Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: ATI HD 3870 512MG sapphire - menší problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    35

    Můj měnší problém, spočíva v přetaktování grafiky.

    Konkretně jde o grafiku : http://www.sapphiretech.com/ce/produ...gpid=219&grp=3

    + osazeno chladičem Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2 :

    http://blog.pcnews.ro/wp-content/pho...2/05708969.jpg

    Tuto kartu jsem používal cca asi 6 - 7 měsiců, absolutně bezproblémová grafika, za užasnou cenu, skvělej výkon, možná s ovladačema byli problémy, ale u těchto karet je to známé a jasné ale bylo to vyřešeno catalystama 8.6. Po té jsem si stáhnul Riva Tuner, sledoval jsem teploty.

    Neodolal jsem zkoušel jsem taktovat, nechal jsem si určit hranice, který mi nabýdnůl program, nastavil jsem hodnoty. Uložil...... frekvence , teplota šly na horu, co se týče teploty tak asi o pár stupňů. Spustil jsem na test 3D Mark 2006, jak naběhla uvodní scéna, počítač spadnul, konkretně grafická karta, jinak vše beželo(zdroj, disky atd atd . Restartoval jsem pc, nastavil jsem hodnoty v Riva Tuneru na zpátek(deafault), znova jsem restartoval. Vše bylo v pohodě.
    Po tomto tkz. chybném incidentu, jsem si zapnul hru, zjistil jsem, že to dělá v grafice, takový chybi, hlavně u bílé barvy, dělá to spíše takové rozmazané zeleno,červené kostičky,sice nenápadné, špatně viditelné, ale přeci zahlídnu, tato chyba se objevuje ve více hrách, také ale i ve filmech !!

    Je sice taková to chyba nenápadná, ale prostě někdy to jde vidět, vadí mi to, co si budem povídat.
    Je mi jasné, že tuto chybu vytvořilo, mé taktování grafiky.

    Tak vás lidi, prosim, jestli by jste mi mohli nějak poradit, něbo něco k tomu říct, prostě cokoliv, co by mi mohlo nějak pomoct. Protože do nový grafiky zatím nechci jít, tuhle mi je prostě líto jen tak vyhodit oknemm kvuli takový skoro titěrnosti.
    ALE opravdu nechci slyšet, takový komenty, že jsem si měl radši koupit GeForce, nebo jinou kartu, nebo že jsem neměl taktovat. Prostě potřebuju nějak poradit, a budu rád za každý dobrý slovo, předem díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak to je opravdu zvláštní, taková chyba, že po taktování se to rozhodilo Jsi naprosto ojedinělý

    Mrknul bych prvně do HD monitoringu v RivaTuneru, jestli se opravdu takty snížily. Plus na teploty.

    Pokud budeš všechno OK, ještě pro jistotu bych zkusil stability test v ATi Tool, jestli to nebude také artefaktovat...podle mě to ale bude reklamace.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,348

    1) Sapphire, ale tak jedem dál, nabýdnůl - první pád ze židle (pak následovalo pár dalších)
    2) doufám, že chladíš napájecí část karty, jestli ne... no
    3) o nějakých extrémních problémech s ovladači, teda kromě těch mezi židlí a klávesnicí, sem neslyšel
    4) co kdybys nám sem dodal foto PC (ideální budou střeva)
    5) a taky screen těch čtverečků
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    2) doufám, že chladíš napájecí část karty, jestli ne... no
    Musí, protože referenční model je tam má hned a Blue to tam má také, tak že by to sundával...a IMHO by to neartefaktovalo ale rovnou padalo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    35

    OK. co se týče napajení grafiky, tak to je orpavdu puvodní a je tam(nesundával jsem)

    Pavel Boček - teploty, a takty jsou orpavdu původní, Co se týče o tom ATI Tool, o tom testu stabilitě, tak to zkusím a dám vědět.

    Smeli - dodám jsem, nějaký obrázky pc skříně a fotky těch kostiček(pokud to pujde) pokud vám to pomuže, nebo nastíní můj problém - není problém

    Jinak zatim moc díky za rady. Pokusim se co nejřívě dodat, nějakou tu fotodokumentaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Smeli tim myslel to ze kdyz si sundal ten referenci chladic a dal tam accelero jestli si resil i chlazeni ostatnich svabu na te karte .. ktere chladila zakldana puvdoniho chladice. V ccc vidis pouze teploty jadra ale ne ostatnich svabu. Viz umirajici radeony 48xx s alternativnimi chladici ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    nepoužíváš ati tray tool?
    přeinstaloval si znovu drivery?
    nezůstaly takty karty(přetakt.) v CCC?
    odinstalovals rivatuner?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Smeli tim myslel to ze kdyz si sundal ten referenci chladic a dal tam accelero jestli si resil i chlazeni ostatnich svabu na te karte .. ktere chladila zakldana puvdoniho chladice. V ccc vidis pouze teploty jadra ale ne ostatnich svabu. Viz umirajici radeony 48xx s alternativnimi chladici ..



    Citace Původně odesláno od motiver Zobrazit příspěvek
    OK. co se týče napajení grafiky, tak to je opravdu puvodní a je tam (nesundával jsem).
    Co je za problém ?

    Navíc myslím u HD 3870 chlazení stejně není tak třeba. Řada karet ho nemá - sice jsou trochu očesané, ale i tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    35

    Takže mám tu nějaký ty věci k tomu problému

    Driverama to není stáhl jsem nový Catalisty 8.7, vše stejné, před tím jsem přeinstalováal i ty 8.6

    Odistaloval jsem všechny programy na ati jako Riva Tuner, Ati tool ,vždycky jsem restarotval, stejnej problém přetrvává !!!

    Teploty jsou takové : v klidu bez zatížení max : 35 stupňů v maximálním zatížení 51 - 56 stupňů (3D Mark 06 , Crisis, Race Driver Grid, atd atd)

    Ta chyba nejde zachiti(vyfotit), na SNÍMKÁCH žádná CHYBA NENÍ, ale ve hře furt ANO je tam :-(

    Takže už nevim co stím !!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od motiver Zobrazit příspěvek
    Ta chyba nejde zachiti(vyfotit), na SNÍMKÁCH žádná CHYBA NENÍ, ale ve hře furt ANO je tam :-(

    Takže už nevim co stím !!!!
    Nejde zachytit ? To by mohlo být tím, že máš CRT monitor. Zkus dát fotoaparát třeba na stativ nebo nějakou krabici a vyfotit to na dlouhou expozici (půl sekundy nebo sekundu) - samozřejmě nějakou statikou scénu, ať se na monitoru nic nehýbe ! A dej samospoušť, jinak s tím pohneš a rozmázne se to. Zřejmě se to objevuje jen u některých snímků a když to vyfotíš na zlomek sekundy, tak se to nezachytí.

    Každopádně jestli je možnost bych zkusil třeba jiný monitor, pokud doma máš. Ještě přehoď monitor na druhý výstup.

    Pokud to nepomůže, tak to dál neřeš, karta prostě bude vadná. Namontuj původní chladič (s novou pastou !) a jdi ji reklamovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    a co klávesa print screen?

    zkusil si kartu u někoho jinýho

    možná by pomohlo přehrát bios karty (i když se původní) za defaultní od výrobce...

    nemáš třeba nastavenou frekvenci PCI-e na vyšší než 100Mhz ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    35

    Tak po týdnu jsem přijel ze zahraničí, sedl jsem k pc, prvních 30 min dobrý. sice byli tam opět té samé chybi, ale ne tak viditelné jako předtím.

    Dnes, to padá každou chvíli, v normálním provozu, se mi teplota zvíšila o 10 stupnů, furt padá grafika, objevuje se čím dál víc chyb, a to ne jen ve hře, ale taky i na ploše, v prohlížečí atd atd

    Takže prostě dám na radu, pujdu toho modrého šmejda reklamovat. Chtěl jsem se estě jenom zeptat, pokud dám tam puvodní chladíč s novou pastou ( jak psal Pavel Boček), jestli nepoznaj, že do té grafiky, bylo sáhnuto, jestli mi ta reklamace projde ???
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No sice tam je původní pasty přehršle (stříbrné), ale stejně, když řekneš, že jsi nic nedělal, tak co zjistí Může to být třeba z nějaké zápůjčky pro účely testování Dál po tom pátrat nebudou…obchod si nebude přidávat práci, hodí to výrobci a hotovo.

    Třeba v Alfacomputeru to zkusí, PC třeba nenajede, OK, za půl hodiny máš reklamaci vyřízenou výměnou
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    35

    OK, ve středu tam zajedu, dám to na reklamaci.

    Tímto bych chtěl všem poděkovat obvzláště Pavlu Bočkovi, kteří/který , dali nějaký ten koment, radu, atd atd každý příspěvěk byl pro mě přínosem.

    Po reklmaci a keců, kteří mi namluvej na prodejně :-) , dám, konečný verdikt.
    Odpovídat lze po přihlášení