Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Využije to pc?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    87

    Dobrý den mám dotaz: využije můj PC novou GK a nebude ji třeba brzdit procesor?nebo podobně?popis viz níže... (počítač slouží hlavně na hry)

    Chtěl bych koupit GK :Gigabyte ATI HD4870 512MB DDR5.
    (a pokud by to PC nevyužil tak asi ATI HD4850 512MB)

    procesor:AMD Athlon 5000+EE BOX
    ram:1G+1G KINGSTON
    zdroj:FOTRON 400W
    prkno: je ted novi nedávno tak to je OK.Nevim přesně název sem v práci.(AMD čip)
    btw:Taktovat zatím nebudu.(nemám na to cit).Upgardovat budu plánuji další 1+1G ram,a lepší procesor a to bude tak do vánoc na ježiška:P

    Bude stačit zdroj?předpokládám že ne,tak sem viděl 520w Fotron ten by mněl asi stačit.Ina pozdější vylepšování.

    Děkuji za rady a názory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    procesor by to brzdit neměl, 2,6GHz je minimum pro grafické karty, aby je nebrzdily - dříve dojde dech grafice, než CPU.

    Zdroj bych koupil na 100% silnější, aspoň 500W od kvalitní značky tzn. Corsair, enermax, seasonic, fortron GLN

    Můžu se ještě zeptat na monitor? předpokládám, že máte nějaký 24" monitor, když chcete takto výkonnou grafickou kartu. Pokud ne, tak na 22" monitor Vám bohatě stačí ATi HD4850 a k ní byste nemusel ani kupovat nový zdroj - 400W Fortron by jí měl ještě zvládnout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm tak cpu to podle mě nebude nijak významně brzdit... rozdíl ve výkonu mezi 2,6Ghz AMD CPU a 3,4Ghz je pouhých 10% (ve hrách)důležitější je, že je to dvoujádro...větší rozdl ve výkonu bys poznal jen s vysoce taktovanými dvoujádry popř. čtyřjádry od intelu(tří a čtyřjádrový Phemon je ve většině her pomalejší)...
    jinak myslím že výkon s touhle kartou(i sestavou) bude ve hrách víc než dobrý a pokud si nepotrpíš na 8*aa a rozlišení 1920*1200 tak ti pojede na max. detaily i crysis...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Jak píše Razi3L, pokud nemáš aspoň 24" LCD, je HD4870 trošku zbytečná. Navíc, ideálně se doporučuje aspoň 3GHz. Sice ne všude, ale v některých hrách to poznat je.

    Takže, natakti aspoň na 3GHz, vem HD4850 (pokud teda nemáš větší LCD) a zbytek peněz investuj do něčeho jiného (např. ramky).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    na konkurenčních stránkách sem se dočetl, že procesor s taktem vyšším než 2,8 Ghz už prakticky GK nebrzdi a ani dalsi pretaktovani procesoru nijak vyznamne nezvysuje herni komfort a kvalitu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    K tomu zdroji vzal bych tam bud Corsaira nebo Enermaxe Pro82+ 525W
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od xstreetfighter Zobrazit příspěvek
    na konkurenčních stránkách sem se dočetl, že procesor s taktem vyšším než 2,8 Ghz už prakticky GK nebrzdi a ani dalsi pretaktovani procesoru nijak vyznamne nezvysuje herni komfort a kvalitu...
    Záleží co hraješ. Jestli myslíš ty výsledky z jeDDnoho blogu, tak tam testovali samé first person střílečky, u kterých se procesor opravdu nenadře. Zahrej si strategii kde bude třeba počítat pohyby hodně jednotek a situace bude podstatně jiná. Jinak k tomu měření - u některých her co mám poznám rozdílné frekvence procesoru, občas se to někde zaškobrtne a na vyšší frekvenci to nedělá, FRAPS takové propady ani nezaznamená, hlavně v průměrném FPS. U GT Legends se mi dokonce opakované podařilo změřit FRAPSem vyšší FPS na nižší frekvenci, přestože pocitově se hra začala sekat...
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 17-07-2008 v 18:19
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele fa.Destruct
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    44

    Taky bych ti doporučil lepší zdroj, osobně mám velmi dobré zkušenosti s výrobky od Corsairu (a nemají ani přemrštěnou cenu), jinak sice chceš nářez grafu, ale té ramky máš tak nějak málo na to, že chceš téměř maximum. Taky bych řekl, že k téhle kartě by seděl opravdu o něco lepší procesor. Dej na rady ostatních a pořiď si o něco slabší kartu (kterou už dnes seženeš za babku-a mimochodem díval jsi se na solidní značku), a kompletně to zestabilni (38grafa+nový zdroj+ramka), a budeš to mít optimální, to je ale jen můj názor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    87

    No monitor mám právě 19" Acer.
    Jo tak už mám jasno,GK veznu HD4850+k tomu Enermaxe Pro82+ 525W to mně krásně vyjde a ještě mně zbyde na další 1+1g ram to je ideální.

    btw:ted mám GK GeForce 8600gts a na ty novější hry to nestačí např.zmíněný Crysis nebo Lost planet.
    Tak a ted už jenom prodám 8600gts+fotrona 400w a mám pokoj. (ještě mám takovou otázku abych nemusel zakládat nové téma:za kolik bych to mněl tak přibližně prodat? je to stary 6 měsicu+záruka ještě 18měsicu to sami i zdroj.Zas nechci nabízet nějakou mooc velkou cenu ale ne zas malou at se mně aspon zaplatí zdroj nebo z části.)
    Děkuji za rady sem moc vděčnej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od xstreetfighter Zobrazit příspěvek
    na konkurenčních stránkách sem se dočetl, že procesor s taktem vyšším než 2,8 Ghz už prakticky GK nebrzdi a ani dalsi pretaktovani procesoru nijak vyznamne nezvysuje herni komfort a kvalitu...
    Záleží samozřejmě i od hry, ale obecně bych to neoznačil za úplnou pravdu. Když se podíváš na nějaký test, srovánvající výkon VGA s různými procesory, zjistíš, že framerate obvykle roste úměrně taktu procesoru.

    Tzn. 2,6 GHz u K8 nebude kartu brzdit, ale na 3 GHz bude počet snímků určitě větší. A být to 3 GHz u Core 2, je to znát ještě více. Proto samozřejmě čím více je taktován procesor, tím lépe, hlavně u karty jako HD 4870, která je už opravdu výkonná a celkem záleží na datech z procesoru.

    Razi3L: IMHO i ten 400W Fortron bude stačit, jen už asi bude dost blízko stropu a bude mj. slyšet, chlazení nemá tak dokonalé a účinnost není tak vysoká (nemá ani certifikaci 80 PLUS, ačkoli u nás na 230 V to bude kolem 80 %) a přece jen třeba u 200 W už máme při 80 % účinnosti 50 W ztrátového tepla jen ve zdroji...

    ADD// gObla: ten Enermax je dobrá volba, jen po stránce účinnosti je to průměrně 85 % na 110 V, takže ušetříš elektřinu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Citace Původně odesláno od gObla Zobrazit příspěvek
    No monitor mám právě 19" Acer.
    Jo tak už mám jasno,GK veznu HD4850+k tomu Enermaxe Pro82+ 525W to mně krásně vyjde a ještě mně zbyde na další 1+1g ram to je ideální.

    btw:ted mám GK GeForce 8600gts a na ty novější hry to nestačí např.zmíněný Crysis nebo Lost planet.
    Tak a ted už jenom prodám 8600gts+fotrona 400w a mám pokoj. (ještě mám takovou otázku abych nemusel zakládat nové téma:za kolik bych to mněl tak přibližně prodat? je to stary 6 měsicu+záruka ještě 18měsicu to sami i zdroj.Zas nechci nabízet nějakou mooc velkou cenu ale ne zas malou at se mně aspon zaplatí zdroj nebo z části.)
    Děkuji za rady sem moc vděčnej.
    k čemu nový zdroj? 400W Fortron GLN HD4850 utáhne.
    Jinak já mám 2,8GHz Intel (core architektura) a v Hellgate:London chvílemi dochází dech zrovna CPU a FPS klesnou na 2-6 (sice vyjímečně, ale je to pravda). V crysis ani v Assassins Creed ovšem tenhle problém nebyl, je to otázka hry - ale je důležité na ty vyjímky upozornit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Taktéž souhlasím,tento zdroj to utáhne..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    407

    Pokud chceš prodávat, tak utíkej na aukro, tam jsou ti schopni zaplatit za bazarovy zboží pomalu stejnou cenu jako za nový
    Raziel:Hellgate je nějaky zmršený celkově, hádám že těmi chvílemi myslíš výbuchy apod. To se seká snad všude.
    Jinak si nejsem moc jistý tím, že se procesor víc nadře u strategie, přecejen u fps počítá fyziku apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    xxviktor: no u výbuchů je možná pokles, ale jen minimální - spíš mám na mysli když vcházím z tunelu do větší sekce, kde je hodně creepů, tak to CPU špatně zvládá a je taky zvláštní, že jedno jádro je na 100% a druhý sotva na 25% (je to nějaký divný)
    jinak samozřejmě, že se CPU nadře nejvíc u strategií - nejvíce jednotek v jednu chvíli a to pak CPU dostává na frak - i starej Warcraft 3 dokáže CPU hodně vytížit, když je na jednom místě víc jak 200 jednotek
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    407

    Zkus feara s fyzikou na max
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední