Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Spotřeba zdroje se mění podle zapojených větví?

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Používám Thermaltake TWV500 zdroj, který má kromě jiných vychytávek také digitální W-meter do 5.25" pozice. Zajímavé je, že jsem rozdělával počítač, a při novém zapojení jsem kabely dal mírně jinak, a počítač má náhle v klidu místo 165W nově odběr ze sítě jen 135W. Dost brutální rozdíl, jen jsem zapojil cosi na jinou větev. Nevím bohužel co, ale počet zařízení (X2 4400+, 2x7900GTX v SLI, 4xHDD, 2xDVD, atd.) je samozřejmě pořád identický.

    http://www.alzasoft.cz/zdroj-thermal...ely-d61722.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Zdeněk Kabát
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    34

    Důvod je jednoduchý, ten měřák u TWV500 je spíš taková parodie a hodnoty jsou opravdu hodně orientační. Sám jsem na tom zdroji měřil spotřebu při testování grafických karet a ty údaje, které jsem dostával, byly přinejmenším "zvláštní" (a určitě ne správné).

    BTW: "Používám Thermaltake TWV500 zdroj (...)". Při podobných obratech se mi protáčejí panenky, vždyť čeština je tak hezký jazyk, proč ho kazit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    spotreba se ti nemuze zmenit podle zapojenych vetvi . pokud si nezmenil OC tak musis mit spotrebu porad podobnou
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    tak tak....ten měřáček nejspíš měří špatně, přehozením kabelů, které stejně vedou ve zdroji do jednoho bodu se odběr nemůže změnit
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od Zdeněk Kabát
    Důvod je jednoduchý, ten měřák u TWV500 je spíš taková parodie a hodnoty jsou opravdu hodně orientační.
    To nebude dobré vysvětlení. Pokud by to byla "parodie", ukazovalo by to pořád něco jiného, ale ono to v idle ikazuje stabilně 132W - 138W, předtím stabilně 162-168W. Prostě po přeházení větví to pokleslo o 30W.

    Spíše mě napadá, že jsem tam předtím měl nějak špatně zasunutý konektor, a kvůli vyššímu přechodovému odporu to spotřebovalo 30W navíc..

    Ten zdroj je jinak fantastickej, s přehledem utáhne dualcore / SLi sestavu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Zdeněk Kabát
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    34

    Citace Původně odesláno od radekhulan
    To nebude dobré vysvětlení. Pokud by to byla "parodie", ukazovalo by to pořád něco jiného, ale ono to v idle ikazuje stabilně 132W - 138W, předtím stabilně 162-168W. Prostě po přeházení větví to pokleslo o 30W.
    No sice ukazuje stabilně XYZ wattů, ale blbě Už jenom to přehození větví svědčí o tom, že měřící elektronika je nějak prazvláštně nastavená, protože o 30W opravdu spotřeba klesnout nemohla. A nejsem sám, kdo má tyhle zkušenosti.

    Ten zdroj je jinak fantastickej, s přehledem utáhne dualcore / SLi sestavu...
    Ještě aby neutáhnul, s 500W... Ale zvládnul by to i 400W Fortron
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    eraser

    Citace Původně odesláno od Zdeněk Kabát
    Ještě aby neutáhnul, s 500W... Ale zvládnul by to i 400W Fortron
    Alebo 400W Enermax so silnou +12V vetvou...

    Citace Původně odesláno od radekhulan
    Ten zdroj je jinak fantastickej, s přehledem utáhne dualcore / SLi sestavu...
    Kámoš ditribuuje Thermaltake zdroje, a keď som si kupoval nový zdroj, tak ma pred nimi varoval, že majú najväčší počet reklamácií... tak som zobral Enermax.
    Naposledy upraveno uživatelem -HoNY-: 19-12-2008 v 18:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Enermax jsem měl, model EG565, a nikdy více. Nezvládal napájet ani 2x6800GT. Enermax je přeceňovaná, předražená a relativně špatná volba..

    Současné Thermaltake zdroje patří ke špičce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    eraser

    No, moja "špatná volba" Enermax EG365AX-VE(G)(24P) mi momentálne úplne v pohodičke napája moju elektricky nenáročnú zostavu a udržuje si nasledovné hodnoty.

    Kód:
    ** IDLE **
    MB		28'C
    CPU		40'C
    Chipset		45'C
    
    Heatsink	35'C
    Exhaust		829 rpm
    
    Voltages
    Core		1.62/1.63V
    +3.3		3.34V
    +5.00		5.05V
    +12.00		12.03/12.10V
    -12.00		-12.03/-12.10V
    -5.00		-5.01/-5.04V
    
    ** LOAD (po 10 min.) **
    MB		28'C
    CPU		52'C
    Chipset		43'C
    
    Heatsink	46'C
    Exhaust		1128 rpm
    
    Voltages
    Core		1.58/1.60V
    +3.3		3.34V
    +5.00		5.05V
    +12.00		11.97/12.03V
    -12.00		-11.97/-12.03V
    -5.00		-4.98/-5.01V
    
    CPUID Output
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    Number of CPUs			1
    APIC ID				0
    Name				Intel Pentium 4
    Code name			Northwood
    Specification			Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz
    Family/Model/Stepping		F27
    Extended Family/Model		0/0
    Brand ID			9
    Package				mPGA-478
    Core Stepping			C1
    Technology			0.13µ
    Instructions Sets		MMX, SSE, SSE2
    Clock Speed			2423.9 MHz
    Clock multiplier		x18.0
    Front Side Bus Frequency	134.7 MHz
    Bus Speed			538.6 MHz
    Stock frequency			2400 MHz
    L1 Data Cache			8 KBytes, 4-way set associative, 64 Bytes line size
    L1 Trace Cache			12 Kµops, 8-way set associative
    L2 Cache			512 KBytes, 8-way set associative, 64 Bytes line size
    L2 Speed			2423.9 MHz (Full)
    L2 Location			On Chip
    L2 Data Prefetch Logic		yes
    L2 Bus Width			256 bits
    
    
    Chipset
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    Northbridge		Intel i845E rev. E0
    Southbridge		Intel 82801DB (ICH4) rev. 01
    Graphic Interface	AGP
    AGP Revision		2.0
    AGP Transfert Rate	4x
    AGP SBA			supported, enabled
    AGP Aperture		128 MBytes
    Memory Type		DDR
    Memory Size		256 MBytes
    Memory Frequency	134.7 MHz (1:1)
    CAS#			2.0
    RAS# to CAS#		3
    RAS# Precharge		3
    Cycle Time (tRAS)	6
    
    
    Memory SPD
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    DIMM #1
    
    General
    Memory type		DDR-SDRAM
    Manufacturer (ID)	 (0000000000000000)
    Size			256 MBytes
    Max bandwidth		PC2700 (166 MHz)
    Part number		
    Serial number		002F0000
    Manufacturing date	Week 00/Year 00
    
    Attributes
    Number of banks		1
    Data width		64 bits
    Correction		None
    Registered		no
    Buffered		no
    
    Timings table
    Frequency (MHz)		133	166	
    CAS#			2.0	2.5	
    RAS# to CAS# delay	3	3	
    RAS# Precharge		3	3	
    TRAS#			6	7	
    
    
    Monitoring
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    Sensor Chip		Asus ASB100
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Honny
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    272

    tady se řeší něco jinýho, nereagujte na sebe tak :P

    30W jako úbytek na špatně zapojenym kabelu by byl docela hardcore...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    kdyby se někde strácelo 30W na přechodovém odporu tak by se příslušný konektor téměř určitě roztavil, jestli se mi tento zdroj dostane do ruk tak omrknu jak je ten watmetr udělaný a odkud ty hodnoty bere
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od Martin Šejnoha
    jestli se mi tento zdroj dostane do ruk tak omrknu jak je ten watmetr udělaný a odkud ty hodnoty bere

    To by bylo parádní. Vůbec by to chtělo otestovat zdroje 2.500 - 4.000 Kč, prostě high-end. Ta skupina zákazníků pro tyto zdroje není vůbec malá..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od Eagle
    Ve své době patřil Thermaltake mezi naprosté šmejdy - vysoké počty reklamací a ani neodpovídal normě. Nejlepší zdroje jsou momentálně Seasonicy a Fortrony GLN (pomíjím PC Power & Cooling, které jsou obecně považovány za naprostou špičku, ale taky stojí trochu víc a v ČR se nedají sehnat).
    No jo, ve své době byla Škodovka odpad na úrovni Yugo a dnes je to vcelku kvalitní vůz ;-) Historie není zajímavá, když se podívám do svého TWV500, je to skvěle udělané. 500W THERMALTAKE funguje v SLI/dualcore na 100% spolehlivě tam, kde Enermax Coolergiant EG565 kolaboval..
    Naposledy upraveno uživatelem radekhulan: 06-06-2006 v 23:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od Eagle
    To ano, ale ta historie je vzdálená cca. dva roky, což není zas tak moc.
    Změna v kvalitě či koncepci se dá udělat přes noc. Stačí koupit technologii, najmout nového inženýra, či začít to prostě dělat lépe. A dnešní Thermaltake zdroje patří k naprosté špičce.

    Na tento zdroj se již vyloženě těším:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37205

    Je to podstatně promakanější varianta než Fortron:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34731
    Naposledy upraveno uživatelem radekhulan: 07-06-2006 v 12:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od Eagle
    Jsou nějaké testy tohoto zdroje, které by potvrzovaly jeho kvality? Zajímají mě pouze testy, kde se měří účinnost, kde se pracuje s osciloskopem a kde se zkouší maximální zátěž. Na Fortrony GLN takové testy jsou a tyto zdroje z nich vycházejí jako špičkové (stejně jako Seasonic).
    Thermaltake ToughPower jsou nové zdroje, testů s osciloskopem moc není. Zde je jeden z lepších testů (tedy, ona je to spíše parodie na test, jako většina testů zdrojů, ale aspoň něco), jsou tam vidět hezky vnitřnosti:

    http://www.dvhardware.net/review78_tt_toughpower.html
    a
    http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...ToughPower550/
    a
    http://www.techpowerup.com/reviews/T.../ToughPower550

    Osobně zakládám svoje vysoké mínění o Thermaltake na modelu TWV500, rok starém, který funguje dokonale pro velice silnou SLI/dualcore sestavu..
    Naposledy upraveno uživatelem radekhulan: 07-06-2006 v 13:11 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Grafika do PC podle ostatní výbavy
    Od CoMaRe v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-09-2011, 23:00
  2. 3,5" HDD SATA: Prepinani HDD podle vyuziti
    Od Faider v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-11-2010, 22:10
  3. Zdroje: více zákl. desek z jednoho zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-06-2010, 14:22
  4. Jaká je podle vás ideální platforma na hry?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-09-2009, 01:24
  5. 3,5" HDD SATA: Sata disk zapojen jako ATA ?
    Od Darkhunter v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-09-2009, 22:07