se říká--->všeho s (M)mírou :-D
-
11-07-2008, 20:18
Obyvatel SHW
Svoji práci mám rad a jsem spokojený. Ale workoholik ? ne
-
11-07-2008, 21:42
Banned
-
11-07-2008, 22:36
Nováček
...kdysi 100%ni :-) v praci jsem i nekdy spal....po praci fusky :-))
.... casem jsem ale pochopil ze na prvnim miste ma byt rodina
popr. pritelkyne...a taky zdravi :-) ...takze ted uz si svuj cas peclive rozdeluji
a jsem spis opakem..dnes me nejde ani za sebevetsi penize presvedcit abych si ze sveho
casu na odpocinek a blizke neco ukrojil....vyjimka je kdyz nekdo z blizkych
ma problem s PC nebo necim co spada do elektroniky, tak to se urvu a workoholim...
samozrejme gratis :-)
Teoreticky ovsem venuju sve praci ..tedy vypocetni technice a tomu okolo
vestsinu sveho casu ...jelikoz odpocivam treba zde.... nebo na jinem foru....
popr. klabosim s kolegy po icq ci skype....nebo si neco zahraju
popr se venuji skladani hudby...nebo litam po netu a vzdelavam se at drzim krok....
:-) vse na pc..... spis sem tedy..neco ..co bych nazval..compoholik :-))
-
12-07-2008, 09:15
protoze jsem student tak ne..ale myslim ze az budu jednou makat tak se taky nepredru nejak moc..ale napr moje mamka je desnej workoholik...
-
12-07-2008, 09:41
Starousedlík SHW
Dobré téma 
Já za sebe musím říct, že se ze mě workoholik asi pomalu začíná stávat. Když má člověk práci, která ho baví a v které vidíte smysl (třeba něco budujete, zařizujete, co má viditelné výsledky), tak je někdy hodně těžké se jím nestat.
robky: přátele asi snad taky nezanedbávám, problém je ale že mým koníčkem jsou právě kompy
-
12-07-2008, 11:45
Pravidelný diskutér
Ja urcite nejsem workoholik, kdyz uz muzu jit domu jdu...bude asi tim, ze me moc prace neba, kdybych delal neco zajimavejsiho, tak bych moh byt workac.
-
12-07-2008, 12:17
Starousedlík SHW
Workoholik si sam sobe nedokaze priznat, ze jim je...stejne jako alkoholik si sam sobe neprizna ze chlasta vic nez je zdravo. Otazka tedy mela byt: "Uz vas nekdy nekdo oznacil za workoholika?".