Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 47

Téma: amd vs intel

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele kid.cze
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    35

    Ahoj chtěl bych se zeptat který procesor je lepší jestli

    http://www.alza.cz/amd-dual-core-athlon-d71815.htm

    albo

    http://www.alza.cz/procesor-intel-co...roe-d92120.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Výkonově to je přibližně nastejno. Intel má o polovinu nižší spotřebu. AMD je levnější.

    Do jaké sestavy a na co to má být ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele kid.cze
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    35

    Grafická karta SAPPHIRE HD 3870, 512MB DDR4 (2250MHz), ATI Radeon HD 3870 (775MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI, single slot

    2GB ram

    HDD 200Gb samsung spinpoint S250S sataII/300 3RZ

    skřín midi tower step 307

    a základovka bud Asus P5B Gb lan, iP965 FSB 1066 HDA (for intel)

    albo EDIT GIGABYTE M57SLI-S4 - nForce570 SLi, 2xPCIe x16, DDR2 800, SATA II RAID, FW, USB2.0, GLAN, mATX, scAM2(for amd)

    mala by být na HRY
    Naposledy upraveno uživatelem kid.cze: 19-07-2008 v 01:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Kupuješ novou sestavu ? Jestli ano, všechno špatně Napiš svůj rozpočet a já se podívám po nečem lepším
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    zde je to jednoduché - plánujete přetaktovat CPU? jestli ano, berte http://www.alza.cz/dvoujadrovy-proce...180-d77523.htm
    pokud ne, berte to AMD 6000+ .

    /edit: předpokládám, že většinu věcí již máte, jen čekáte na desku a CPU (co koupit), pokud stavíte nové PC, tak má kolega pravdu, všechno předělat - rádí Vám poradíme, co koupit
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele kid.cze
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    35

    11000 :P rodiče mi nedaj ani floka


    EDIT:nemám rozhoduji se kupit celou novou sestavu..
    Naposledy upraveno uživatelem kid.cze: 19-07-2008 v 01:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak, seč jsem se snažil, jak mohl, HD 4850 se tam nacpat nepovedlo

    Jinak kdybys vyštrachal ještě 300 kč, vešel by se tam Freezer 7 Pro Taktovat budeš ? U tohohle procesoru se s tím skoro počítá

    Je to z Alfa Computeru, pošta nad 10k zdarma.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: kosik.png 
Zobrazení: 202 
Velikost: 86.8 KB 
ID: 5628  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele kid.cze
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    35

    hm na kolik by se dal ten procesor přetaktovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Pokud bys investoval do toho Freezeru (asi 330 Kč), tak na 3-3,2 GHz by neměl být problém...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele kid.cze
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    35

    těch 330 kč není problém babičky su štědré btw. o kolik je dražší ta 4850 ? btw. nestačil by mi 2gb ram mám 32bit xp
    Naposledy upraveno uživatelem kid.cze: 19-07-2008 v 01:55 Důvod: xp
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    HD 4850 je na tom teď výkonově hodně slušně, ovšem nejlevnější je v Alfě za 3 371,20 kč (2 % sleva na e-shopu).

    Jo, jelikož to máš nad 10 tisíc, je nejlepší si to nechat doručit přepravní službou, která je pak zdarma. Díky platbě předem na proformu anebo dobírkou máš pak ještě 2 % slevu na nákup přes e-shop.

    Jo, zapomněl jsem napsat cenu Takže ty komponenty výše na obrázku jsou za 10 928,- Kč vč. té slevy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele kid.cze
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    35

    prosímtě keby osm kupil tu HD4850 tak bych musel vyměnit ten chladič na tu grafiku poradíš mi jaký ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    To Accelero co je v košíku tam padne také, takže netřeba nic měnit.
    Jen bych osobně ten pasiv na napájecí regulátory, který je v balení, nařezal a dal na ně. Podle výrobce to není třeba a on ten malý pasiv padne jen na starší karty, ale já bych to tam dal Chladič reklamovat nebudeš, tak si to můžeš řezat jak chceš
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele kid.cze
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    35

    hm ted sem trochu nepochopil sry nejsom v tom tak "zběhlej"... inač ramky by mi stačili 2gb a na svátek (v říjnu) bych si dokoupil ty 4gb - tak aby mi vyšlo na tu HD4850

    btw. pošleeš mi na tu graf link ?
    Naposledy upraveno uživatelem kid.cze: 19-07-2008 v 02:23 Důvod: grafika
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Chladič padne na obě karty stejný a v poměru cena/výkon ten nejlepší - Accelero S1. Už je v košíku k tomu Radeonu HD 3870, viz výše.

    Mno a kromě samotného jádra karty se hřejí i napájecí regulátory. Na fotografii těch osm malých černých čipů (vedle těch čtyř šedých). U této karty je už vhodné je chladit, minimálně když chceš dosáhnout slušného přetaktování. K tomu můžeš využít ten pasivní chladič na fotografii výše. Sice není určen přímo pro ně, ale když ho nařezeš a přilepíš třeba teplovodivou samolepkou (nebo já na to dávám pastu a kolem dokola lepím tavnou pistolí), určitě to pomůže.


    Pokud zatím stačí, tak tedy 2GB kit A-Data Vitesta GS 2GB (kit 2x1GB) 800+ MHz stojí 828,10 Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Budoucí sockety: Intel news-obecné novinky a infa Intel nejen procesorů
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 55
    Poslední příspěvek: 28-10-2018, 21:40
  2. Intel Pentium 4 2,8Ghz/512/533 nebo INTEL PENTIUM 4 2.60GHZ/512/800
    Od NEO87 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-10-2008, 23:31
  3. Výměna Intel Celeron 2GHZ za Intel Pentium 4 2,6GHz
    Od NEO87 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-10-2008, 15:00