Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Windows Server 2008

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Zdravím!
    Z nedostatku jiné nesmyslné činnosti jsem si nainstaloval Virtual PC. A že si na něm vyzkouším Visty (teď mám XP SP3 32-bit). Na adrese uvedené v jednom nejmenovaném IT časopisu jsem si dokonce mohl vybrat z 32 a 64-bit verze. Proč rovnou nevyzkoušet 64-bit? I stáhl jsem ISO a nacpal do virtuální mechaniky. Start, nabíhá to a stop. Chyba! Napsalo to, že to nepůjde, že mám 32-bit procesor. Když jsem to samé zkusil s 32-bit variantou WS2008, proběhlo všecko v pořádku.
    Když se podívám do svého podpisu, řekl bych, že můj CPU je 64-bit. Nebo ne. Proč mi Visty hlásí 32-bit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Řekl bych, že kvůli tomu, že XP x86-32 ti prostě nenasimulují x86-64 procesor Ten druhý systém prostě nemá přímo přístup k HW, běží ve virtuálním režimu pod 32bitovým systémem...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Zkus WMware Workstation, v pohode mi simuluje 64-bitove OS z 32-bitoveho
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Apophis66 Zobrazit příspěvek
    Zkus WMware Workstation, v pohode mi simuluje 64-bitove OS z 32-bitoveho
    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Řekl bych, že kvůli tomu, že XP x86-32 ti prostě nenasimulují x86-64 procesor Ten druhý systém prostě nemá přímo přístup k HW, běží ve virtuálním režimu pod 32bitovým systémem...
    Díky!
    (Píšu to sem, aby si ostatní nemysleli, že jsem nevděčnej )
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Tak to s VMware jsem ještě nezkoušel nezkoušel, každopádně to podle mě nebude extra rychlý (protože si myslím že to nemůže emulovat HW s podporou virtualizace, pokud je základní systém 32-bit - ale třeba se pletu a umí to, nevim). Chtělo by to 64-bit základní systém.

    Každopádně VMware je rychlejší než MS Virtual PC, akorátže je tam trochu problém s vytvářením virtuálních mašin, pokud člověk nechce platit za Workstation a použije jenom volně dostupnej Player, lze to ale obejít (nebo zde) nebo použít taky free Server, kterej virt. mašiny vytvářet umí, ale zase má trochu míň "přívětivý" rozhraní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ale no tak, u virtualizace se prece nic neemuluje, maximalne tak nejaka ta S3 grafika a sitovky. ale na procesor si sahaji primo hostovane systemy a to ze primo na zeleze bezi 32bit XP neznamena, ze neni mozny mit 64bit virtualni vistu, na ni 32bit MAC OS a na nem 64bit tucnaka - asi nejaky bug... nebo zeby feature? zkus to VMWareko
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Tak to s VMware jsem ještě nezkoušel nezkoušel, každopádně to podle mě nebude extra rychlý (protože si myslím že to nemůže emulovat HW s podporou virtualizace, pokud je základní systém 32-bit - ale třeba se pletu a umí to, nevim). Chtělo by to 64-bit základní systém.
    Je to rychli dost(sam sem nic nemeril, ale co sem cetl, tak by melo byt zpomaleni kolem 1%)...a opravdu v 32-bitovem XP davam 64-bitove Visty i Linuxi bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ale no tak, u virtualizace se prece nic neemuluje, maximalne tak nejaka ta S3 grafika a sitovky. ale na procesor si sahaji primo hostovane systemy a to ze primo na zeleze bezi 32bit XP neznamena, ze neni mozny mit 64bit virtualni vistu, na ni 32bit MAC OS a na nem 64bit tucnaka - asi nejaky bug... nebo zeby feature? zkus to VMWareko
    Nevím, nesahal jsem si na to, takže nemůžu tvrdit, že to tak na 100 % je. Ale přišlo mi to logické, ten systém ve virtuálním počítači by měl být kompletně oddělen, proto je i bezpečná práce s ním. Žádný humus (trojany atp.) se nedostane ven, pokud není díra v samotné aplikaci Virtual PC. Takže podle téhle úvahy by to pak ani nemělo přímo sahat na HW bez další mezivrstvy v podobě toho prvního systému, eventuelně ještě Virtual PC, jinak by to tu bezpečnost ztrácelo. Takže možná opravdu feature...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Když jsem měl ještě XP, tak jsem zkoušel do VMWaru naistalovat Vista x64 a nešlo, proště nešlo nacpat 64bitový systém na 32bitový...jestli od té doby udělali nějakou verzi u které to jde, tak bych to rád viděl...můžeš postnout třeba screen.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Nevím, nesahal jsem si na to, takže nemůžu tvrdit, že to tak na 100 % je. Ale přišlo mi to logické, ten systém ve virtuálním počítači by měl být kompletně oddělen, proto je i bezpečná práce s ním. Žádný humus (trojany atp.) se nedostane ven, pokud není díra v samotné aplikaci Virtual PC. Takže podle téhle úvahy by to pak ani nemělo přímo sahat na HW bez další mezivrstvy v podobě toho prvního systému, eventuelně ještě Virtual PC, jinak by to tu bezpečnost ztrácelo. Takže možná opravdu feature...?
    Tak by to malo byt ako hovoris. Ale neni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Když jsem měl ještě XP, tak jsem zkoušel do VMWaru naistalovat Vista x64 a nešlo, proště nešlo nacpat 64bitový systém na 32bitový...jestli od té doby udělali nějakou verzi u které to jde, tak bych to rád viděl...můžeš postnout třeba screen.?
    Screen dam...jen co budu na svem pc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Tak ten screen
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: WMware.JPG 
Zobrazení: 119 
Velikost: 174.9 KB 
ID: 5761  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Nevím, nesahal jsem si na to, takže nemůžu tvrdit, že to tak na 100 % je. Ale přišlo mi to logické, ten systém ve virtuálním počítači by měl být kompletně oddělen, proto je i bezpečná práce s ním. Žádný humus (trojany atp.) se nedostane ven, pokud není díra v samotné aplikaci Virtual PC. Takže podle téhle úvahy by to pak ani nemělo přímo sahat na HW bez další mezivrstvy v podobě toho prvního systému, eventuelně ještě Virtual PC, jinak by to tu bezpečnost ztrácelo. Takže možná opravdu feature...?
    kdyz se procesor prepne do chraneneho rezimu (coz je u modernich systemu automaticky), sam si docela krute hlida na HW urovni ktery proces muze kam sahat a jaky ma prava. uz si presne nepamatuju podrobnosti, ale vystupuje tam neco jako jadro systemu s maximalnima pravama a dalsich par urovni, kde je bez sance se dostat do pameti jinyho procesu (krome kernelu)... vzhledem k takovem vymozenostem na HW urovni by naprosty oddeleni nemelo byt problem...

    http://en.wikipedia.org/wiki/Protected_mode

    KEOSAN: co se kdy z virtualniho OS dostalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    mech13 tie metody su sofistikovanejsie /a rozsirene to nebude/, ale vraj sa to da. Hovoril o tom autor jedneho bezpecnostneho programu http://www.lodusweb.net/
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-09-2012, 20:31
  2. MS Windows SBS 2008
    Od bonno50 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-02-2011, 14:11
  3. Windows Vista & Windows Server 2008 SP2 Beta
    Od cool.user v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-03-2009, 09:58
  4. Windows Server 2008: Windows server 2008 standard
    Od anicka.balounova v sekci OS Windows
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-01-2009, 15:44
  5. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-10-2008, 21:10