Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: hd3850 12cm větrák připojn na kartu

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    jen mě tak napadlo, přežije grafika připojení 12cm místo originální větráčku?
    jde mi o to že by se větrák moh ve 2D vypínat a zapínat jen v zátěži .
    zárověň si matně vzpomínám na doby kdy silencer dokázal usmrtit napájení větráčku na kartě velkým odběrem.
    nebo by stačilo ke grafice připojit jen 3. a 4. drat a 12V a 0 brát rovnou ze zdroje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele Jajator
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    jj prezije,ja tam mam pripojeny 12CM PWM a da se regulovat stejne jak ten puvodni, sem v biosu prihulil ty otacky, tak se to reguluje od 40% do 100%,pac ani pri 100% nejde slyset .)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Podívej se na proud toho původního ventilátoru a srovnej to s proudem toho 12cm...jestli to nebude vzájemně moc ustřelovat, bude to OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Podívej se na proud toho původního ventilátoru a srovnej to s proudem toho 12cm...jestli to nebude vzájemně moc ustřelovat, bude to OK.
    bohuzel takhle easy to neni jelikoz na vetracku je napsano ati radeon a PN vic nic
    auras k chladici uvadi 12V a nejaky otacky poud ne
    a NTK ho na webu ani nema a ikdyby mela tak tam zase nema udaje
    takze poud je ti ten proud znam, sem s nim
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ani zespodu nic není ? Normální výrobci to tam píší...

    Jinak zkus ten ventiltátor prostě připojit na 12 V na zdroji a sériově změř proud ampérmetrem jestli máš
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    hezka idea, tak sem ji testnul
    puvodni vetracek zapnuti 0,35A chod 0,2A
    Xilence 12cm 0,8A porad vyrobe udava <0,1A
    PWM verze ma udavani <0,23A
    takze to snad pude

    ted uz jen sehnat konektor
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Ventilátory: dobry 20mm, 12cm fan?
    Od hawkeye9898 v sekci Chlazení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 23:37
  2. Ventilátory: Jaké 12cm ventilátory
    Od kosmoletec v sekci Chlazení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 10:10
  3. Ventilátory: hledam 12cm ventilator - rozbeh na 5V
    Od matyyy v sekci Chlazení
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 17-07-2008, 16:21
  4. Ventilátory: Glacialtech 12cm
    Od Obumbrata v sekci Chlazení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 11-06-2007, 19:01