Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Procesor pro software komprimaci MPEG4?

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Zdravim,
    jak výkonný podle vás musí být procesor na softwarovou komprimaci osmi video kanálů v MPEG4 v reálném čase?

    Smůla je, že netuším přesně kolik fps, ani rozlišení, ale tipuju to tak na 8 kanálů * 704x576 pixel * 5 fps. Nemáte někdo tušení jak výkonný vlastně musí ten CPU být?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    No podle mě nejlépe 4jádro od intelu.Aspoň Intel Core 2 Quad Q6600...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    A to jsi si teď vycucal z prstu nebo to je jenom prostě, že nic lepšího koupit nemůžu?

    Mám osm bezpečnostních kamer (v budoucnu možná víc), dvě pci karty, na kterých je napojených po čtyřech kamerách. Ty se softwarovým enkódováním jsou samozřejmě mnohem levnější. Tak nevím jestli je lepší koupit ty s HW enkódováním nebo CPU, ale imho to zase nemůže být takový hukot. Dyť je to jenom vlastně 40 fps * 704x576 pixel.

    Viz. třeba tady jsou nějaký fps, ale zase tu neni rozlišení, takže je mi to k ničemu:
    http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...0_9.html#sect0 - to jsou dneska testy...

    Tak kdybyste věděli o něčem jiným....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    22

    Ak sa dobre pamatam tak Phenomy lepsie zvladaju pracu s videom. Ale musim znova pohladat testy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    ja teda nevim, ale 8*realtime komprimace videa bude imho poradna balda na procesor a ikdyz to neni zrovna HD rozliseni, imho to obycejny 4jadro nemusi zvladnout, snad kdyz se dost pretoci... uz jen rezie 8x spustena uloha a prepinani na jadra bude dost uzirat...

    zkusenosti z praxe ale nemam, mozna by stacilo to Q6600

    chtelo by to rozhodne nejaky poznatky z praxe, klidne i jedna kamera na jednojadru, dve na jednojadru, jedna na dvoujadru... cokoli aby jsme meli predstavu. klidne na P4

    spekulace C2Q nebo phenom jsou o par procentech vykonu, tady jde o to jestli to vubec je mozne zvladnout konvencnim zpusobem

    EDIT: ted se na to jeste znova divam, jen 5fps je malo, mohlo by to klapat... ale bez uzivatelskych zkusenosti bych si netroufnul to hadat... snad to povali
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    No tak jsem našel od jedné PCI karty se software komprimací MPEG4 manuál s doporučenými CPU a pro osm kamer je tam Pentium D 915, tak nevím nevím. Moc se mi tomu nechce věřit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Citace Původně odesláno od P@pi Zobrazit příspěvek
    No tak jsem našel od jedné PCI karty se software komprimací MPEG4 manuál s doporučenými CPU a pro osm kamer je tam Pentium D 915, tak nevím nevím. Moc se mi tomu nechce věřit.
    Ono MPEG4 je poměrně široký pojem, už jen zda bude použit pouze profil ASP (např. kodek xvid) či AVC (např. kodek x264). Velmi také bude záležet na konkrétním kodeku a jeho nastavení. Nejjednodušší to bude asi prakticky vyzkoušet a vyladit.

    Mohu se zeptat, proč nedostačuje MPEG2?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Za
    1, software dodávaný ke PCI kartě má výslovně napsanou podporu MPEG4, o MPEG2 se nic nepíše, takže si podporou nejsem jist (leč by mohla dost dobře být - logicky)
    2, MPEG4 má lepší kompresi

    Je mi jasný jak MPEG4 funguje, ale beru tu nejhorší variantu a to že, nepůjde nic jiného než x264. V takovém případě by to byl asi hukot na CPU, ale vezmu to nějak tipem a uvidím jestli ten cpu bude nebo nebude stíhat a když tak na jakým fps.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od P@pi Zobrazit příspěvek
    No tak jsem našel od jedné PCI karty se software komprimací MPEG4 manuál s doporučenými CPU a pro osm kamer je tam Pentium D 915, tak nevím nevím. Moc se mi tomu nechce věřit.
    Nevim, ale vzhledem ke 40fps jde vlastne o ekvivalent jednoho az dvou klasickych video streamu, coz bych rekl musi bezproblemu zvladnout v podstate temer vsechny soucasne dvoujadrove procesory krome tech uplne nejlevnejsich a mozna i ty. Pak uz opravdu zalezi na volbe a nastaveni kodeku. Rekl bych, ze uvadene Pentium D915 bude sedet a v tom pripade bych koupil nejaky dvoujadrovy procesor kolem 3GHz, ktery to zvladne s i s rezervou a kdyby to nedejboze nestihal,tak vzdycky muzes trosku postelovat kodeky... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    37

    Ja teda nevim, ale ja sypu realtime plny PAL do MPEG4 na AthlonuXP 2100+ a zere to nejakych 40-50% CPU. Na tohle proste musi stacit libovolny soucasny procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Převod formátů DVD na avi, MPEG4
    Od Okop v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 11:27
  2. LCD: LCD monitor s DVB-T MPEG4
    Od Vladimir v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-06-2009, 00:01
  3. Problémy s PC (HW/SW): stroj pro komprimaci
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-08-2008, 14:06
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-06-2007, 08:10