Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: potřeboval bych pomoc.... už fak nevim...

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele MaweR1cK
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    zdravim, koupil jsem si novej počítač, doma složil, vše OK až na internet... Podrobně vysvětlím: Nejde mi absolutně net, ale LAN mi jde, jsem pripojen přes switch a dostanu se do všech PC i oni ke mě... všem de internet ale mě ne... IP a vše mám nastavené dobře. Ovladače nainstalované. Zkoušel jsem 4 sítové karty a postupně vyměnil 3 Základní desky (na všech jsem to zkoušel a nic). Ted mám Asus 650i SLi a Intel Pentium Dual Core E2160. Všechno jsem zkoušel na nových instalacích Win XP pro SP2 (a že jich bylo hodně). Když ale připojím do switche svoji starou desku Gigabyte s Athlonem XP 2800+ tak mi net šlape krásně.... (ted na tom tohle píšu). Zkoušel jsem křížený i nekřížený sítový kabel...

    když dám příkaz "cmd" a zkusím ping na brámu nebo DNS tak to píše "vypršel časový limit žádosti"
    když dám ping na jinej PC kterej je připojen do switche tak je ping pod 1.
    když dám ping např na www.download.com tak je to to samý jak v bodě 1.


    prosím poradte. Nevím jestli něco dělám blbě nebo na neco zapominam....

    Sem z toho celkem nestastnej, už jsem do toho problému vyrazil hodně penez a nic.....

    předem díky za jakoukoliv pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jak vypadá topologie sítě ? Máš tam switch a ten je připojen k routeru nebo nějakému modemu nebo jak ? Je zapnuto DHCP nebo přiděluješ IP ručně ?

    Jinak ten název vlákna nic moc
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Zkoušel jste tam ručně zadat adresy DNS? Někdy se stane, že je router nepřeposílá. Já mám doma jednoho takového kandidáta.

    One moment, vy máte připojené počítače do internenu přes switch? Na cestě je nějaký proxy? Nebo Vám dal poskytovatel více IP adres? Jestli máte jen jednu adresu tak zkuste jeden počítač připojit do internetu na přímo a uvidíte. Možná jsem to nějak blbě pochopil.
    Naposledy upraveno uživatelem xmarek: 19-07-2008 v 17:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele MaweR1cK
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    switch je pripojenej primo na antenu (aspom myslim).
    IP zadavam rucne.
    a nevim co to je vlakno.... :-)

    technologie site? nevim co to je... :-) moc se nevyznam... muzes upresnit lajkovi...

    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele MaweR1cK
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    Citace Původně odesláno od xmarek Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jste tam ručně zadat adresy DNS? Někdy se stane, že je router nepřeposílá. Já mám doma jednoho takového kandidáta.
    ano DNS zadavam vzdy rucne.. stejne jako IP a brany...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Je to tedy nějaká Wi-Fi ? Obvykle ty antény mají jakés-takés DHCP...pokud ale anténa nemá žádné aktivní prvky, na který by šel NAT, pouze to slouží jako „redukce“ z kabelu na bezdrát, tak je potřeba mezi anténu a switch vrazit router. Resp. pak by switch ani nebyl potřeba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Nějak jsem nepochopil jak je to připojené. Kdo je připojený na co? Doma je víc počítačů přes switch? Nebo sousedé jsou na společným switchi? Jinak topologie je jak jsou ty počítače vzájemně propojené. Tj. adresy, masky, brány.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele MaweR1cK
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    Citace Původně odesláno od xmarek Zobrazit příspěvek
    Nějak jsem nepochopil jak je to připojené. Kdo je připojený na co? Doma je víc počítačů přes switch? Nebo sousedé jsou na společným switchi? Jinak topologie je jak jsou ty počítače vzájemně propojené. Tj. adresy, masky, brány.
    v domácnosti jsou 3 PC každé má svou IP XXX.XXX.XX.2 až 4
    Masky a brány jsou stejné.
    PC jsou vzájemně propojené jen přes switch...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele MaweR1cK
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Je to tedy nějaká Wi-Fi ? Obvykle ty antény mají jakés-takés DHCP...pokud ale anténa nemá žádné aktivní prvky, na který by šel NAT, pouze to slouží jako „redukce“ z kabelu na bezdrát, tak je potřeba mezi anténu a switch vrazit router. Resp. pak by switch ani nebyl potřeba.
    ano, je to wi-fi. sice jsem to 100% nepochopil ale když mi to jde na staré desce tak by to mělo jít i na té nové, ne? Samozdřejmně se stejnýma IP, DNS a bránami...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Citace Původně odesláno od MaweR1cK Zobrazit příspěvek
    v domácnosti jsou 3 PC každé má svou IP XXX.XXX.XX.2 až 4
    Masky a brány jsou stejné.
    PC jsou vzájemně propojené jen přes switch...
    Switch. Takže podmínkou je, že je na cestě router nebo Vám poskytovatel dal více adres, nebo jeden počítač musí vystupovat jako brána. Ono je totiž rozdíl mezi switchem a routerem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    A není třeba nutné aby nejdříve provider povolil fyzickou adresu nové síťovky? Já to tak mám, vždycky když jsem měnil desku, musel jsem nahlásit kterou MAC adresu vyškrtnout a kterou povolit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    A co je cílem ? Dostat se s tím jedním PC do Internetu nebo se všemi ?

    Pokud jen s tím jedním, tak je třeba nastavit IP, bránu, DNS apod. údaje dodané poskytovatelem připojení. Zbývající PC musí mít potom parametry nastaveny vzájemně jen na sebe, pokud jim dáš zase to samé jen jinou IP, je jasné, že tam budeš mít koflikty, bez aktivního zařízení s NATem nemůžeš přes jednu anténu připojovat více PC. Jedině v případě že by ti dal poskytovatel více IP adres.

    Co je to konkrétně za IP ? V jakém rozsahu ? Ono když napíšeš xxx tak to může být cokoliv Někteří poskytovatelé to mají inteligentně tak, že dostaneš přidělenu IP v jejich vnitřní síti a routují si to pak sami ven

    elpsycho: no to je ono, každý provider to má úplně jinak, někdo ti to nastaví natvrdo na síťovou kartu, někdo ti dá třeba IP 192.168.0.2 (očividně z vnitřní sítě), někdo ti tam dá prostě přímo IP v Internetu...ufff síťařina je hnus, velebnosti
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    ufff síťařina je hnus, velebnosti
    Zkuste někdy psát software. To je teprve prdel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele MaweR1cK
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    Citace Původně odesláno od xmarek Zobrazit příspěvek
    Switch. Takže podmínkou je, že je na cestě router nebo Vám poskytovatel dal více adres, nebo jeden počítač musí vystupovat jako brána. Ono je totiž rozdíl mezi switchem a routerem.
    jak sem psal, moc se v tom nevyznám... Ale mám tenhle switch http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34019 a je napojenej do elektriky a do mini černý krabičky (5x3cm ta je taky přes trafo v el.) od který vede kabel k antene. Uvedu presná IP brana je 192.168.30.1 moje IP je 192.168.30.2 a dalsí PC to tak maj do .4
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zkusil bych prostě jednoduše vyhodit switch a připojit to jedno PC přímo k anténě. Jsem si takřka jist, že to pojede...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Potřeboval bych poradit.
    Od Finker v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-01-2013, 22:33
  2. Potřeboval bych poradit nejspíš od elektrikáře...Čip
    Od Darkhunter v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-09-2012, 11:52
  3. Potřeboval bych od vás názor na notebook...
    Od Kubajs66 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 04-04-2010, 18:38
  4. potřeboval bych poradit.
    Od DGstores v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 19-08-2008, 12:21
  5. Potřeboval bych poradit s update biost
    Od Honzaaa v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-02-2007, 14:16