Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 20 z 45 PrvníPrvní ... 10181920212230 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 286 až 300 z 662

Téma: HP LP2475w

  1. #286
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    2

    Zdravím, chtěl bych si koupit tento monitor. Pročetl jsem pár recenzí a toto vlákno, ale pořád je tu pár věcí, které mi vrtají hlavou. Nejsem žádný guru co se monitorů týče, byl bych rád, kdyby mi někdo poradil.

    1/ Používám 20.1“ lcd s rozlišením 1680*1050. Na 1 palec se mi tedy zobrazí 87 tis. pixelů. Velikost textu mi vyhovuje. U HP by to bylo 96 tis. pixelů. Jak velké zmenšení (text, ikon, …) by to v reálu znamenalo?

    2/ U mého monitoru mi vadí, že zkresluje barvy, hlavně vertikálně. Je to staré L203WT od LG, nic na plat, má na to nárok S-IPS tento problém asi vyřeší. Pár lidí si tu ale stěžovalo na čitelnost textu u těchto obrazovek, ba dokonce že to prý není vhodný monitor na office use. Právě práce s textem (programování, webovky ,…) u mě představuje 90% času za PC. Nerad bych, aby mi vyřešením problému s barvami vznikl problém s čitelností.

    3/ Viděl jsem variantu bez „w“ na konci. Je to nějaká očesaná verze nebo jen prodejce špatně copy-pastnul název

    Díky za každou odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #287
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    1

    Jsem dva dny také vlastníkem tohoto monitoru. Dojmy jsou zatím dobré, ale zdá se mi že monitor v továrním nastavení dominuje cervenou barvou. Ctel bych se zeptat, jak aktivuju barevne profily, ktere jsem si stahnul z webu, kde tento monitor kalibrovali optickou sondou. Priradil jsem tyto profily monitoru normalne pre Vlastnosti zobrazeni, ale kdyz profil pouziju, tak nevidim zdane zmeny. Pokud spustim Photoshop a upravuju fotografie, tak tam jdou menit profily, s tim problem neni. Jde mi ale o to, aby ty profily byly take aktivni i pri normalnim pouzivani ostatnich programu a operacniho systemu. Jde mi zkratka o to, abych si typrofily mohl vybirat pres program HP Display Assistant. Poradi nekdo??
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #288
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    37

    To Bildr:
    1) No myslím, že ten výpočet je trošku mimo, protože když vezmu v potaz velikost bodu u 20" monitoru
    0.258 mm × uvedených 87000 tak vychází úhlopříčka 22,446". U monitoru 24" má pixel velikost 0.270 mm a to by odpovídalo úhlopříčce 25.920". Relevantnější bude vzít v úvahu spíš velikost pixelu, která u LP2475w je právě 0,270 mm. To tedy znamená, že pokud mám ikonu velikosti 32 bodů (pixelů) bude mít rozměr 8,64×8,64 mm. Na 20" pak 8,256×8,256mm.
    2) zkreslení barevného podání je u TF monitorů zvláště ve vertikálním směru velké. LP2475w má barvy výborné ve velkém rozsahu; co se týká textu, tak toho už zde bylo napsáno dost. I přes věkem unavené oči, jsem vypnul ClearType, a tohle píšu bez brýlí .
    3) Bé je správně w = wide - širokoúhlý, např. Mironet ho má v nabídce ozbnačený LP2475, ale v popisu už je to dobře i s w.

    To zizanek:
    Přes HP Disp.Asist. to IMHO nejde. Profil lze umístit do C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color a pak ho přidružit ve Správě barev k danému monitoru (HP LP2475w Wide LCD Monitor).
    Můžeš sem dát link na ty profily?
    Vladimír
    Naposledy upraveno uživatelem nevlad: 18-10-2008 v 19:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #289
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od nevlad Zobrazit příspěvek
    Můžeš sem dát link na ty profily?
    Vladimír
    Můžu se vetřít? Viděl jsi post 268? (jestli jo, tak sorry...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #290
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    TO: NEVLAD
    Tyto služby: HP Display Assistant - WMI service, TCP/IP(SSL) service, SNMP service ... jsou nějak skutečně užitečné? Možná jsem paranoidní, ale o žádnou vzdálenou správu z venku mého PC a lcd nestojím. Tedy, pokud se tím nerozumí, že moje pc bude nějak ovládat tento lcd monitor a je tedy nutné je tam mít, protože se tím rozumí interní komunikace mezi pc a lcd...
    Jsem to říkal, že bude třeba trpělivosti...
    Naposledy upraveno uživatelem maron: 19-10-2008 v 10:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #291
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od maron Zobrazit příspěvek
    TO: NEVLAD
    Tyto služby: HP Display Assistant - WMI service, TCP/IP(SSL) service, SNMP service ... jsou nějak skutečně užitečné? .
    Jak jsem už psal, tyto služby slouží pro vzdálenou správu, ale koukám, že na doma nejsou potřebné. Ostatně při instalaci HP Disp.Assist je to v pokynech pro instalaci: Asset Management adds display hardware to the list of computer peripherals that can be managed and controlled remotely over a domain. This feature is only recommended for network administrators, and is not required for home user installation.
    No ale přiznávám bez mučení, že pokyny a návody čtu taky až jako poslední možnost .
    Vladimír
    Naposledy upraveno uživatelem nevlad: 19-10-2008 v 13:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #292
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    2

    To nevlad> díky za osvětu. Že to bude úplně naopak jsem nečekal Už mám HPčko objednané
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #293
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    26

    Jen dám svůj poznatek k tomu písmu. Protože píšu jen texty, tak na radu kamaráda jsem si pořídil TuneUp a tam je několik možností jak si písmo vyladit k obrazu svému. Ten program je na DVD časopisu Computer. Funguje to skvěle, ale i před tímto programem jsem žádný problém s písmem neměl. Co se týče únavy očí, tak musím zodpovědně napsat, že takovou únavu s tímto moniterem nepociťuji jako s předcházejícím Eizem S1910, které mělo několik profilů navolených v menu(hojně jsem je využíval). To je asi vše, jinak po nějaké době provozu sleduji i podsvícení rovnoměrné a nemám výhrad. Pravá strana podsvícení je nyní normální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #294
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    183

    Citace Původně odesláno od stannanek Zobrazit příspěvek
    Jen dám svůj poznatek k tomu písmu. Protože píšu jen texty, tak na radu kamaráda jsem si pořídil TuneUp a tam je několik možností jak si písmo vyladit k obrazu svému. Ten program je na DVD časopisu Computer. Funguje to skvěle, ale i před tímto programem jsem žádný problém s písmem neměl. Co se týče únavy očí, tak musím zodpovědně napsat, že takovou únavu s tímto moniterem nepociťuji jako s předcházejícím Eizem S1910, které mělo několik profilů navolených v menu(hojně jsem je využíval). To je asi vše, jinak po nějaké době provozu sleduji i podsvícení rovnoměrné a nemám výhrad. Pravá strana podsvícení je nyní normální.
    Zdarec, chtel jsem se zeptat, jestli jsem to pochopil spravne a mas zkusenost, ze z Eiza te bolely oci vice nez tady z toho HP? Jake bylo to Eizo S1910 model pokud jde o cenove relace? Stredni trida? Nemuzu cenu najit, zda se, ze uz se neprodava.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #295
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    26

    Ahoj, to Eizo jsem měl 2,5 roku, v té době tuším stálo 12tis bez DPH, musel bych se podívat do papírů. Barvy mělo výborný, podsvícení taky, ale HP je fakt jiný, jsem spokojenější. HP je taky o dost ryclejší. Zkoušel jsem Eizo test a nestačil jsem se divit. Myslím, že jsem udělal koupí HP dobře, já chtěl jít opět do Eiza SX2461W za 31tis s DPH. Ještě, že jsem to neudělal, fotím a fotky jsou na tomto monitoru super. Zítra přijde kamarád se sondou a budeme kalibrovat, tak jsem zvědavý jak moc se to moje nastavení změní, dám vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #296
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    183

    Citace Původně odesláno od stannanek Zobrazit příspěvek
    Ahoj, to Eizo jsem měl 2,5 roku, v té době tuším stálo 12tis bez DPH, musel bych se podívat do papírů. Barvy mělo výborný, podsvícení taky, ale HP je fakt jiný, jsem spokojenější. HP je taky o dost ryclejší. Zkoušel jsem Eizo test a nestačil jsem se divit. Myslím, že jsem udělal koupí HP dobře, já chtěl jít opět do Eiza SX2461W za 31tis s DPH. Ještě, že jsem to neudělal, fotím a fotky jsou na tomto monitoru super. Zítra přijde kamarád se sondou a budeme kalibrovat, tak jsem zvědavý jak moc se to moje nastavení změní, dám vědět.
    Ok, tak dej vedet, mne se taky nechtelo davat za monitor 20 nebo 30k, kdyz to za rok spadne o polovinu.
    Dej vedet, jak se povedla kalibrace. Mne se zda, ze i po kalibraci na white point 6500K to tahne trochu do cervena. Mozna zkusim studenejsi white point, ale to pry uz zase neni dobre na upravu fotek, hm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #297
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    12

    zdravim. tak ho mam taky.
    dal jsem si taky clear type, protoze mi pismo prislo moc ostre a ostrost nemohu nastavovat po tom co mam nastaveno dop. rozliseni zmizelo mi nastaveni "IMAGE CONTROL". je to normalni?

    prvni postrehy - prava strana do ruzova. gradient, ktery se tahne od stredu do prave casti, kde je nejtmavsi. a dalsi prepalena cervena. ikony IrfanView na plose jsou mazec.

    ladim tu cervenou ale marne. stahnul jsem profil a dal nastaveni TFT. celkove urcite zlepseni, ale ta cervena je porad moc.

    1. chci se zeptat. kdyz dam default sRGB profil a nastavim si barvy, bude zobrazeni OK? stahnul jsem si totiz icc profil, a nevim jake pouzil majitel nastaveni, jen ze jsou skalibrovane. ty profily nesou nejake hodnoty nastaveni pri default OSD nebo ty same hodnoty se musi nastavit jeste pres OSD? jde mi o to, jestli pri nastveny pres OSD RGB slozek potrebuji jeste nejaky profil? porp. jaky profil pak aplikovat aby mi barvy treba ve photoshopu sedely apod.

    2. proc mam neaktivni "Image Control v OSD"

    diky

    EDIT:
    ted jsem si vsiml, neceho drsneho, kdyz dam sporic obrazovky a prazdne aby byla cerna plocha, mam tam husty zluty fleky u okraju. kdyz zatlacim na folii tam mizi tlakem. po uvolneni zase zloutnou. z dalky je to mazec (http://www.tftcentral.co.uk/images/h...w/P1010975.JPG)
    mam 2, mensi a ostrejsi. jako by do tech rohu nekdo trefil tenisakem - je to normalni? doste se divim jak tlak na folii to meni.
    stacilo by kdyby v rohu byl sroub a nekdo ho dotahnul. to by trochu roh stmavnul. - drsny

    uplne jsem na to cumel. je to videt jen na cernem pozadi samozrejme

    jestli toto je cerna pak nechapu dalsi vec, ze kdyz dam tento sporic, a postavim se a jsem dejme tomu sikmo vpravo nahore nad panelem, vidim obrazovku pri tomto sporici jako stribrnou

    JINAK. mel jsem CFT trinitron 21" a jak jsem cetl 90% lidi je gammut na obtiz a ja budu nakonec mezi nima . monitor jsem chtel prave kvuli barvam pro web design apod. ted se neda pracovat. TA CERVENA ten panel ZABIJI. prohlizim fotky, ktere na crt byly jako zive s natural barvami a ted jak je tam cervena, vypada to jak cirkus. naruzovely prepaleny odstin jak zvyraznovac.

    nastaveni mam podle TFT, jak ale vidim, ty cerveny se neda zbavit. pls HELP

    DIKY za kazdou radu.


    a dalsi vec na co jsem narazil. jak vypnu monitor klasicky nebo sporicem vypnout monitor uz se mi nepodari jej zapnout. po zapnuti nebo pohnutim mysi (nebo kl.) zacne hledat input, po tom co zadny nenajde, ... going to sleep . takze restart pc jinak ho neprinutim se zapnout .
    deje se to jen pri dvi-dvi. jdyz dam z grafiky analog tak to jede. takze mam jeste asi shit grafiku (radeon 9500) co? nebo je to zakl. deskou?
    Naposledy upraveno uživatelem dreamboy: 21-10-2008 v 01:23
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #298
    Nováček Avatar uživatele OblakavLese
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od dreamboy Zobrazit příspěvek
    a dalsi vec na co jsem narazil. jak vypnu monitor klasicky nebo sporicem vypnout monitor uz se mi nepodari jej zapnout. po zapnuti nebo pohnutim mysi (nebo kl.) zacne hledat input, po tom co zadny nenajde, ... going to sleep . takze restart pc jinak ho neprinutim se zapnout .
    deje se to jen pri dvi-dvi. jdyz dam z grafiky analog tak to jede. takze mam jeste asi shit grafiku (radeon 9500) co? nebo je to zakl. deskou?
    Počítačem to nebude, z vlastní zkušenosti vím, že tento monitor je nějak hodně náchylný na kvalitu signálu z grafiky(to bylo i vyjádření supportu HP) a na mojí staré X800 neběžel digitální vůbec, na HD 2600Pro se hodně cukal a na HD 4850 to běží v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #299
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od OblakavLese Zobrazit příspěvek
    Počítačem to nebude, z vlastní zkušenosti vím, že tento monitor je nějak hodně náchylný na kvalitu signálu z grafiky(to bylo i vyjádření supportu HP) a na mojí staré X800 neběžel digitální vůbec, na HD 2600Pro se hodně cukal a na HD 4850 to běží v pohodě.
    koukam ze v IT me stale vice veci prekvapuje. to by me ten monitor vysel pekne draho. asi ho pekne zabalim a poslu zpet
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #300
    Nováček Avatar uživatele OblakavLese
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od dreamboy Zobrazit příspěvek
    koukam ze v IT me stale vice veci prekvapuje. to by me ten monitor vysel pekne draho. asi ho pekne zabalim a poslu zpet
    Taky jsem nechtěl investovat do grafiky, ale ten monitor mě holt přinutil. Pokud ho máš ještě v těch 14dnech, tak ho pošli zpět, vyjde tě to líp než nová grafika. Dřív nebo později se objeví další dobrý monitor za slušné peníze, který nebude mít takové chyby jako tento.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 20 z 45 PrvníPrvní ... 10181920212230 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: IPS 24" HP LP2475W vs. DELL u2410
    Od steef v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-10-2009, 14:53
  2. LCD: Lenovo 220x vs. HP LP2475W
    Od P.cia v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-12-2008, 00:25
  3. LCD: LCD na grafiku (XL20, LP2475w, NEC) < 20k ?
    Od Aigor v sekci Monitory
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 13:18
  4. LCD: Instalace ovladače k LP2475w
    Od LP2475w v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-10-2008, 14:59