Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: RAID Gigabyte P35-DS3R a instalace visty

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    8

    cau, mam vyse zminenou desku, ted sem ze dvou shodnych disku rozchodil raid 0 pro system, ale pri instalaci Windows Vista Home premium SP1 chce nejaky ovladac, prosim poradite nekdo vhodny ovladac pro instalaci systemu do tohoto pole na me desce (windows mam original!)

    E//na strankach vyrobce sem objevil par driveru, tak je tam zkusim dat (a navic nemam FDD) ale vista si je bere sama a pise ze cd s winem muzu vytahnout, za chvili se ozvu, diky Smile

    E2// tak nic nepomaha Sad ani jedny drivery z jejich stranek to nevezme

    pomuze prosim nekdo?

    E3// kdyz dam pri bootovani z CD na prvni obrazovce instalovat system windows, objevi se okno s hlaskou ze nerozpoznal nejake zarizeni, i kdyz ztrcim do mechaniky cd od desky, dam prochazet, vyberu ovladace raidu (primo slozka floppy pro instalaci widli) tak napise ze nebyla nalezena nova zarizeni a instalace nemuze pokracovat
    Naposledy upraveno uživatelem `xXxTRA: 16-07-2008 v 13:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Zkus přepnout v BIOSu z AHCI na IDE....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    8

    to je blbost, mam tam moznosti IDE, AHCI a RAID, kdyz prepnu z RAID na IDE ztratim RAID pole a to nechci
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    všechny drivery máš tady, vyber si....
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2543
    měl by to bejt tendle
    Intel ICH9R/ICH10R Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    8

    ani jeden z nich nebere, ted delam s VLite, ale obraz kter sem vytvoril a vypalil neni bootovaci :/, delam to znovu a pak se ozvu

    E// ISO VYTVORENO, BOOTUJU A ZASE SE OZVU
    Naposledy upraveno uživatelem `xXxTRA: 16-07-2008 v 15:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No obávám se, že jediná možnost je buď si někde půjčit/koupit Floppy mechaniku (jaká je to výhoda mít alespoń jednu v domácnosti ) anebo si udělat obraz toho instalačního DVD a ovladače dát přímo do toho a pak to vypálit. Jednodušší bude asi první možnost
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od `xXxTRA Zobrazit příspěvek
    ted sem ze dvou shodnych disku rozchodil raid 0 pro system
    ale RAID-0 nebude pro systém rychlejší (vím i z osobní zkušenosti, RAID-0 jsem několik let používal právě i na systémový jednotce) takže bych se osobně na R-0 vykašlal, ušetřil si problémy a použil disky v IDE compatibility modu (pro desktop rychlejší než "nativní" SATA AHCI, opět ověřeno vlastním měřením, záleží teda jestli to nejsou raptory, ale pro "normální" disky to platí).

    Mimochodem jestli tam budeš mít i data, připrav se při použití RAID-0 na SW řadiči na problémy při případným upgrade desky (lepší varianta, nutno vykopírovat data jinam na další disky, zprovoznit novej RAID na nový desce a nakopírovat data zpátky) nebo při jejím odchodu (horší varianta, můžeš pak mít problém z těch disků ty data vůbec dostat, pokud neseženeš desku se stejným chipsetem). Nemluvě o násobně větší možnosti ztráty dat při odchodu kterýhokoliv z disků.

    IMHO je pro systém výkonnější řešení nechat disky samostatně a na jeden dát systém a na druhej swap.

    RAID-0 se vyplatí snad jedině jako pracovní úložiště při editaci videa.

    // P.Boček: tak sorry no, mně to zase tak OT nepřijde, prostě souhlasím s husky14, že má ty disky přepnout v Biosu do IDE režimu a netrápit se zbytečně s RAIDem - a tím by byl problém s instalací driveru řadiče vyřešen.
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 16-07-2008 v 15:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    ...
    Nech toho OT prosím, tady se řeší něco jiného. Diskuse o RAIDu je jinde. Navíc nemáš takovou pravdu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    No obávám se, že jediná možnost je buď si někde půjčit/koupit Floppy mechaniku (jaká je to výhoda mít alespoń jednu v domácnosti ) anebo si udělat obraz toho instalačního DVD a ovladače dát přímo do toho a pak to vypálit. Jednodušší bude asi první možnost
    A flash disk utre co?

    Citace Původně odesláno od `xXxTRA Zobrazit příspěvek
    cau, mam vyse zminenou desku, ted sem ze dvou shodnych disku rozchodil raid 0 pro system, ale pri instalaci Windows Vista Home premium SP1 chce nejaky ovladac, prosim poradite nekdo vhodny ovladac pro instalaci systemu do tohoto pole na me desce (windows mam original!)
    Pokud mas raid v ZLUTYCH portech, tak visty nevyzaduji behem instalace zadne ovladace (s fialovejma nemam overeno a overovat nechci)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    A flash disk utre co?
    Bere to určitě Vista z flash disku ? Z CD očividně ne, tak bych ruku do ohně za to, že to vezme z klíčenky, určitě nedal
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    Lax Lax je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    98

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Bere to určitě Vista z flash disku ? Z CD očividně ne, tak bych ruku do ohně za to, že to vezme z klíčenky, určitě nedal
    Z CD to nebere, protože tam není ten správný driver. Ale tohle je jedna z výhod Vist, už netrvá na floppy mechanice, může se použít cokoliv - CD/flash ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Bere to určitě Vista z flash disku ? Z CD očividně ne, tak bych ruku do ohně za to, že to vezme z klíčenky, určitě nedal
    Mne vista bere mobil, takze si to preber jak chces
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Socket 775: Gigabyte P35-DS3R
    Od Pestr v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-03-2009, 18:29
  2. Gigabyte Ep35c-ds3r
    Od kikloop v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 06-06-2008, 16:50
  3. Gigabyte P35 - DS3R
    Od o.n.y.x. v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-12-2007, 18:45
  4. Sata porty na Gigabyte GA-P35-DS3R
    Od wili14 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 23-11-2007, 07:31