problem s ati H4850 (artifacting)
Caute,
mam problem s ati HD4850, neustale mi "blikaju" pixely na obraze ci uz v hrach alebo pri praci pod WinXP (artifacting). Ich farby aj velkosti su rozne, cital som par for ale tam som nenasiel sposob ako sa toho zbavit (resp nepomohli), preto sa skusam obratit na vas. Please help me :)
par faktov:
- je to kompletne new PC (cela case, zdroj 400w)
- operacny system nainstalovany vcera: WinXP SP2 SK
- ovladace najnovsie: 8.6 catalyst + hotfix pre 4800 series
- teplota na GPU 39C/58C idle/load (chladi ju pasiv acelero 1 rev2 + 120mm aktiv)
- OC nefandim, takze CPU aj GPU maju default hodnoty od vyrobcu
diki za kazdu radu
mam problem s ati HD4850, neustale mi "blikaju" pixely na obraze ci uz v hrach alebo pri praci pod WinXP (artifacting). Ich farby aj velkosti su rozne, cital som par for ale tam som nenasiel sposob ako sa toho zbavit (resp nepomohli), preto sa skusam obratit na vas. Please help me :)
par faktov:
- je to kompletne new PC (cela case, zdroj 400w)
- operacny system nainstalovany vcera: WinXP SP2 SK
- ovladace najnovsie: 8.6 catalyst + hotfix pre 4800 series
- teplota na GPU 39C/58C idle/load (chladi ju pasiv acelero 1 rev2 + 120mm aktiv)
- OC nefandim, takze CPU aj GPU maju default hodnoty od vyrobcu
diki za kazdu radu
kuk sem
umirajici radeony s jinym chlazenim
umirajici radeony s jinym chlazenim
Neprehriva se nejaka jina cast karty - napriklad napajeci obvody? Pro ty accelero na 4850 zadny pasiv nema. Zkousel jsi to i se stock chladicem?
Umírají hlavně HD4870, na 4850 by měl pasovat snad pasiv z S1 rev. 2 (imho musí, stock cooler je stejný jako na HD3850).
Doplň celou sestavu prosím. Taky by nebyl špatný výrobce zdroje, případně, pokud byl součástí case, tak case.
Doplň celou sestavu prosím. Taky by nebyl špatný výrobce zdroje, případně, pokud byl součástí case, tak case.
fortron blue storm 2, 400w
GB EP35 ds3
E7200
elite 330
po precitani toho clanku o teplotach referencnych obvodov som nasadil na ne pasivy, posunul vetrak nad ne ale problem pretrvava
GB EP35 ds3
E7200
elite 330
po precitani toho clanku o teplotach referencnych obvodov som nasadil na ne pasivy, posunul vetrak nad ne ale problem pretrvava
Řekl bych, že se buď přehřívá nebo zdroj.. ale je to střelba od boku. CHtělo by to jak tu psali vědět značku zdroje, případně zkusit v jiném PC..
Jinak teploty zištuješ jak ???
Jinak teploty zištuješ jak ???
Máš možnost zkusit kartu v jiném PC se silnějším zdrojem? Pokud ano, zkus. Pokud ne - S1 sis nasazoval sám? Nespojil si něco pastou na čipu nebo neurazil někde něco? Případně, nepřitáhl si moc šroubky?
moznost vyskusat inde nemam,
accelero som instaloval sam podla navodu (srobky som nesiel nadoraz, len tak pozvolna),
dokonca som teraz GPU podtaktoval - gpu 500mhz, memory 750mhz (povodne boli 650/1033),
accelero som instaloval sam podla navodu (srobky som nesiel nadoraz, len tak pozvolna),
dokonca som teraz GPU podtaktoval - gpu 500mhz, memory 750mhz (povodne boli 650/1033),
Tak mě napadá snad jen sundat chladič a kouknout, jestli si něco náhodou nezatentil, pokud ne, tak sundat tu pastu, co tam byla (ta původní už asi nebude moc použitelná když to sundáš) a dát svou a pokud to nepomůže, zkus reklamaci (tvůj zdroj by to měl zvládat, ačkoli teda minimum je 450W dle ATi)
[quote=Smeli;143347]Umírají hlavně HD4870, na 4850 by měl pasovat snad pasiv z S1 rev. 2.[/quote]
Dovolte mi prosím tuto malou loupež v podobě mého přispění … Loupež proto, že nemám k tématu co říct, ale mám podobný dotaz.
Mám HD4850 (Sapphire), od neděle chladím Accelerem S1 + Turbo Modulem, ale také NEMÁM chlazeny ty napěťové regulátory. Tady na fóru i na konkurenci (na PCTuningu kupříkladu) jsem četl o tom nebezpečí zničení karty (sice HD4870, ale to je jedno :)). Což mě dost děsí.
Přilepil jsem ty malé hliníkové pasivky z Accelera podle návodu na paměti (nebo co, prostě na těch osm černých věcí hned vedle čipu. Takže mi žádné nezbyly na paměťové regulátory. Podle Accelera nemusí být chlazeny (dokonce mi tady na fóru na to někdo posílal odkaz).
Přesto nechci riskovat, koukal jsem, že se dají koupit, našel jsem jne toto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , ale jsou nedostupné, jde o několik týdnů (všude, kde to znám).
Takže:
1) K Acceleru jsem dostal nějaký další pasiv, určený pro jiné karty - nedal by se použít ten? (viz obrázky).
2) Nevíte, kde bych sehnal ty pasivky (koupil)? Nebo neprodali byste mi je někdo z Vás, třeba zbyly z jiných chladičů apod.? (poštovné je dnes v pohodě)
Kdyby se mi měla mojí vinou rozbít nová karta, zase by vzrostla statistika sebevražd, znáte to …
Obsah krabičky s Accelerem (bohužel jen takhle …)
http://enthusiast.hardocp.com/images/articles/1201545576B7P3iVekyv_3_2_l.jpg
http://enthusiast.hardocp.com/images/articles/1201545576B7P3iVekyv_3_3_l.jpg
Děkuju a pardon za mimotématní příspěvek …
PS: A jeden z těch už nalepených pasivů se dotýká heatpipe ... nevadí? :)
Dovolte mi prosím tuto malou loupež v podobě mého přispění … Loupež proto, že nemám k tématu co říct, ale mám podobný dotaz.
Mám HD4850 (Sapphire), od neděle chladím Accelerem S1 + Turbo Modulem, ale také NEMÁM chlazeny ty napěťové regulátory. Tady na fóru i na konkurenci (na PCTuningu kupříkladu) jsem četl o tom nebezpečí zničení karty (sice HD4870, ale to je jedno :)). Což mě dost děsí.
Přilepil jsem ty malé hliníkové pasivky z Accelera podle návodu na paměti (nebo co, prostě na těch osm černých věcí hned vedle čipu. Takže mi žádné nezbyly na paměťové regulátory. Podle Accelera nemusí být chlazeny (dokonce mi tady na fóru na to někdo posílal odkaz).
Přesto nechci riskovat, koukal jsem, že se dají koupit, našel jsem jne toto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , ale jsou nedostupné, jde o několik týdnů (všude, kde to znám).
Takže:
1) K Acceleru jsem dostal nějaký další pasiv, určený pro jiné karty - nedal by se použít ten? (viz obrázky).
2) Nevíte, kde bych sehnal ty pasivky (koupil)? Nebo neprodali byste mi je někdo z Vás, třeba zbyly z jiných chladičů apod.? (poštovné je dnes v pohodě)
Kdyby se mi měla mojí vinou rozbít nová karta, zase by vzrostla statistika sebevražd, znáte to …
Obsah krabičky s Accelerem (bohužel jen takhle …)
http://enthusiast.hardocp.com/images/articles/1201545576B7P3iVekyv_3_2_l.jpg
http://enthusiast.hardocp.com/images/articles/1201545576B7P3iVekyv_3_3_l.jpg
Děkuju a pardon za mimotématní příspěvek …
PS: A jeden z těch už nalepených pasivů se dotýká heatpipe ... nevadí? :)
ja som bol na tom presne ako ty.... akurat dnes po odporucani som tam nainstaloval aj pasivy na tie obvody (pre istotu) a to tak ze som prerezal etn dlhy neouzitelny co bol k tomu pribaleny. vsetko tam pekne sedi, akurat mam stale problem s tymi artifaktami, co bude mozno vadna vram :( to vyzera na reklamaciu, este skusim povodny referencny chladic
[QUOTE=Smeli;143347]Umírají hlavně HD4870, na 4850 by měl pasovat snad pasiv z S1 rev. 2 (imho musí, stock cooler je stejný jako na HD3850).
Doplň celou sestavu prosím. Taky by nebyl špatný výrobce zdroje, případně, pokud byl součástí case, tak case.[/QUOTE]
No je mozne ze je stejny jak 3850, ale u accelera jsou chladici bloky na napajeci sekci jen na rady X1800 a x1900 (x1950).
Doplň celou sestavu prosím. Taky by nebyl špatný výrobce zdroje, případně, pokud byl součástí case, tak case.[/QUOTE]
No je mozne ze je stejny jak 3850, ale u accelera jsou chladici bloky na napajeci sekci jen na rady X1800 a x1900 (x1950).
[quote=Zeus(CZ);143374]PS: A jeden z těch už nalepených pasivů se dotýká heatpipe ... nevadí? :)[/quote]
myslím, že to nevadí, mne sa dotýka pasív o headpipe už rok a karta ide bez problémov:)
myslím, že to nevadí, mne sa dotýka pasív o headpipe už rok a karta ide bez problémov:)
[QUOTE=JonnyC;143376]No je mozne ze je stejny jak 3850, ale u accelera jsou chladici bloky na napajeci sekci jen na rady X1800 a x1900 (x1950).[/QUOTE]
Teď sem to omrkl - opravdu, sice revize 2 přidala podporu pro HD38x0, ale ten pasiv tam zůstal stejný. V tom případě jsou dvě možnosti - buď původní seříznout a přilepit, nebo použít to, co postoval Zeus (jinak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jsou skladem)
Teď sem to omrkl - opravdu, sice revize 2 přidala podporu pro HD38x0, ale ten pasiv tam zůstal stejný. V tom případě jsou dvě možnosti - buď původní seříznout a přilepit, nebo použít to, co postoval Zeus (jinak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jsou skladem)
Děkuju, nařezat ten vedlejší chladič co mi zbyl je super nápad.
Nebo myslíte, že mám koupit ty balíčky? Jde jen o tohle. Po koupení se to normálně přilepí? Nebo se to bude muset ořezávat do nějakého tvaru apod.? (to bych rovnou odřezal ten svůj - ale o peníze v tomto případě nejde)
Ještě jednou pardon a hlavně díky!
edit: lepší obrázek přímo tady odtud ze SHW

Zbyl ten dlouhý stříbrný pasiv …
Nebo myslíte, že mám koupit ty balíčky? Jde jen o tohle. Po koupení se to normálně přilepí? Nebo se to bude muset ořezávat do nějakého tvaru apod.? (to bych rovnou odřezal ten svůj - ale o peníze v tomto případě nejde)
Ještě jednou pardon a hlavně díky!
edit: lepší obrázek přímo tady odtud ze SHW
Zbyl ten dlouhý stříbrný pasiv …
Vím, co ti zůstalo, s lepením je trochu ale problém - sám sem ho uřezal, problém to moc nebyl, i když sme to dělal nožem (:D), větší problém bylo přilepení, protože je tam stejný maras co na paměťových pasivech, vůbec to nedrželo (naštěstí mám kartu hore kopytama, tak mi to nevadilo a teď už tam drží). Ty malé pasivky dle zkušenosti z jiného fóra by tam měli se vejít vedle sebe naskládat...
Já jsem pasivky z pamětí po jednom použití pracně od toho lepidla očistil a pak vždy nanesl pastu, přiložil a kolem dokola přilepil tavnou pistolí. Ten pasiv bych nařezal a zkusil také tak nějak přilepit :)