Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: PC zase na dlouho

  1. #1

    tai tai je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    6

    Ahoj, tak to tady celý pročítám a už mám nějakou představu.

    Chci si postavit stolní PC zase na nějakou dobu aby mi to jelo. Požadavky jsou tichost, výkon, dlouhodobá perspektiva, (raid) zálohování dat. Budu na tom nahrávat filmy z tv karty, jinak taky modeluji 3D ale nic náročnýho. Plánuji přejít na visty.

    zdroj: Enermax MODU82+ 525W pod něj silikonovou podložku Primecooler PC-RFPSUB
    deska: ASUS P5K3 Deluxe WiFi
    procesor: Intel® Core 2 Quad Q9450 BOX (2.66GHz)
    chladič procesoru: Noctua NH-U9B
    paměti: Corsair DHX 4GB (Kit 2x2GB) 800MHz CL4
    grafická karta: Sapphire ATI Radeon HD 3650 OC 512MB DDR3
    chladič na grafickou kartu: Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2)
    do case chci dát dopředu a dozadu větrák: Noctua NF-S12-800 + PrimeCooler PC-DFA80B černý - tady pokud dopoučujete silikonový úchytky tak napište
    seřizovat hlučnost chci pomocí: Zalman ZM-MFC2
    mechanika: LG GH20LS10/GH20LS10 černá OEM + SW
    čelní panel: Aerocool PowerPanel
    disky zapojené do raidu: Western Digital Caviar SE16 3.5" 640GB WD6400AAKS
    TV karta: Leadtek WinFast DTV 2000 Hybrid

    Zvukovku mám externí Fast Track PRO a case chci použít svou starou dobrou obyč Eurocase ML5470

    k pc si pořídím ještě nějaký ty doplňky aby mi šlo napojit disky a podobně, protože si sestavu nechám složit v shopu a tam mi na to dají plombu a záruku. jsou to blbinky do panelů nebo dozadu na připojení SATA a ATA 3,5" disků - ještě si to projdu.

    Taky uvažuji o něajakým chlazení disků - líbí se mi Nexus DiskTwin ale to by se musel dat do 5,2" pozice a já do budoucna uvažuju o bluray - tak tam nebudu mít místo.

    Jsem amatér - jenom si vybírám komponenty pro sestavu.

    Zkontrolujte, zkritizujte a navrhněte lepší. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    IMHO tu podložku pod zdroj potřebovat nebudeš, je tichej, nevibruje. Chladič CPU - mám pocit že tenhle nebyl hodnocenej úplně nejlíp. Super volba je Noctua NH-U12P www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007N0CE000G0E. Nechceš lepší grafárnu? Tahle už je dost za zenitem. Jestli musíš ATI, tak se podívej po novějších (www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514507K0BT0BVIFI - sapphire 4850). Je sice dražší, ale výkonem a výdrží do budoucna někde úplně jinde. Antivibrační bolty doporučuju. Jinak celkem dobrý, enem ta škryňa. Být tebou, trochu bych přitlačil. Ale pokud jí máš vyzkoušenou a jseš spokojenej, tak cajk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    jen nevím, kde seženeš to CPU.
    pokud neseženeš, podivej se po tomhle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1

    jinak souhlasim se všim, co napsal dean
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Vesměs jak píšou kolegové nahoře...

    ÁÁÁle :
    Case si určitě připlať za něco kvalitnějšího, pokud chceš tichý počítač, tak alespoň tak za 1500CZK, záleží na vkusu, chlazení atd.
    Základní desku si zkus určitě vybrat už s čipsetem Intel P45!
    Pokud se chceš zabývat nahráváním filmů z TVkarty, tak bych pouvažoval nad něčím kvalitnějším - třeba nějaký Pinnacle, jen si hlídej podporu různých Windowsů.
    Na procesor můžeš koupit i chladič Scythe SCNJ-2000 Ninja 2.

    S tou plombou u Alfy to nebude tak horké, raději si to telefonicky ověř, ale imho tam nic takového nedávají

    A jako obvykle i nyní se musím zmínit o zdroji Corsair HX520 520W, který ti imho udělá stejnou práci jako Enermax MODU82+ 525W, jen za méně peněz a s delší zárukou .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    kane: No, nevim, pokud je to PC na dlouho, tak bych tam koupil toho Enera. Corsair má přecijenom nižší účinnost, takže se časem ty tři stovky vrátěj.
    http://www.silentpcreview.com/article692-page4.html
    http://www.silentpcreview.com/article806-page5.html
    a je o krapet (ale to je opravdu jen krapet) hlasitější. Navíc má prý o něco horší osazení.
    Jinak souhlasim - desku s P45 (i když je rozdíl mezi těma chipsetama malej, tak proč kupovat starej).
    Chladič ninja je dobrej, ale má dost blbě řešený uchycení. Já jsem po roce a půl k němu dokoupil uchycení k therlmaltake chladiči a teploty šly dolu o pět stupňů s nezapečenou pastou. Nicméně pouštim do procesoru dost šťávy, samozřejmě s boxem je nesrovnatelnej a ideální na pasivní chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Souhlasím s kanem. Navíc:
    Ten case je nevhodný. Má pozice pouze na 8-mi cm fany, takže nevím, kam chceš dát ty 12-ti cm. Totéž platí i pro filtry PC-DFA80B. Taky nevím, proč kupuješ case se zdrojem, když zdroj máš samostatně. Co třeba něco takového?
    Na RAID bych se vykašlal. Pro zpracování videa bych viděl spíš menší rychlý disk (s krátkou dobou přístupu) na systém a pagefile a pak větší standardní disk na data.
    Grafika se mi zdá proti CPU málo výkonná. Sáhl bych aspoň po 3850 s 256 bitovou sběrnicí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    tai tai je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    6

    Ahoj všichni..

    grafice moc nerozumím, někdo mi řekl že asi ati tak tam mám ati. Ale je mi to celkem jedno, když mi to bude dobře fungovat. Já si klidně nějakou vyberu (podle obrázků a čísel, co jste mi napsali )) třeba: Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB DDR3 11121-10-20R (... mrkněte mi na to, aby se tam dal dát ten chladič a aby to nebyla blbost) raději napište rovnou, jestli mám jít do něčeho jinýho.

    Stejně tak nelpím na té desce a chladiči procesoru.
    deska: ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP @n ??? (ale zase něco připlatím)

    Ten case mám doma "zadarmo" a tak nějak vytuněnej po svým.. ale když tam jsou ty 8cm otvory na větráky tak mi asi nezbyde než vybrat něco nového.. ach jo :-) tak třeba toto nevypadá špatně Thermaltake VD3000BNA Matrix VX i když se mi ta moje líbí víc


    ten raid nechci kvůli videu nebo rychlosti zápisu ale čistě kvůli bezpečnosti dat. Já to dost s tím zálohováním flákám a i když už mi jeden disk zhavaroval, tak mě to neponaučilo a zase nezálohuju. takže ten raid, jestli mi to někdo nevymluví tak raději jo.

    Nemám nic proti tomu, koupit tam ještě jeden menší extrarychlej disk na zapisování z té tvkarty.. když na to budou peníze.

    takže ještě TV karta ... uh, já nevím někdo mi radí Leadtek někdo zase pinnacle.. ale asi mi záleží hlavně na softu a aby to mělo intuitivní ovládání a neblokovalo mi to comp i když to bude nahrávat.
    TV karta: Leadtek WinFast PxDVR 3200 H ???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ten matrix rozhodně ne - dyť neváží ani čtyři kila. Ta bude vibrovat jak blázen. Orientačně pevnost skříně můžeš odhadnout dle váhy - pod sedm kilo (pokud to neni hliník, ale asi i tak) bych rozhodně nešel.
    Mirroring disků je dobrej nápad.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ten matrix rozhodně ne - dyť neváží ani čtyři kila. Ta bude vibrovat jak blázen. Orientačně pevnost skříně můžeš odhadnout dle váhy - pod sedm kilo (pokud to neni hliník, ale asi i tak) bych rozhodně nešel.
    Mirroring disků je dobrej nápad.
    Materiál: hliník
    Bohužel nepíšou sílu, ale hliník není tak náchylný k vibracím jako ocel.

    Co místo RAID použít ten druhý disk jako externí přes e-SATA? RAID ti sice ochrání data v případě vady disku, ale když ti kiksne třeba zdroj nebo bude přepětí v síti, tak odejdou oba dva disky a data jsou pryč. Oproti tomu externí disk jedou denně připojíš, zazálohuješ a zas odpojíš. Je to trošku pracnější, ale jako záloha je to jistější, menší hluk, menší spotřeba, méně tepla v case. Je to na tobě. Co se týče rychlosti, tak není problém zálohovat GB dat během chvíle, tenhle disk zvládá sekvenční čtení/zápis kolem 100 MB/s jako nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od tai Zobrazit příspěvek
    grafice moc nerozumím, někdo mi řekl že asi ati tak tam mám ati. Ale je mi to celkem jedno, když mi to bude dobře fungovat. Já si klidně nějakou vyberu (podle obrázků a čísel, co jste mi napsali )) třeba: Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB DDR3 11121-10-20R (... mrkněte mi na to, aby se tam dal dát ten chladič a aby to nebyla blbost) raději napište rovnou, jestli mám jít do něčeho jinýho.

    Stejně tak nelpím na té desce a chladiči procesoru.
    deska: ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP @n ??? (ale zase něco připlatím)

    Ten case mám doma "zadarmo" a tak nějak vytuněnej po svým.. ale když tam jsou ty 8cm otvory na větráky tak mi asi nezbyde než vybrat něco nového.. ach jo :-) tak třeba toto nevypadá špatně Thermaltake VD3000BNA Matrix VX i když se mi ta moje líbí víc
    Deska - potřebuješ Wi-Fi? IMHO by stačila, jak říká Kane, např. GA EP45 DS3R (www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514508M09809EIHN)
    Skříň - podívej se na tenhle Antec: www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450890UR000IZS , eventuálně Thermaltake M9: www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450890UR000G7F , výborná, co se možností chlazení týče.
    GPU - napiš, kolik za ní můžeš dát. ATI 3850 mi už taky příjde out, při tom co se dá dneska sehnat za relativně rozumný peníze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    nevim, matrixy mi prostě přijdou ještě moc tenký. Ale možná jsem jen vouchylnej :-) Ten antec bych bral, v tý cenový relaci jedna z nejlepších skříní.
    Pokud dokáže na zálohy myslet, je ext. box lepší. Pokud je takovej lempl jako já, tak lepší mirroring než prázdnej disk vedle kopmu... Jé, měl bych zas zálohovat..... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Na EHW je zajímavý upozornění na neuvěřitelnou cenu Zotac 8800GTS 512MB : www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514507K0BT0BXG08. I jinde. Já prakticky to samý kupoval před měsícem a půl o dva tisíce dráž!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    tai tai je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    6

    deska: v té firmě, kde mi to budou montovat mi řekli, že nemám kupovat desku gigabyte, protože sou s nima problémy s kompatibilitou. Wifi úplně nutně nepotřebuju, ale myslím si, že občas se hodit bude. Asi rozhodne cena, nevím která deska bez wifi je k tomuto adekvátní.

    skříň: budu se asi rozhodovat mezi matrixem a antecem (u něj mi nesedí ten horní výfuk větráku) - budu na to totiž muset koukat zase každej den nějakej ten rok. Líbí se mi jednoduchý tvary, Thermaltake je určitě dobrej jak říkáte, ale dole rozšířenej. Inu, ještě pouvažuju.

    Peníze: budu si na to půjčovat, takže kolik to bude stát, tak tolik si půjčím.. pochopitelně nechci platit něco co je sice super, ale nevyužiju to. Chci tichej stabilní stroj, co nějakou tu dobu vydrží dobře pracovat.

    grafická karta: nerozumím tomu, myslíte, že mám teda koupit spíš tu Zotac 8800GTS 512MB DDR3 ???
    já tu značku neznám a tak si laicky říkám, že to nemusí být dobrý, chladič budu měnit za passiv a tak aby to sedělo.

    mirroring: já na ty zálohy moc nedovedu myslet.. raději koupím nějakou upsku nebo jak se tomu nadává. - v té souvislosti přemýšlím o tom, jestli existuje něco ještě lepšího, co by mi umělo vyrovnat třeba minutovej výpadek proudu - alespoň aby se PC stačil hodit do režimu spánku nebo tak něco, protože s tou elektřinou tady máme dost problémy. No a když člověk na něčem dělá, tak tohle prostě naštve a někdy ještě hůř.

    Co ty paměti corsairy - ty sou v pohodě?

    Ještě napište svoje názory, já to pak zrekapituluji a dám výslednou kombinaci na poslední přezkoumání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    Na EHW je zajímavý upozornění na neuvěřitelnou cenu Zotac 8800GTS 512MB : www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514507K0BT0BXG08. I jinde. Já prakticky to samý kupoval před měsícem a půl o dva tisíce dráž!
    Moc bych si tomhle nebyl jistý - dle diskuse na OC už to ve většině shopů stáhli. IMHO distributor se překlikl a automaty pak opsaly špatnou cenu V Mironetu byly za 2,57k a už tam nejsou a vytvořené objednávky zrušili.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Minutovej výpadek proudu Ti upska překlene (vydžej cca 6min). Ggabyte bych se nebál, poslední dobou na ni slyšim samou chválu. Jedinej problém maj u levnějších desek se žravějším chipsetem, kde občas poddimenzujou chlazení.
    Paměti corsair jsou v pohodě, ale jestli tam kde to budeš kupovat budou levnějc a-data, tak ber je, sou bezproblémový a levný.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dlouho se mi odhlašuje notebook a padá systém (modrá smrt)
    Od McBiggy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-02-2014, 23:57
  2. Jak dlouho bezel PC?
    Od homi v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-08-2009, 17:08
  3. Windows XP: SP3 nova instalace dlouho nacita programy
    Od Gnute v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-01-2009, 16:24
  4. Jak dlouho vám vydrží Windows?
    Od koubis v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 21:19
  5. Jak dlouho jste denně na fóru SHW?
    Od Petr S. v sekci Volná témata
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-04-2007, 21:07