Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Nejde mi internet (antivir AVAST)

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Michellin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    76

    Ahojky, prosim o radu - predem upozornuju, ze tomu moc nerozumim....

    Mam problem s internetem, modem je pripojeny, na zakaznicke lince mi rekli, ze s modemem a pripojenim problem neni.

    Stahovala se mi nejaka aktualizace antiviru (nevim jakeho, ale tusim, ze tam bylo neco jako SP4). Potom uz mi internet nesel. Myslim, ze by to mohlo byt treba tim, ze to tomu nejak vadi. Da se nekde odistalovat jenom aktualizace?

    Jeste tu mam toto, kdyby to mohlo k necemu pomoct:

    Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 15:56:34, on 13.7.2008
    Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

    ***
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 14-07-2008 v 21:49 Důvod: Pridaný CODE block
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten Antivir je zřejmě AVAST, ale pochybuji že by jeho aktualizace něco provedla s připojením. Jak jsi vlastně připojená - adsl od 02?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Michellin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    76

    CDMA O2

    Avast jsem zkousela vypnout cely, ale net nesel. Je mi divne, ze modem pripojeny je, ale pise to, ze stranku nelze zobrazit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jako prohlížeč používáš Internet Explorer? Nemohla by jsi zkusit stáhnout třeba Firefox nebo Operu, nainstalovat, spustit, pokud se tě zeptá zda chceš převzít nastavení z IE tak dát že ne. Mělo by najet vše v defaultním nastavení. Pokud net pojede, je něco špatně v nastavení prohlížeče.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Michellin Zobrazit příspěvek
    Stahovala se mi nejaka aktualizace antiviru (nevim jakeho, ale tusim, ze tam bylo neco jako SP4). Potom uz mi internet nesel. Myslim, ze by to mohlo byt treba tim, ze to tomu nejak vadi.
    Aktualizace sama by tomu vadit neměla, ale asi se při ní cosi pokazilo, na což ukazují následující řádky z logu:
    O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
    O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

    Avast kompletně odinstaluj. Po následném restartu by připojení již mělo jít. Stáhni čerstvou instalačku z webu Alwilu, a z ní ho opět nainstaluj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Michellin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    76

    Dobre, zkusim to.

    Jeste k te odinstalaci - jak presne to udelam? Bude nekde uninstal? V te slozce, kde to mam nainstalovane?
    Naposledy upraveno uživatelem Michellin: 14-07-2008 v 10:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Michellin Zobrazit příspěvek
    Jeste k te odinstalaci - jak presne to udelam?
    Start -> Ovládací panely -> Přidat nebo odebrat programy -> avast! Antivirus

    PS: Podrobný postup odinstalace najdeš v sekci FAQ na stránkách podpory produktu: http://www.avast.com/cze/faq-installation-problems.html
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 14-07-2008 v 10:22 Důvod: Doplněn odkaz na FAQ
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Aktualizace sama by tomu vadit neměla, ale asi se při ní cosi pokazilo, na což ukazují následující řádky z logu:
    O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
    O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

    Avast kompletně odinstaluj. Po následném restartu by připojení již mělo jít. Stáhni čerstvou instalačku z webu Alwilu, a z ní ho opět nainstaluj.

    To by asi opravdu mohlo být ono. Přikládám nějaké info z webu.

    Q: Po aktualizaci na verzi 4.6 mě můj firewall varuje, že “avast Web Scanner” (ashWebSv.exe) se snaží připojit na Internet. Mám přístup povolit?

    A:

    Ano, přístup permanentně povolte. Webový štít poskytuje vašemu prohlížeči plný webový přístup. Pro správnou funkčnost musíte tento přístup povolit v nastavení firewallu. Webový štít potřebuje stejná přístupová práva jako váš prohlížeč - zejména odchozí spojení na TCP portu 80. Pokud váš firewall chrání i lokální komunikaci, musíte také procesu Webové štítu (ashWebSv.exe / aswWebSv.exe) povolit možnost chovat se jako server a akceptovat příchozí připojení na portu 12080.


    Q: Od té doby, co jsem nainstaloval avast!, nemohu prohlížet žádné Internetové stránky.

    A:

    Zkontrolujte nastavení vašeho firewallu. Pro správnou funkčnost je třeba, aby měl proces Webového štítu (ashWebSv.exe nebo aswWebSv.exe) povolen přístup na Internet (TCP port 80) a povolení chovat se jako server a akceptovat příchozí spojení z localhostu (lokálního stroje) na TCP portu 12080.
    Webový štít je právě ten "ashWebSv.exe".
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Martin_kukis
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    53

    Koukám že jsi psal něco o SP4 ??? co máš za systém nenainstalovala se ti tam špatně nějáká aktualizace windows ??? možná se kouknout jestli ti to nenainstalovalo nějáký firewall který je špatně nastavený ale nejdřív bych zkusil jak radily jiní Firefox pokud to nepojede tak vypnout vše co souvisí s antivirem včetně všech podobných programů můžeš mít někde něco zakázaný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Michellin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    76

    Nejaka aktualizace se stahovala a mam pocit, ze neco s SP4 tam bylo. Mam XP Pro.

    Takze by to tim Avastem byt nemuselo? Prosim co nejvice info, co mam vyzkouset, pisu z prace, tak abych to doma vyzkousela vsechno a zitra vam napsala, jak to dopadlo....

    Moc diky za vas cas a ochotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Michellin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    76

    Jeste me napadlo, ze mi na te info lince radil vypnout avast a zkusit net, ale i kdyz jsem avast vypnula, tak net nesel.

    Mohla by ta preinstalace Avastu pomoct i kdyz to takhle probihalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Kdyby to i po přeinstalování avastu nešlo, podíval bych se, jestli třeba nemáš zaškrtnuto připojit se přes proxy server. Ale chtěloo by to vědět, jaký druh připojení máš. Pokud je to třeba nějaká kabelovka, tak při změnách ty modemy chtěji většinou restart. Stačí ho třeba na 1 min vypnout od napájení a pak zapnout. A většinou vše běží. To se děje i pokud třeba ten kablík od netu přepínáš mezi pc a nb
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Michellin Zobrazit příspěvek
    Mohla by ta preinstalace Avastu pomoct i kdyz to takhle probihalo?
    Jistě. Vzhledem k tomu, že je jeho instalace evidentně narušená, tak vypnutí nic neřešilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Michellin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    76

    Ahojky, tak jsem vcera Avast odinstalovala a zase nainstalovala z odkazu R34ktora, ale porad mi to nejde. Zkousela jsem i Firefox a Operu a nic. :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Tak jestli nejdou i ostatní prohlížeče, to bude nějakej problém v systému. Jakej máš přesně modem, nějakej z těchhle? Nejspíš to je USB modem že jo.

    Zkontroluj jestli je správně rozpoznanej v systému, už jsem taky jednou opravoval situaci, že USB modem prostě zmizel a musely se přeinstalovat jeho ovladače. Zkus Tento počítač/Vlastnosti/Hardware/Správce zařízení a projeď to, jestli tam neni něco se žlutým vykřičníkem, otazníkem nebo červeně přeškrtnutý, a jestli je tam ten modem (měl by bejt někde pod Modemy anebo pod Síťové adaptéry, možná i pod USB zařízení). Nebo můžeš zkusit rovnou přeinstalovat ovladač modemu (určitě k němu bylo nějaký CD).

    Pokud to pořád nepůjde, zadej na příkazový řádce příkaz
    Kód:
    ipconfig /all
    a zkopíruj sem co ti vyleze. Můžeš taky zkusit
    Kód:
    ping www.google.com
    (např.) tim se zjistí jestli vůbec nejde DNS ("neznámý host") nebo jestli se jenom nemůže dostat ven (zjistí IP adresu, ale ping nedosažitelný).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Antiviry: Software: avast-nejde internet
    Od Neregistrovaný v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 05-09-2014, 14:35
  2. internet(DSl)-avast problém
    Od kalipaca v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-12-2013, 19:11
  3. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 18-06-2012, 19:49
  4. Nejde internet
    Od errorerror v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-02-2012, 20:30